Kampiranje s šotorom

Kampiranje s šotorom, avtodomom in prikolico

Ste se že odločili za kampiranje, vendar pa še ne veste, kakšno vrsto kampiranja bi izbrali? Na voljo je res veliko možnosti in vsaka izmed njih ima različne prednosti pred drugimi. Najbolj običajen in tradicionalen način za kampiranje je nedvomno šotorjenje. Prednost te vrste preživljanja počitnic je predvsem v tem, da je najbolj praktičen iz vidika priprave. Vse kar potrebujemo, je kvaliteten šotor, dobro voljo in dopust oziroma prosti čas. Na počitnice se lahko peljemo s svojim avtomobilom, lahko pa gremo tudi z javnim prevozom. Bolj preprostega načina praktično ni.

Možno pa je tudi kampiranje z avtodomom. To je tudi izjemno praktičen način, predvsem takrat, ko je možna izposoja avtodoma. Ponudniku storitve plačamo, on poskrbi za to, da je avtodom pripravljen, in že se lahko odpeljemo na počitnice. Prednost, ki jo ima kampiranje z avtodomom je predvsem ta, da smo docela zaščiteni pred zunanjimi vremenskimi razmerami. Praktično ga ni vremenskega pogoja, ki bi nas lahko presenetil in odgnal domov. Druga prednost, ki jo ima avtodom, ko gre za kampiranje, je preprosta mobilnost. Iz enega kampa v drugega se lahko odpravimo že v nekaj minutah. Samo pospravimo svoje stvari: mizo, ležalnike in druge pritikline in že lahko menjamo stari kamp z novim.

Podobna rešitev je tudi počitniška prikolica, le da je ta za kampiranje nekoliko manj praktična kot avtodom. Pripenjanje na avtomobil, razkladanje iz avtomobila, malce bolj nerodni pogoji vožnje so tiste tipične slabosti, če tovrstno kampiranje primerjamo z avtodomom.

Kampiranje je posebno doživetje, ki človeka zbliža z naravo in z njim samim. Tako je kampiranje tudi priložnost, da se bolje spoznamo in si damo čas za razmislek. Tisti, ki se želijo odklopiti od vsakdanjega mestnega življenja, jim bo kampiranje to več kot omogočilo. Letošnji dopust poskusite preživeti v stiku z naravo, videli boste, da vam ne bo žal, saj se boste domov vrnili kot prerojeni.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.