Madeira je otok z odlično klimo in pestro kulinarično ponudbo

Madeira je prekrasen oceanski otok, ki se nahaja v Atlantskem oceanu. Ta turistični otok je eden izmed biserov Portugalske. Za številne turiste je Madeira nebeški kraj, kjer lahko najdejo sprostitev, razvedrilo in športno dejavnost. Ponuja pa tako rekoč idealne klimatske pogoje, saj temperatura, ki je merjena kot letno povprečje, ne pade prav pogosto pod zavidljivih 18 stopinj Celzija. Ta otok tudi ne pozna veliko dežja, nekaj ga je v zimskem obdobju, v poletnem obdobju pa dežja ni več kot par dni na leto. Tako je Madeira zares primeren kraj za vse ljubitelje toplejšega podnebja.

Madeira je med drugim znana tudi po svoji gastronomski ponudbi. Ribje in morske jedi so ena izmed osnov, na katerih temelji ta izbrana kuhinja. To seveda ne preseneča, saj gre za otok, za otočane pa je značilno, da njihova kuhinja temelji na tem, kar jim ponuja morsko naravno bogastvo. To kar ponuja narava in kar znajo pripraviti spretne kuharske roke, je nedvomno edinstveno doživetje. Madeira je znana po pripravi morskega meča, ki ga posebej prefinjeno pripravijo z banano. Zelo cenjena je tudi modro-plavuta tuna. Seveda kulinarična ponudba ni sestavljena le iz ribjih in morskih jedi, ampak nam Madeira ponuja tudi druge. Tako si lahko privoščimo tradicionalno jed, ki jo na otoku Madeira imenujejo espetada. Gre  za govedino, ki je marinirana v vinu, kisu in olivnem olju, postrežena pa s česnom, soljo in lovorjevimi listi.

Obisk otoka Madeira, predstavlja, zaradi odličnega podnebja in zavidljive kulinarične ponudbe, pravo izbiro za vse, ki si zaželijo sproščujočih in nepozabnih počitnic.