Spletni marketing

Google adwords promocja izdelko ali storitev

Google adwords ali AdWords je storitev podjetja Google. Namen storitve je promocija izdelkov ali storitev . Storitev bazira na ključnih besedah. Ključne besede so pri storitvi pomembne, ker se preko njih sproži oglas za storitev ali izdelek oglaševalca. Storitev ali izdelek oglaševalca se pojavi takrat, ko uporabnik spleta preko iskalnika išče določeno informacijo. Z vnosom ustrezne besede se bo med iskanimi izdelki pokazal oglas za izdelek ali storitev oglaševalca.

Na našem trgu je Google adwords na vodilnem mestu med spletnimi oglaševalci. V primerjavi z državami Evropske unije je spletno oglaševanje prek storitve Google adwords majhno v smislu obsega oglaševanja prek spleta. Majhno oglaševanje prek spletne storitve Google adwords v Sloveniji je posledica manjšega števila prebivalcev v primerjavi z bolj oziroma najbolj poseljenimi deželami Evropske unije.

Google adwords kljub priljubljenosti še ne pomeni nujno pogoj za uspeh izdelka ali storitev . Za uspešno prodajo izdelka ali storitve na trgu mora biti Google adwords združen z dobrimi lastnostmi izdelka ali storitev. Dobre lastnosti izdelka ali storitev, ki pomenijo možnost uspeha na trgu so množica lastnosti, ki se zvrstijo od cene, prek lastnosti kot so oblika, uporabnost, zmogljivost, energijska učinkovitost in podobno ter skupek storitev po prodaji. Google adwords v primeru slabe izkušnje z eno od lastnosti ali več lastnostmi v preteklosti, ob ponovnem odločanju za nakup ne bo koristil, saj se bo iskalec z slabo izkušnjo zavestno izogibal izdelka v spletnem oglasu. Slaba izkušnja zaradi katere se bo iskalec s slabo izkušnjo ob ponovnem iskanju izogibal iste blagovne znamke so recimo poprodajne storitve. Slabe izkušnje pri poprodajnih storitvah se lahko tičejo servisiranja in vzdrževanja ali odprave napak v garancijskem roku. Pri servisiranju in vzdrževanju je največ nezadovoljstva na račun neprimerne cene ali nekakovostnih storitev. Podobno velja za popravila v garancijskem roku. Google adwords bo svoj namen dosegel, ko bodo lastnosti ustrezale vsebini v oglasu.

http://www.red-orbit.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.