Kitajska

Vizum

Če se odločite za potovanje na Kitajsko, potrebujete vizum – izjemi sta Hong Kong in Macao. Vse potrebne informacije dobite na veleposlaništvu Ljudske republike Kitajske v Ljubljani.

Potovalno in zdravstveno zavarovanje

Po toči zvoniti je prepozno, zato pravočasno poskrbite za ustrezno zavarovanje za čas, ki ga boste preživeli v tujini. Kitajska pri tem ni izjema – če se vam slučajno kaj pripeti in boste brez zavarovanja, boste morali stroške kriti sami.

Kdaj odpotovati?

Pri načrtovanju potovanja upoštevajte, kateri del Kitajske želite obiskati. Najbolj priljubljeni meseci so sicer marec, april, september in oktober, vendar pa lahko takrat računate tudi na višje cene.

Javni prevozi

Za daljše razdalje so primerna letala, sicer pa je razvita tudi železniška in avtobusna mreža. Splača se preveriti, katera opcija je najugodnejša. Velikokrat je zaradi popustov vozovnice najbolje kupiti preko turističnega agenta ali hostla.

Prenočišča

Če ne potujemo v času večjih praznikov ali kitajskih počitnic, bomo prihranili, če se v hotelu ali hostlu pojavimo nenajavljeni. Ne bojte se tudi vprašati za popust. Cene pa so seveda zelo odvisne od tega, kje in kdaj želimo prenočiti, pred odhodom pa jih lahko preverimo na internetu.

Hrana

Kitajska hrana je tako raznolika kot njene pokrajine. Potovanje je torej odlična priložnost za spoznavanje novih okusov. V večjih mestih je ponudba zelo pestra in vključuje tudi mednarodno kuhinjo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.