Puy Saint Vincent

Puy Saint Vincent je bila do nedavnega, še kakšnih 5 let nazaj, popolnoma neznana destinacija med slovenskimi gosti. Gre za Francosko smučišče, ki leži v Južnih Francoskih Alpah. Nahaja se med Brianconom in Gapom, v tako imenovanem Nacionalnem parku Les Ecrins.

Francosko smučarsko središče Puy-Saint-Vincent

Posebnost Puy Saint Vincenta je sneg. Dobri, zahtevni smučarji, ne klasični turisti, ki se spoznajo na kvaliteto snega, ne potrebujejo ogromno smučišče, da so lahko izredno zadovoljni. Potrebujejo pa kvalitetne terene, ki omogočajo tako smuko po celem snegu, kot tudi smuko po urejenih smučiščih. In to Puy Saint Vincent definitivno ima.

Obkrožen z visokim gorovjem, ki se dvigujejo tudi preko 4.000 metrov, Puy Saint Vincentu omogoča vedno velike količine snega. Ta sneg pa je popolnoma suh, zato proge nikoli niso ledene. Vedno so dobro utrjene in zato omogočajo odlično smuko do poznega popoldneva.

Simski užitki - Puy Saint Vincent

Pravi raj pa nastane, ko gre za smučanje izven urejenih prog oz. tako imenovan »Free Ride«. Puy Saint Vincent ima 75 km urejenih prog in kar 50 km neurejenih. »Ridate« lahko tako v gozdu, kot tudi na odprtih poljanah, kjer ne boste daleč naokoli videli nikogar. Zaradi suhega snega, je dober »free ride« mogoč dolgo po zadnjem sneženju.

Zimska pravljica v Franciji - Puy Saint Vincent

Traba pa je priznati, da Puy Saint Vincent ni le smučišče za ekstremiste. Lahko je tudi odlično družinsko smučišče. Še posebej zato, ker velja za eno najugodnejših smučišč v Evropi. Tedenski oddih s smučarsko karto lahko rezervirate že za vsega 99 €. Vse namestitve so popolnoma ob smučišču in tako idealne za pravi zimski dopust. Vse proge se zlivajo pred objekte, zato ni bojazni da bi se otroci zgubili, prav tako pa je ob namestitvah proga za začetnike, tako da lahko dejansko v Puy Saint Vincent uživa prav vsakdo .