Izrael v turistični perspektivi

Izrael je po svetu znan tudi po tem, da v njem cveti tako imenovani verski turizem. Pravzaprav je to izjemno pomemben del narodnega dohodka, ki polni državno blagajno in blagajne posameznikov, ki se ukvarjajo s turizmom. Vendar pa je potrebno izpostaviti tudi to, da niso le sveti kraji, ki jih ima Izrael, tiste izključne točke, ki privabljajo turiste. Izrael je namreč znan tudi po tem, da ima izjemno ugodne in prijetne klimatske pogoje. Mediteranske temperature in mikavne peščene plaže predstavljajo tisti del turizma, ki se povezuje z verskim turizmom in skupaj tvori izjemno privlačnost, ki jo ima Izrael v očeh turistov.

Jerusalem Israel

V zadnjih letih beležijo letni prihod turistov na kar tri milijone, pri čemer moramo upoštevati, da je Izrael majhna država, ki šteje le sedem milijonov prebivalcev. Turisti po vsem svetu pa sicer že vrsto desetletij vedo, da Izrael ponuja marsikaj. Pomembna arheološka najdišča so izjemno privlačna turistična ponudba, ki dopolnjuje ostale. Sama geografska raznolikost te države in ugodna klima privabljajo tudi tiste turiste, ki so bolj avanturistične narave. Z najemom avtomobila postanejo doživetja, ki jih ponuja Izrael, tako rekoč neskončna. Vsaj za kakšen teden, kolikor namreč v povprečju traja dopustniški čas. Izrael za številne turiste sicer predstavlja nezaželeno lokacijo, ker se bojijo nemirov. Vendar pa je potrebno povedati, da je za varnost turistov izjemno dobro poskrbljeno in da se nasploh človek, ki obišče Izrael, povsod počuti zelo varno.

Izrael je v vsej svoji razsežnosti zahodna država, ne glede na to, da leži na vzhodu, ki je gospodarsko in politično izjemno razvita, zato ni razloga za takšne skrbi.