Arhivi Kategorije: Zavarovanje

Brezskrbno v tujino s Coris zavarovanjem

V Sloveniji imamo dokaj dobro urejen sistem zdravstvenega zavarovanja. Čeprav slišimo mnoge pripombe in predvsem tarnanje nad visokimi stroški, je zavarovanje v praksi dobro urejeno – ni nam treba skrbeti, da v primeru kakšnih zdravstvenih težav ali poškodb ne bi bili deležni strokovne oskrbe, prav tako za nujne primere ni treba plačevati vrtoglavih zneskov. Drugače pa je v tujini, sploh za tuje državljane na obisku v državah, kjer zdravstvo deluje na drugačen način. V tem primeru bo treba poskrbeti za turistično zavarovanje, odlično rešitev pa pri tem ponuja Coris. To je zavarovanje za tujino, ki velja v vseh državah, v katere radi potujemo, tako pa pokriva potrebe praktično vsakega turista. Coris ima tudi to prednost, da je zavarovanje zelo prilagodljivo, kar je pri takšni ponudbi še kako pomembno – ne moremo namreč pričakovati, da bo isto zavarovanje ustrezalo tako tistim, ki se odpravljajo na dolgotrajen aktiven dopust, kot tistim, ki nameravajo v tujini preživeti le dan ali dva na kakšnem poslovnem obisku. Coris dobro poskrbi za vse.

dekle v tujini, brezskrbno s coris zavarovanjem

Katere opcije nam ponuja Coris?

Zavarovanje Coris prilagodimo svojim potrebam že pred sklenitvijo zavarovalne police. Izbiramo lahko med številnimi opcijami, ki odgovarjajo željam in zahtevam različnih turistov. Najprej seveda izberemo obdobje veljavnosti zavarovanja in področje, kjer bo zavarovanje veljalo, nato pa določimo tudi nekatere posebne okoliščine, za katere bi bili radi zavarovani. Coris ponuja tri pakete, ki z različno višino kritja odgovarjajo različnim zahtevam in destinacijam, prav tako imamo nekaj možnosti pri izbiri posebnih storitev oziroma kritja za kakšne posebne primere. Za doplačilo lahko računamo še na nadomestilo v primeru raznih poškodb in na širše kritje. Tako je Coris idealna izbira tako za kratkotrajne izlete kot tudi za kakšne bolj tvegane aktivnosti v državah, kjer nas lahko vsaka poškodba zelo drago stane – ponekod bo obisk bolnišnice povzročil za več deset tisoč evrov stroškov!

Izračun zavarovanja za avtomobil

Ste pred tem, da sklenete avtomobilsko zavarovanje? Potem vas zagotovo zanima tudi izračun zavarovanja, ki ga danes lahko opravite hitreje kot kadarkoli. Izdelava izračuna vam bo omogočila, da boste na enostaven način preverili ceno za zavarovanje ter jo primerjali s svojim sedanjim avtomobilskim zavarovanjem.

avtomobilsko zavarovanje

Kaj je osnovno ali obvezno avtomobilsko zavarovanje?

Osnovno avtomobilsko zavarovanje je zavarovanje avtomobilske odgovornosti. Je obvezno, varuje vas pred takšnimi ali drugačnimi stroški za škodo, ki ste jo povzročili s svojim jeklenim konjičkom. Tako se z njim zaščitite pred odgovornostjo za škodo. Zavarovanje avtomobilske odgovornosti se navezuje na avto. Z osnovnim avtomobilskim zavarovanjem je zavarovan vsak voznik, ki avtomobil uporablja.

Če vas zanima cena za zavarovanje avtomobila, potem naredite brezplačen informativni izračun zavarovanja. Tak izračun zavarovanja je izdelan samo za vas, z njim pa lahko ceno primerjate s trenutnim zavarovanjem. Dejstvo je, da številni ljudje za avtomobilsko zavarovanje plačujejo preveč. Znesek, ki ga boste morali plačati za zavarovanje, je odvisen od številnih dejavnikov/. Zato je še kako pomembno, da izračun zavarovanja upošteva tudi vse popuste, do katerih imate pravico. Tako boste lahko prihranili kar nekaj denarja.

Kaj je kasko zavarovanje?

