Izrael

Izrael kot turistična destinacija

Izrael je spada med zibelke starih civilizacij. Na ozemlju, kjer se nahaja današnji Izrael, so se v preteklosti odvijali dogodki, ki so oblikovali človeško zgodovino in jo še danes. Kot država je Izrael izjemno mlada, saj je bila ustanovljena komaj v prejšnjem stoletju, ne glede na to, pa so mesta, ki so zrasla v zadnjih desetletjih med najlepšimi na svetu. Potovanje v Izrael je običajno z letalom, poudariti pa velja, da ima Izrael kar 53 letališč, tako da ne bo potrebno izgubljati časa s potovanjem po notranjosti države z lokalnimi prevozi.

Potovanje v Izrael ima nekaj točk in krajev, ki jih preprosto ne smete zamuditi, če se odločite, da boste tja odpotovali. Tel Aviv je sodobno mesto, ki je v zadnjih letih postalo prava urbana džungla. Če si želite nočnih zabav, potem je to najbolj primerna točka za preživljanje dopusta. Vsekakor pa morate čez dan izkoristiti tudi kulturne znamenitosti, ki jih ne manjka v tem delu. Za tiste, ki odpotujejo v Izrael, je nujen obisk gore Tabor, kamor je Jezus odpeljal svoje apostole. Tam danes stoji bazilika Spremenjenja. Blizu se nahaja tudi Kana Galilejska, ki je znana po čudežu pretvorbe vode v vino.

Med znamenitosti, ki jih ponuja Izrael, spada tudi Galilejsko jezero. Blizu se nahaja tudi Kafarnaum, kjer stoji hiša svetega Petra. Če vas še naprej zanimajo zgodovinske točke krščanske religije, potem morate nujno obiskati še Betlehem in mesto Haifa.

Zagotovo pa mora vsakdo, ki obišče Izrael, vsaj kakšen dan preživeti v Jeruzalemu. To je pravo mesto nasprotij, v katerem se stikajo različne kulture in religije. Stari del Jeruzalema je praktično potopljen v zgodovino, ki je oblikovala svetovno kulturo. Da bi si lahko ogledali vse znamenitosti, boste potrebovali kar nekaj dni. Izrael je v konfliktu s Palestino, vendar pa je na turističnih točkah izjemno dobro poskrbljeno za varnost turistov, tako da je vsaka skrb odveč.

Poglejte več informacij o Izraelu