Kranjska Gora – Meka slovenskega hribovskega turizma

Kranjska Gora je ena od mek slovenskega hribovskega turizma. Že vse od starih jugoslovanskih dni, je bila Kranjska Gora pribežališče petičnežev in ljudi, ki so se želeli družiti s sebi enakimi.

V zadnjih 20 letih je Kranjska Gora dodobra spremenila svojo podobo. Stare hotele so prenovili, ogromno objektov pa je postavljeno popolnoma na novo. Razširili in podaljšali so smučišča, ter se tržno usmerili v destinacijo za družine in igralniški turizem.

To jim tudi dobro uspeva in tako v zimskem, kot tudi letnem času ne boste srečali mladih, željnih zabave, saj Kranjska Gora le tega ne ponuja v izobilju. Imajo sicer super snežni park in poleti bike park, vendar večino teh gostov ne prihaja na tedenske počitnice.

S svojo celotno prenovo ponudbe hotelov, apartmajev, naprav, izven penzionske ponudbe, je Kranjska Gora izredno priljubljena destinacija predvsem med domačimi gosti, Slovenci, in gosti iz držav bivše Jugoslavije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine. Precej pa je tudi angleških gostov, ki se ne uvrščajo med zahtevne smučarske goste, ampak bolj kot goste, ki cenijo ponudbo destinacije kot celoto.

Kranjska Gora ima še veliko načrtov za razvoj. Vse pa kaže na to, da bi se želeli še bolj pozicionirati kot destinacija za družine in s svojo dodatno ponudbo, visoko kvaliteto namestitev in priročnostjo povečevati število nočitev tudi v nizkih sezonah.