Sklepa se predvsem pri novejših avtomobilih in je prostovoljno. A včasih ga je smiselno skleniti tudi pri starejših letnikih, saj so stroški popravila lahko bistveno večji kot je premija za kasko zavarovanje. Kasko delimo na delni kasko ter kasko pakete. Med najbolj znanimi paketi je polni kasko, ki obsega največ kritij. Tudi za kasko zavarovanje si lahko izdelate izračun zavarovanja in preverite, kje bi lahko še prihranili.

Ste vedeli? Slovenci vsako leto namenimo kar tretjino milijarde za zavarovanje avtomobila! Nekoč so bile morda ponudbe zavarovalnic identične, danes pa temu ni več tako. Zato vam toplo priporočamo, da pred sklenitvijo avtomobilskega zavarovanja opravite še izračun zavarovanja. Le tako boste poskrbeli, da vam kasneje morda ne bo še kako žal.

Nezgodno zavarovanje, osebna varnost

Nezgodno zavarovanje ter iz njega izhajajoča zavarovalna vsota, nam predstavlja varnost.

Za nezgodno zavarovanje velja, da je dobra osebna varnost v primeru nezgode. Ob nezgodi se nam svet obrne na glavo, življenje se spremeni. Pomisliti velja na zvine, zlome ali podobne poškodbe. Zgodijo se mimogrede, zdrs, napačen korak, trenutek nepazljivosti in podobno so izkušnje mnogih oseb. V primeru takšnih nesreč, nam nezgodno zavarovanje nudi izbrane pravice. Kaj vese v takem primeru potrebujemo je najbolje, da samostojno razmislimo. Načeloma smo v primeru zmanjšane sposobnosti prikrajšani za dohodke, pri večjih poškodbah nastanejo stroški z preureditvijo doma ali stanovanja, rehabilitacija poškodbe pa lahko terja tudi zdravljenje v bolnišnicah, zdraviliščih ter v podobnih ustanovah. Ko iščemo najboljše nezgodno zavarovanje je potrebno misliti na vse, kar ne vemo preprosto vprašamo zavarovalnico ali njenega predstavnika. Vprašati moram čim boj neposredno in nedvoumno, že sam odgovor nam da prvi vtis o zavarovalnici. Dobro nezgodno zavarovanje nam bo nudi pomoč ob izpadu dohodka, kakšni so dohodki, kakšno je bolniško nadomestilo in podobno pa vemo oziroma lahko pridobimo informacijo. Ustrezno nezgodno zavarovanje nam lahko pomeni zagotovitev razlike med osebnim dohodkom ter bolniškim nadomestilom. To je lahko tudi naša zahteva oziroma vprašanje za zavarovalnico oziroma njenega predstavnika. Podobno lahko povprašamo, kako je s kritjem stroškov zdravljenja v bolnišnici, zdravilišču ter v podobnih ustanovah. Vse potrebne informacije upoštevamo poleg ostalih. Za dobro odločanje so koristne tudi izkušnje oseb, velikokrat jih lahko slišimo v raznih informativnih oddajah ali pa jih pridobimo iz kroga svojih sorodnikov ter drugih zaupanja vrednih oseb. Informativne oddaje poleg tega velikokrat predstavijo razne zaplete, konfliktne situacije in podobne možne zaplete. V takih primerih smo dobro seznanjeni z predstavo o tem, kaj nas v prihodnosti lahko doleti.

Predvsem moramo ob takih informacijah nezgodno zavarovanje razčistiti vse dvome, takšne informacije pa velja tudi preveriti preko čim več možnih virov.

probiotiki zdravje

Probiotiki, blagodejni učinki

Probiotiki so pogosto prisotni v prehrani, probiotični jogurti so mnogim prinesli pozitivne učinke.

