Lesena vhodna vrata se vračajo

Z izredno priljubljenim modernim slogom se ponovno vračajo trendi iz preteklosti. Vhodna vrata so po večini danes ustvarjeno iz lahkega aluminija in drugih umetnih mas. Zdaj so si ljudje pričeli ogledovati nazaj tradicionalna lesena vhodna vrata. Les je že iz davnih časov, eden najbolj uporabnih gradbenih materialov. Tudi za vrata so uporabljali les, vendar z železnimi dodatki da so lažje preprečili vlome.

Moderna vhodna vrata

Trgovci se na svojem področju vedno prilagajajo in tokrat so veliki dilemi. Umetni materiali kot so plastika žal ne morejo doseči učinka lesa. Sama masivna izdelava vhodnih vrat je dolgotrajna in precej draga. Odločili so se da bodo preizkusili v obdelavi kombinacije lesa in aluminija. Prav tako so se odločili ustvariti zelo dobre posnemovalce lesa iz cenejše plastike. Čez eno leto so ugotovili, da je kombinacija lesa in aluminija prava rešitev, povrh vsega je se bolj ugodna. Lesena vhodna vrata so dražja, ker so izdelana po meri. Izdelava zahteva veliko časa, mojstri morajo biti strokovno usposobljeni.

Oblike so razporedili po dve skupini. Klasične oblike in moderne. Klasične predvsem temeljijo na slogu iz 70-ih let 20. stoletja, ki je prevladoval po Evropi. Sestavljena so predvsem iz svetlega hrastovega lesa in manjših ali srednjih okenc. Moderna so ponazorjena predvsem z eleganco in enostavnostjo. Na poudarek so prišle bolj temne barve. Lesena vhodna vrata imajo dodano vrednost. Les je topel material.

Proti vlomna vhodna vrata

Zaklepni sistem bi ostajal v obeh enak, na nivoju sodobnega zaklepa. Imajo posebej kodiran ključ z zaklepom vrat iz  vseh smeri. Sistem lahko se nadgradi na digitalnega in sicer tako, da inštaliramo dlančnik, ki bo sprejemal prstne odtise. Istočasno bo pa tudi sprožil alarm v primeru vloma.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.