Terme vam ponujajo zatočišče za telo in duha

Terme so bile kraj za uživanje, zabavo in sprostitev že za stare Rimljane. Tam so se srečevali, spočili in poskrbeli za svojo higieno in za zdravje. Obiskovali so jih bogati in revni, stari in mladi ter bolni in zdravi. Terme so bile pogoste ob vrelcih s zdravilno in toplo vodo in ne preseneča dejstvo, da se je kar nekaj termalnih zdravilišč razvilo tudi v naših krajih. Terme Olimia ležijo ob reki Sotli, svojo moč in prihodnost pa so našle v bogati tradiciji preteklih časov. Termalna voda v Termah Olimia poživlja, krepi in sprošča. Terme Olimia ima celovito in kakovostno wellness ponudbo, odlični zdravstveni program, vodna doživetja, razvajanje v svetu savn, zanimiva paleta kulinaričnih užitkov, možnosti raznovrstne rekreacije, čist zrak in mir sestavljajo ta prelepi mozaik. Za bivanje pri njih si lahko vzamete časa kolikor želite, razvili pa so tudi več kratkih programov, ki vključujejo tako učinkovite storitve, ki gostu omogoča najboljše občutke in vrhunsko sprostitev že v enem ali v dveh dneh. To so storitve, ki so pisane na kožo najbolj zaposlenim posameznikom, ki si med tednom ne morejo vzeti dovolj časa zase. Pustite svoje misli na pašo, sprostite svoje telo in obiščite Terme.

Apartmaji so blizu wellness centrov, ki jih ponujajo Moravske Toplice

Apartmaji, ki jih ponujajo Moravske Toplice, zagotavljajo udobje, kot ga ne dobimo marsikje po svetu. Slovenija je gostoljubna dežela, ki ima številne skrite turistične bisere, med katere spadajo tudi Moravske Toplice in njeni apartmaji. Toplice so navadno kraj, ki ga za dopust izberemo, ko si prvenstveno želimo sprostitve. Apartmaji, ki jih imajo Moravske Toplice, so odlično izhodišče za namestitev vseh tistih gostov, ki so si končno dobili prosti čas, da lahko regenerirajo izgubljene moči. Moravske Toplice ponujajo centre, ki so posebej specializirani za wellness terapevtske programe. Apartmaji so nedaleč stran od takšnih centrov, po katerih slovijo Moravske Toplice v svoji širši okolici.

apartmaji moravske toplice
apartmaji Moravske toplice

V wellness centrih lahko najdemo številne pristope, katerih namen je sprostitev, izboljšanje počutja in olepšanje telesa. Sicer pa so vsi ti programi zasnovani tako, da gost čim bolj uživa. Tako so apartmaji, ki jih ponujajo Moravske toplice, le za kratek sprehod oddaljeni od največjih razvad, ki si jih človek lahko zamisli. Moravske Toplice so znane po tem, da tamkajšnji turistični delavci spoštujejo kulturno izročilo svojega kraja. Dobimo lahko namreč masažo z bučnim oljem ali iz olja, ki je bilo izdelana s pomočjo zelišč iz travnikov, ki krasijo panonski svet. Dostopne pa so tudi bolj eksotične masaže, ki se izvajajo po azijskih principih. Kratka pot med apartmaji in wellness centri, ki jih ponujajo Moravske Toplice, pa nas loči tudi od imenitne kopeli, ki si jo lahko privoščimo v t.i. “črni termalni vodi”, ki zaradi sestavin, s katerimi je obogatena, neguje kožo in je zato primerna zlasti za osebe, ki trpijo za kožnimi boleznimi.

Terme Zreče med kulinariko in športom

Terme Zreče so eno izmed tistih izjemno redkih turističnih središč, kjer najdemo ponudbo, ki je tako široka, da lahko zadovolji vsak okus. Luksuzni in okusno opremljeni hoteli ponujajo mir in udobnost, ki si ju želi vsakdo, ki bi se rad spočil. Hoteli, ki jih ponujajo Terme Zreče, so primerni tako za eno osebo kot tudi za dve osebi ali za družine. Na razpolago so namreč enoposteljne, dvoposteljne in več posteljne zmogljivosti. Sobe so opremljene z balkonom, telefonsko napravo, klimatsko napravo, mini barom, televizijo in internetnim priključkom. Vidimo lahko torej, da je v Termah Zreče poskrbljeno za osnovne potrebe in za nekoliko bolj nadstandardne potrebe, ki, če jih zadovoljimo, ustvarijo dodaten občutek zadovoljstva.

Terme Zreče slovijo daleč naokrog kot pravi kulinarični center. Kuharski mojstri namreč pripravljajo hrano, ki jo oplemenitijo z dišavnicami iz domačega vrta. Ponujajo tudi izredno pestro paleto vrhunskih vin, ki so nepogrešljiv dodatek izbrani hrani. Hrano lahko izbiramo tako iz menija z eksotično ponudbo, lahko pa izberemo tudi pristne slovenske domače jedi. Najbolje pa je seveda, da vsak dan poskusimo nekaj novega in se tako pustimo presenetiti. Terme Zreče pa niso le biser kulinarične izkušnje, ampak ponujajo tudi pester izbor športnih priložnosti. Predvsem popularna je skupinska vadba, ki se izvaja pod budnim očesom trenerja. Tako lahko vadimo steb by step, TNZ (trebuh, noge, zadnjica), pilates in jogo. S tem bomo lahko Terme Zreče zapustili ne le veliko bolj spočiti in polni energije ampak tudi z nekaj več telesne pripravljenosti, ki je še posebej pomembna za tiste, ki živijo zelo dinamično življenje.

Razvajanje v Garni hotelu Zvon – Terme Zreče

Iščete prijeten hotel za preživetje dopusta v objemu čudovitega Pohorja? Hotel Zvon v Zrečah predstavlja cenovno ugodno alternativo. Hotel spada v kategorijo hotelov s tremi zvezdicami. Na voljo ima 56 ležišč, kar ga uvršča med manjše hotele. Izbirate lahko med več različnimi sobami oz. apartmaji. Odločite se lahko le za nastanitev brez obrokov. Vsi, ki ste pristaši aktivnega dopusta vam bo ta možnost seveda pisana na kožo. Tako boste lahko večji del dneva preživeli na belih strminah ali pa čofotali v bazenih termalnega kompleksa Zreče.

hotel zvon

Lahko pa se odločite  le za zajtrk, kar bo ravno tako najbolj smiselna izbira za aktivne smučarje. Seveda  vam lahko postrežejo tudi s kosilom. Posamezno kosili vas bo stalo dodatnih 12€, cena za otroško kosilo pa znaša 8€. Pri obrokih se lahko nadejate kulinaričnih užitkov, ki jih ustvari okus lokalnih specialitet. Med aktivnim dopustom se velikokrat zgodi, da nam zmanjka sveže opranih oblačil. Bodite brez skrbi, v hotelu Zvon bodo poskrbeli tudi za pranje perila.  Vsi tisti, ki boste v termah Zreče želeli ostati nekoliko dlje, ponujajo posebno ugodnost. Vaš 10 dnevni obisk term Zreče bodo nagradili z dodatnim brezplačnim dnem.

Terme Zreče s bližino smučišča Rogla ponujajo precej zanimivo lokacijo za preživetje prazničnega oz. zimskega dopusta.