Tarot karte od blizu: norec, čarovnik, velika svečenica

V prvem članku bomo prikazali, katere so prve tri glavne karte izmed vseh tarot kart, ki pomagajo, da prerokovanje poteka tako kot mora. Poznate že katere izmed kart?

Prva izmed najpomembnejših kart je norec. Simbolizira naš nov začetek, novo zgodbo, v kateri korakamo po sveži poti, preteklost pa pustimo za nami. Pomeni tudi norost v samem pomenu besede, da se nam bodo dogajale nore stvari, o katerih bo bolje da jih ne razlagamo širšemu krogu ljudi. V primeru, da potegnemo to karto si moramo naliti čistega vina in postati iskreni do samega sebe. Vedeževanje pa vedno prinaša tudi slabe stvari. Karta ima dve plati, in slaba stran karte je, da se lahko hitro znajdemo v kaosu.

Čarovnik je tudi nadvse pomembna karta za vedeževanje, brez katere v tarotu ne gre – simbolizira namreč sposobnost reševanja problemov osebe, kateri se odpre. Karta nam odpira možnosti aktivnega življenja, proaktivnega sodelovanja in pogona samega sebe. Pomeni tudi fokus in zmožnost opravljanja neke naloge hitreje kot z deljeno pozornostjo. Slaba stran te karte pa je temna energije, slaba energija. Interpretiramo jo kot manipulacije stvar nad nadi, osebe, ki vidi v nas samo sredstvo do cilja.

Velika svečenica nam ponazarja vpogled v našo notranjost. Vedeževanje nam tu naroča, da se ustavimo in pogledamo kakšni smo, kaj bi lahko izboljšali itn. Čarovnik rešuje probleme navzven, medtem ko se karta svečenice loti tega bolj na tih in subtilen način v naši notranjosti. Ponazarja ogromno moč v naši notranjosti, ponazarja tudi našo umirjenost in sposobnost fokusa na nas. V negativnem pa lahko pomeni egoizem ali bežanje iz realnosti in zaplet v laži.

Numerologija je lahko osnova za vedeževanje

Numerologija je za nekatere vrste vedeževanja osnova. Zelo pomemben je datum rojstnega dne, ura rojstva, … nekateri si pomagajo tudi z rojstnim imenom. Veliko je literature, ki nas seznanja kaj vse in katera števila so pomembna za našo prihodnost, oziroma kaj vse vpliva na kakovost našega življenja. Vedeževanje se poslužuje teh znanj in dognanj.
Vsi tisti, ki se ukvarjajo z napovedovanjem prihodnosti in jim je vedeževanje pomembna dejavnost, si velikokrat pomagajo z numerologijo. Številke imajo veliko simbolično vrednost. Filozofi in matematiki nam poščajo spoznanja in ugotovitve, da vse, celo človeštvo, obstoj in narava, sloni samo na številkah. Tega ne smemo zanemariti in spregledati. Zato je vedeževanje nujno v povezavi s številkami. Že sama stara biblija je nekako šifriran dokument.

Numerologija in astrologija sta vedi, ki pomagata vedeževanju.

Dober in izkušen vedeževalec se izobražuje in izpopolnjuje na področju numerologije in na področju astrologije in njegovo vedeževanje sloni na spoznanjih teh dveh področij. Numerologija nam izkazuje in nas seznanja z našim značajem. Določena znanja iz numerologije se lahko nauči vsakdo v zelo kratkem času. Za dobro vedeževanje je pomembno da vedeževalec pozna pomen posameznih števil, poznati mora pravila za posamezne izračune, ki se jih uporablja za vedeževanje. Vedeževalec nas bo seznanil z našim značajem, nadarjenostmi, sposobnostmi, našim čustvovanjem. Z našimi življenskimi izzivi,… spoznali bomo določene stvari o sebi za katere nismo nikoli vedeli.
Še več informacij o numerologiji si lahko preberete na tej spletni strani.
Če ne želimo do vedeževalca, si lahko nabavimo kvalitetno literaturo in sami pridemo do nekaterih spoznanj.