Arhivi Kategorije: Računalništvo

Lahko s poceni tonerji izpolnite vsa pričakovanja?

Tonerji so komponenta laserskih tiskalnikov, ki pa lahko uporabnika kar pošteno udari po žepu, zato je razmišljanje o tem, na kakšen način čim bolj znižati stroške tiskanja za marsikoga običajna praksa. Na tržišču najdemo originalne tonerje, na drugi strani pa najdemo nekoliko cenejše generične tonerje. Vsi proizvajalci originalnih tonerjev vam bodo znali povedati, da do originali odlične, najboljše kvalitete. Preizkušeni in originalni tonerji, ki jih boste pred samo uporabo vzeli neposredno iz embalaže, bodo v vsakem primeru delovali brezhibno. V primerjavi z originali lahko imamo z generičnimi tonerji nekaj težav, kar pa vsekakor ne velja za vsak nadomestni generični toner, saj je zelo pomembno tudi to, kdo in kje ga je ponovno napolnil. Po nekaterih preizkusih so ugotovili, da lahko generični tonerji povzročijo težave, saj lahko med samim delom pride do težav z zanesljivostjo, na primer nedosledna kakovost natisnjenih strani s poceni tonerji, kar lahko privede do višjih stroškov tiskanja. Nekateri poceni tonerji lahko v primerjavi z originalnimi tonerji povzročijo črtaste, lisaste ali zbledele natise in tako porabite nepotrebno količino papirja in denarja za vnovično tiskanje. Originalni toner pa naj bi vam vedno zagotovil dobre rezultate že pri prvem tiskanju. Ponarejeni tonerji so lahko po videzu enaki originalnim tonerjem, vendar pa nikakor ne delujejo tako dobro kot originalni tonerji. Ponarejeni tonerji so nič hudega slutečim strankam nelegalno prodani kot originalni izdelki, vendar ne zagotavljajo enake kakovosti in zanesljivosti, kot jo pričakujete od originalnega tonerja. Izbiramo lahko med barvnimi in črno belimi tonerji, mi pa bomo kupili takšne, ki našim potrebam najbolje ustrezajo. V kolikor povprečno tiskamo le dokumente, potem odločitev ne bo prav težka, saj bomo izbrali črno beli tiskalnik. Če pa naše delo obsega tiskanje raznobarvnih letakov in slik, potem je najboljši tiskalnik, ki ima barvni toner. Vedno kupite tonerje iz preverjenih trgovin.

optimizacija spletnih strani spodbuja prodajo

Penguin update, spremembe na spletu

Penguin update je bil prvič predstavljen pred nekaj leti, prinesel pa je mnoge spremembe v uporabi spleta.

Optimizacija spletnih strani je v tesni navezi z
penguin update. Tudi blogerjem je penguin update poznan. Namen penguin update je ločevanje med dobrimi in manj dobrimi spletnimi vsebinami. Optimizaciji penguin update prinaša koristi, saj med vsemi spletnimi stranmi na spletu bolje uvršča dobre kot slabe. Penguin update dobre spletne strani uvršča na visoka mesta, slabe spletne strani pa penguin update uvršča niže. Optimizacija spletnih strani ima za cilj boljšo prepoznavnost in gledanost spletnih strani.
Prepoznavnost spletnih strani se prepoznava kot obiskanost spletne strani. Za razvijalce spletnih strani je pomembna tudi vrsta drugih parametrov kot je recimo čas obiska spletne strani. Na ta način se da dokazati čas gledanosti vsebine spletne strani, zanimiva pa je za oglaševalce. S tem upajo, da bo gledanost dosegla tudi promocijo njihovih izdelkov ali storitev, ali kakšne druge vsebine. Spletni marketing je v zadnjem času pridobil na veljavi. Pogojeval ga je razvoj spleta. Predvsem je razvoj potekal v deželah, kjer je splet bil prej dostopen širšim množicam. Širše množice so predstavljale med drugim tudi potencialne kupce izdelkov ali storitev. S tem se je ponudila priložnost za oglaševanje. Sam način oglaševanja je moral biti usmerjen in naravnan na pravila delovanja spleta. Obiskovalci spleta na njem iščejo razne vsebine. Pot do vsebin oziroma kako pridejo do spletnih strani je za razvijalce zelo pomembna. S tem ko poznajo pot do spletnih strani lahko nanjo vplivajo. Namen takega vlivanja je v tem, da se na ta način obiskovalca usmeri do njihove vsebine na spletu. V ta namen so bila razvita mnoga orodja in pristopi, ki so omogočali usmerjanje in večanje pozornosti uporabnikov spleta. Njihova uspešnost je različna, predvsem je bila različna sprejemljivost za obiskovalce spleta.

Penguin update je do današnjih dni doživel nadgradnje.