Jogurti niso edini probiotiki, med mlečnimi izdelki se najdejo tudi probiotična skuta , sir ter drugi izdelki. Njihova značilnost je, da so odpornejše na želodčne kisline in želodčni sok kot druge bakterije, zato preživijo ob procesu prehoda skozi prebavila. V spodnjem delu črevesja se namnožijo ter dajejo zdravju blagodejni učinek. Probiotiki predstavljajo področje, ki ga bodo v prihodnosti zaznamovale dodatne zdravstvene študije. V veliko primerih pa so zanje že potrjeni pozitivni učinki za organizem in zdravje človeka. Poleg znanstvenih učinkov se velja zanesti tudi na svoje osebne občutke in zaznave. Velikokrat je žal treba spregledati razne vire informacij, ki niso kakovostne ali pa so bolj ali manj individualne narave. Znano je, da je vsak človek edinstven. Določena hrana ali pijača točno določenemu človeku povzroča točno določene učinke. Povsem enaka hrana ali pijača pa drugem človeku povzroča bolj ali manj drugačne učinke. Zato se za uživanje odločimo predvsem na podlagi lastnih izkušenj ter morebitnih strokovnih nasvetov. Določena hrana ali pijača nekaterim ljudem nudi blagodejne učinke, vendar ne vse. Zato velja učinke zaznavati ter jih po potrebi tudi beležiti. V primeru težav ali nejasnosti pa obiskati zdravnika oziroma drugo strokovno osebo. Med učinke, ki jih bodo probiotiki morali še dokazati so : znižanje holesterola v kri, zaviranje raka na debelem črevesu ter okrepljena zaščita pred okužbami. Znanstveno potrjeni in dobro proučeni pa so njihovi učinki na zaviranje oziroma blaženje driske, zatiranje patogenih klic v črevesju ter pospeševanje presnove laktoze. Probiotiki so mnogim prinesli pozitivne učinke, ne gre pa zanemarit tudi vsega drugega na področju prehrane in drugih aktivnosti. Če imamo težave s prebavo, nam lahko probiotiki pomagajo. Vendar pa ne smemo pri tem spregledati splošnega stanja prebave.

Probiotiki so mnogim prinesli pozitivne spremembe za zdravje ter njegovo splošno dobro počutje.

Tukaj

Prehrana nosečnice, hranjenje novega življenja

Prehrana nosečnice hrani novo življenje ter mamo.

S spočetjem prične prehrana nosečnice postopoma postajati vedno bolj zahtevna in odgovorna naloga . Posebno prvi nosečnosti se pojavi mnogo vprašanj, na katere velja najti dober, predvsem pa individualno primeren odgovor. Kot prvo mora prehrana nosečnice zadostiti potrebam telesnih in duševnih sprememb. Najbolj odgovorni na ta čas pomislijo že veliko prej. Odgovorne osebe se zavedajo, da je pravilna prehrana nekaj nujnega in hkrati enostavnega. Prehrana obsega zelo različna živila, ki jih delimo na posamezne skupine. Njihova značilnost je med drugim ta, da lahko ena skupina nadomesti drugo, če jih dobro poznamo. Dobro poznati ne pomeni nujno biti strokovnjak, ampak biti razgledan. Praktično to pomeni, da spoznamo skupine in potrebe človeškega organizma, spoznanja pa preko naših izkušenj in zaznav vnesemo v naše jedilnike. Potrebe po energiji so zelo različne. Fizičen napor zahteva predvsem energijo za mišice in druge obremenjene dele telesa. Miseln napor ima drugačne zahteve. človek mora biti predvsem zbran, imeti mora dobro koncentracijo ter zdržati napore čim dlje časa. Prehrana nosečnice tem spoznanjem daje novo dimenzijo. V telesu nosečnice se razvija novo življenje, kar pomeni potrebo po živilih, ki razvoj omogočajo in podpirajo. Novo življenje, ki bo po porodu postalo novorojenček, kasneje dojenček, otrok ter postopoma odrasla oseba, potrebuje za rast in razvoj visoko vredne beljakovine. Prehrana nosečnice sestavljena iz ogljikovih hidratov, sveže zelenjave in sadja, rdečega in belega mesa, mleka in mlečnih izdelkov ter stročnic in jajc. Energijske potrebe se pri tem povečajo za več kot desetino. Poleg tega mora prehrana nosečnice omejevati nekatere prehranske in druge navade iz preteklosti ali celo prenehati z njimi. Alkohol in cigareti so na spisku nezaželenih, kofein velja zmanjševati, paziti je potrebno tudi na pripravo hrane. Razne navade uživanja pred pripravljene, surove in druge hrane je treba uskladiti z priporočili strokovnjakov.

Prehrana nosečnice omogoča razvoj zarodka.

https://www.vzajemna.si/