Indija - oblačila

Indija-veličastna dežela nasprotij

Indija je ogromna dežela, ki je gledana v svetovnem merilu, druga največja država sveta. To je vrhunska potovalna pravljica. Ker je Indija tako ogromna dežela, se je treba pred samim potovanjem pripraviti na vse predvidljive, pa tudi nepredvidljive dogodivščine, ki vas lahko pričakajo na poti. Pred samim potovanjem v Indijo si morate urediti indijski vizum, ki ga lahko urejate bodisi sami, na Veleposlaništvu Republike Indije, ali pa vam ga za doplačilo uredijo v potovalni agenciji. Potrebujete pa še najmanj šest mesecev veljaven potni list.

Vremenske razmere so v enakem času na različnih delih Indije zelo različne. Če pogledamo generalno, lahko podnebje v Indiji razdelimo na tri sezone in sicer na vročo, mokro ter na hladno. Samo trajanje in točen čas vsake izmed teh sezon, pa se zelo razlikuje od severnih proti južnim območjem države. Zato je še posebej pomembno, da se pred potovanjem v Indijo na spletnih straneh ali v turistični agenciji pozanimate, v katerem delu države, je v tistem trenutku najbolj primerna temperatura za obisk. Po celotnem svetu je Indija poznana po značilni, edinstveni kuhinji. A se tudi ta razlikuje glede na območje, kjer se nahajate, a ima celotna indijska prehrana kar nekaj skupnih značilnosti.

Na severu je najbolj verjetno, da boste največkrat jedli mesne jedi , jagnjetino in piščanca. Iz tega območja prihaja tudi vsem znani piščanec tandoori ter kebabi, saj na tem območju živi veliko muslimanov. Na severu je tudi veliko mleka in mlečnih izdelkov ter različnih vrst leče. V južnem delu Indije bo na krožnikih več riža, leče in zelenjave. Prav tako se bo na meniju znašla morska hrana. Največkrat pa bo hrana pripravljena na kokosovem olju, začinjena s tamarindino omako in curryjem. Vzhod je še posebej znan po sladkih dobrotah, velikokrat začinjenih z makovimi semeni. Na splošno je Indija dežela s številnimi vegetarijanci.

Več informacij