hanoi

Kaj vse ponuja Vietnam?

Vietnam je ena izmed najboljših turističnih destinacij, ki jih lahko izberemo, če se odločamo za daljše počitnice v eksotičnih krajih. Zakaj je tako? Najprej velja poudariti, da Vietnam meji na številne druge države, tako da predstavlja odlično štartno točko za potovanje drugam, ko se ga naveličamo. Vietnam lahko naprimer zapustimo in smo že v nekaj urah na Kitajskem, v Laosu ali Kambodži. Vendar pa se bomo morali odločiti za res dolge počitnice, saj znamenitosti in možnosti za zabavo v Vietnamu precej težko zmanjka.

hanoi

Oglejmo si nekaj primerov. Hanoi je glavno mesto, kjer si lahko ogledamo znamenite mavzoleje, predvsem pa si lahko tam gurmani privoščijo zanimivo specialiteto: psa. Vietnam slovi tudi po otoku Cat Ba, kjer se lahko sproščamo na plažah, kot smo jih vajeni videti na turističnih oglasih in filmih (sinje modro morje, neskončno dolga peščena plaža, koktajli …). Zanimiv je tudi zaliv Halong, ki je okrašen s kraško pokrajino in bližnjimi otoki. Če nas zanimajo kraški pojavi, si je nasploh zanimivo ogledati Ninh Binh, kjer so številne kraške jame in celo plavajoča vas. Vietnam je znan tudi po mestu Hošiminh, ki je ekonomsko središče in je že iz tega vidika zanimivo za ogled, poleg tega pa slovi še po izjemno kakovostnem vojnem muzeju, predsedniško palačo iz časa Diema in še mnogo drugega.

Con Ba otok

Vietnam je za zahodnega turista cenovno zelo ugodna država. Dejansko si lahko turist privošči marsikaj, ko se enkrat v Vietnamu nastani. Cenovno dostopna, a hkrati kvalitetna je hrana, nešteti izleti, zabave ob morju in nakupovalna središča, ki so tisto, kar Vietnam dela za eno najbolj obiskanih turističnih destinacij.