dodatki mode

Indija, dežela velikih skrivnosti

Indija je izjemno zanimiva in skrivnostna dežela, saj se boste v njej v enem trenutku smejali, kmalu za tem pa že jokali. Indijo je treba doživeti, hkrati pa jo je treba dobro spoznati in znati preživeti. Indija je izjemna potovalna pravljica, ki jo boste lahko doživeli le, če si boste uredili indijski vizum, ki ga dobite na Veleposlaništvu Republike Indije v Ljubljani, če ga boste urejali sami, za doplačilo pa vam ga lahko uredi tudi potovalna agencija, s katero odhajate na to izjemno potovanje.

Poleg vizuma potrebujete še vsaj šest mesecev veljaven potni list. Glavno mesto Indije je New Delhi, ker pa je to izjemno velika dežela, je pomembno, da se predhodno pozanimate o tem, v katerem delu države je mokra in v katerem sušna sezona. In kaj so tiste zanimivosti, mimo katerih na potovanju po Indiji ne smete? Če je vaša destinacija Severna Indija, obiščite Tadž Mahal ali spomenik ljubezni, ki leži v bližini Agre in ga je dal zgraditi Mongolski car, Sah Jahan kot grobnico ljubljeni ženi Mumtaz Mahal. Gradnja je trajala kar 22 let, danes pa je to eden najbolj obiskanih krajev na svetu. Pojdite v Kalkuto, največje mesto in hkrati pravi kolonialni biser, naj vas prevzame Puškar-romantika ob jezeru ali pa Jailsalmer, mogočna trdnjava na karavanski poti, spoznajte Radžastan, puščavo barvitih ljudi ali pa se zapeljite po sveti reki Ganges.

Na svojem potovanju po severnem delu Indije nikar ne izpustite vnesenega vzdušja Zlatega templja Amritsar. Na jugu Indije boste lahko napolnili svoje prazne akumulatorje na tropskih plažah Kovolam, obiščete lahko Mahabalipuram, kjer boste spoznali sproščenost, čaka vas odlična morska hrana in zanimivi ogledi. Pojdite v Triči in Madurai in spoznajte srce južnoindijske kulture, obiščite narodni park Peryiar ali Backwaters, bivalne čolne na pajčevini rečnih kanalov. Indija je dežela, kjer lahko obiščete tudi plantaže čajevca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.