Havaianas, blagovna znamka, ki je slavna tudi med zvezdami Hollywooda

Havaianas je brazilska blagovna znamka, ki je najbolj znana po japonkah, a v zadnjih letih na trg pošilja vedno nove modele obutve. Japonke Havaianas so priljubljene pri vseh, pri moških, ženskah in pri otrocih. Nanje prisegajo zvezdniki in modni navdušenci. Ozki ali širši paščki, raznolike pisane barve, potiski in dodatki so to, kar to poletje enostavno morate imeti v svoji omari. Nosimo jih lahko praktično vsepovsod in kamorkoli. Z njimi lahko brezskrbno čofotamo po vodi ali se sprehodimo od plaže, pa spet nazaj.

Uporabni so tudi za obuvalo, ki ga lahko nosimo v vodi saj se zelo dobro oprimejo stopala. Oblikovane so zelo enostavno in prav ta enostavnost jih dela posebne. Najdemo jih v številnih živo pisanih barvah, čeprav sta najbolj priljubljena modela prav bel in črn. Njihova preprosta oblika je idealna za Sredozemske, Azijske in Južnoameriške klimatske pogoje. Za Havaianas je kriv Zori, japonski sandal z riževim podplatom, po katerem so v Sao Paolu leta 1962 povzeli obliko ter skreirali tako poznane »havajke«.

A za razliko od prvotnega japonskega sandala, je bil brazilski dvojnik narejen iz stoodstotne naravne gume, kar je zagotavljalo njihovo dolgo življenjsko dobo ter popolno udobje. Novi sandali so se prodajali za med, bili so tako izjemno popularni, da jih je brazilska vlada celo uvrstila med osnovne življenjske potrebščine. Brazilska igrivost pa se je celo združila z italijansko modno hišo Missoni, ki je znana po pletininah s pisanimi vzorci. Skupaj so ustvarili kolekcijo japonk, ki jih zaznamujejo značilni cik cak vzorci in motivi. Japonke Havaianas so gotovo eden najpriročnejših kosov v vsakem vročem poletju. A Havaianas že dolgo niso samo japonke, saj so tudi na naše prodajne police že prišle tudi visoke superge in škornji, ki nas spremljajo tudi v drugih letnih časih, ne le v vročem poletju.

https://www.tomassport2.si/Havaianas/