Čudovita Tajska – Potovanje na Tajsko ponuja unikaten mix doživetij

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE

Tajska oz. potovanje v to krasno deželo ponuja turistom kopico raznovrstnih doživetji. Tistim, ki ste bolj željni naravnih lepot in sprostitve na peščenih plažah, ponuja na stotine tropskih otokov, plaž in kopico morskih predelov, primernih za potapljanje. Ponuja pa tudi pestro in raznovrstno nočno življenje ter dnevna popotovanja, ki vključujejo obiske muzejev in arheoloških najdišč. Privlačila vas bo raznovrstna flora in favna, obiskali boste lahko številne budistične templje, ki so razpršeni po celotni deželi. Antropoloških izkušenj željni turisti pa bodo zadovoljni ob spoznanju, da se v bolj odročnih predelih tajske dežele nahajajo raznovrstna plemena, ki izolirano od divjega sveta ohranjajo način življenja povezan z neposrednim naravnim okoljem.


Doživetja, ki jih morate izkusiti v tej deželi, vključujejo še tajsko kuhinjo in tradicionalno tajsko masažo. Tajska kuhinja vključuje nekatere običajne sestavine, ki jih boste srečali v skoraj vsaki jedi. Med njimi je nedvomno tajski riž, znan tudi pod imenom »Hom Mali«, značilen priokus pa jedem dodajajo česen, čili, limonin in limetin sok ter ribje omake.

Tradicionalna tajska masaža vključuje raztegovanje in globoko masiranje telesa. Gre za starodavno vrsto masaže, ki ne vključuje nobenih dodatnih olj. Tajska masaža je tudi pomembna veja tajske tradicionalne medicine, ki je tudi uradno priznana medicinska praksa in se uporablja za lajšanje številnih tegob. Kot turisti pa boste v tajski masaži našli predvsem sprostitev duha in telesa, ki vam jo bodo ponujali v različnih spa centrih po celotni deželi.

Tajska ponuja obiskovalcem različna doživetja in izkušnje, ki pokrivajo najrazličnejša področja človekovega delovanja ter zadovoljevanja njegovih telesnih in duševnih potreb.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.