Hrvaška

Hrvaška, država najlepših plaž

Hrvaška je zagotovo ena izmed najbolj turistično razvitih držav v Evropi. Nahaja se na točki, kjer se srečajo Srednja Evrope, Jadransko morje in tudi Balkan. Kot zanimivost vsekakor velja omeniti, da ima Hrvaška več kot 1000 otokov. Turistično je najbolj razvita Hrvaška prav ob morju.

Hrvaška obala spada med najbolj čiste v Sredozemlju. Najbrž vedo vsi, da ima Hrvaška izjemno dolgo obalo, le malo pa jih ve, koliko znaša. Zadnje meritve so pokazale, da ima kar 1777 kilometrov dolgo obalo. Skupno število plaž je glede na zadnje podatke doseglo številko 116. Zelo pomemben pa je tudi podatek, da so vse te plaže dobile prestižno Modro zastavo. To je mednarodno priznani okoljski znak, ki potrjuje neokrnjenost narave. Tako da po vseh standardih so plaže in morje čisti in lepo oskrbovani.

Med najbolj znane plaže, ki jih ponuja Hrvaška spada plaža Bačvice, ki se nahaja v Splitu. To je dejansko glavna plaža tega mesta. Polna je toboganov, trampolinov in otroških igrišč. Tudi ponudba barov in lokalov je vrhunska. Naslednja znana in priznana plaža je Zlatni Rat na otoku Brač. Ta plaža je večkrat prikazana na turističnih oglasih za celo Hrvaško, saj je nekakšen neuradni zaščitni simbol za lepote, ki jih ponuja Hrvaška. Po izbiri britanskega portala Timseline je plaža Bonj, ki se nahaja na otoku Hvar ena izmed 20 najboljših plaž v celotni Evropi. Ta laskavi naziv si zagotovo zasluži. Kdo še ni slišal za Zrće? To je znana plaža na otoku Pag, kjer se nahajajo številni klubu in bari, kjer potekajo nore zabave.

Vendar pa Hrvaška ni znana le po plažah ampak ima tudi številne kulturne znamenitosti. Istrska mesteca kakršno je Rovinj ali Pola, ali pa mesta v Dalmaciji, kakršna sta Split in Dubrovnik, ponujajo nešteto kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, ki so vsekakor vredne ogleda. Vzemite si čas in vsako leto obiščite kakšno drugo, Hrvaška je vsekakor vredna vašega prostega časa.

Več informacij najdete na tej spletni strani

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.