Današnja Irska in njena kulturna identiteta

Irska je država, ki leži na severu Evrope. Njena zgodovina je prepletena s konflikti, ki jih je ta keltski narod preživljal predvsem v odnosu z Angleži. Irska je moderna država z visokim življenjskim standardom, življenje je tipično evropsko, vendar pa so prebivalci polni posebnih značajskim potez, ki spoznavanje tega dela sveta dela še bolj privlačno in zanimivo.

Med najbolj zanimiva mesta, ki jih je potrebno obiskati, nedvomno spada Dublin. Mesto je polno zanimivosti, med katerimi izstopa predvsem osrednji park z eksotičnimi rastlinami, Nacionalni muzej s čudovito zbirko keltskih predmetov in stolnica sv. Patricka, v kateri so razstavljeni srednjeveški rokopisi. Naslednja pomembna destinacija, ki jo je potrebno obiskati, je Edinburg. V slednjem si je potrebno ogledati New Town in se nekoliko dlje zadržati v območju gradu, kjer si lahko ogledate tudi starograjske zapore. Muzej pa ima razstavljena škotska kraljeva znamenja. Irska je znana po volnenih izdelkih in prav v Edinburgu se nahaja sloviti Tartan Weaving Mills, kjer je mogoče kupiti vse možne izdelke iz njihove tradicionalno izdelane volne. Zelo zanimiva točka je tudi rezidenca Holyroodhouse, kjer si lahko ogledate portrete škotskih vladarjev, se sprehodite po spalnicah Marije Škotske in si ogledate zanimive zbirke predmetov.

Irska ima tudi zelo pestro in zanimivo kulinariko, ko jo je vredno spoznati v tradicionalnih mestnih gostilnah. Najbolj intenzivno kulturno izkušnjo boste lahko doživeli, če boste izbirali gostilne, kjer poleg tradicionalne hrane igrajo tudi tradicionalno glasbo. Irska je dežela s široko kulturno zgodovino. Čeprav je to moderna država, pa je še danes na različnih nivojih družbe mogoče čutiti močno povezavo s preteklostjo. Spoznavanje teh povezav na tak način, da se kot gosti zlijete v okolje, je najboljši način, da si ustvarite spomine, ki jih ne boste nikoli pozabili. Irska je država konfliktov, ki izžarevajo iz sporov med katoličani in protestanti, to ji daje trden značaj in močno ter zanimivo identiteto.

Odpotujte takoj!