Kupujte najcenejše kartuše in poskrbite za svoj žep

Najcenejše kartuše gotovo niso originalne kartuše, ampak so kompatibilne, generične in na novo obnovljene kartuše. Seveda lahko do poceni kartuš pridete tudi na drug način, to je z brskanjem po spletnih straneh, ki prodajajo kartuše in potrošni material za tiskalnike. Prav lahko se zgodi, da boste našli akcijsko ponudbo ali pa boste lahko ob nakupu večje količine kartuš, kar nekaj prihranili. Če pa seveda ne potrebujete večje količine kartuš, in jih ne kupujete na zalogo, potem obstaja še boljša in cenovno še bolj dostopna rešitev, to je polnjenje kartuš doma. Potrebovali boste dobro mero zanesljivosti, natančnosti, predvsem pa veliko dobre volje, vse skupaj pa ne bo šlo brez tega, da si kupite set za polnjenje kartuš. Takšen set lahko kupite v spletnih trgovinah, pa tudi v nekaterih fizičnih trgovinah, ki se ukvarjajo s prodajo kartuš in tonerjev. Set za polnjenje kartuš, ki vam bo pomagal do najcenejše kartuše, vsebuje črnilo, iglo, sveder, plastično črpalko, držalo za polnjenje in navodila za uporabo. Toda pri tem je dobro vedeti, da lahko s polnilnim setom polnite le originalne kartuše.

Predvsem se izogibajte univerzalnim kartušam, saj je praksa številnih uporabnikov pokazala, da so izjemno nekakovostne. Vse je pa seveda odvisno od kakovosti samega črnila, zato se pred samim nakupom pozanimajte o prodajalcu, pri katerem boste kupili set za polnjenje kartuš. Črnilo, ki je nekakovostno vam bo naredilo veliko težav, ne le, da bo kvaliteta tiskanja porazna, pri sami uporabi lahko pride lahko tudi do zamašitve kartuše. Vedno kupujte le črnila, ki so namenjena posameznim znamkam in modelom tiskalnikov, saj boste s tem podaljšali življenjsko dobo tiskalnika, tisk bo lepši in obstojnejši, poleg tega pa bo lažje tudi samo polnjenje kartuš. Morda mislite, da nizka cena in visoka kakovost ne gresta skupaj, a tudi najcenejše kartuše so lahko kakovostne.

Kartuše

Na kakšen način deluje brizgalni tiskalnik?

Brizgalni tiskalnik je tisti, ki ga najpogosteje najdete po domovih in v manjših pisarnah. Verjetno prav iz tega razloga, ker so najpogostejši, hkrati pa cenovno najbolj dostopni tiskalniki. Prvi zametki brizgalnih tiskalnikov so se začeli v 50 letih prejšnjega stoletja, a so šele okrog 1970 na trg prišli prvi brizgalni tiskalniki, ki so lahko reproducirali digitalne fotografije na računalnikih. Leta 1980 so pod različnimi znamkami prišli na tržišče in si utrli pot v številne domove. Najbolj poznani in priznani proizvajalci brizgalnih tiskalnikov so HP, Canon, Epson, Brother, Pixma in Lexmark. In na kakšen način deluje brizgalni tiskalnik? Črnilo, ki ga potrebujete za tiskanje, je shranjeno v majhnih posodicah oziroma rezervoarjih, ki se jim reče kartuše.

Odvisno od tega, kakšen tiskalnik uporabljate, potrebujete za delovanje različno število in različne vrste kartuš. So brizgalni tiskalniki, ki potrebujejo za delovanje le dve kartuši, je pa tudi takšen brizgalni tiskalnik, na primer Pixma, ki jih za tiskanje potrebuje celo pet. To je tiskalnik, ki ima navadno dve kartuši, ki vsebujeta črno barvo, ena od teh je namenjena tiskanju tekstov, druga pa za tisk fotografij, ostale tri kartuše pa vsebujejo osnovne barve, iz katerih se v najrazličnejših kombinacijah zmešajo preostale barve. Na tržišču pa boste našli tudi visokozmogljive brizgalne tiskalnike, ki za tiskanje potrebujejo celo več kot pet kartuš. Brizgalni tiskalniki so natančni, precizni in cenovno dostopni. V zadnjih nekaj desetletjih so se zelo razvili in se še vedno razvijajo. Večina uporabnikov ima doma za lastno uporabo sorazmerno poceni brizgalni tiskalnik. Brizgalni tiskalnik, drugače imenovan tudi injekt printer, dokaj dobre kvalitete vas stane približno 100€, kar pomeni sorazmerno dostopno ceno, obenem pa nudijo hitro in kvalitetno tiskanje. Seveda je vse odvisno predvsem od tega, kaj tiskate in koliko tiskate. Brizgalni tiskalnik je cenovno ugoden, vendar pred nakupom preverite cene kartuš in papirja.

Več informacij najdete tukaj

Toner

Za dolgo in kakovostno tiskanje si kupite toner HP

Toner HP odlikuje kakovost, saj je narejen po visokih mednarodnih tehnoloških standardih. Na tržišču je mogoče kupiti originalne, kompatibilne in obnovljene tonerje. Glede na to, da se, še posebej, če toner HP uporabljamo izključno za domačo rabo vseeno splača enkrat na leto ali pa še redkeje kupiti original, ki bo zadostil vsem našim potrebam. Originalni toner HP je namreč nakup, ki se v vseh pogledih izplača. Toner je namreč z množično uporabo laserskih tiskalnikov postal vse bolj potrošen material, s tem pa so tudi pomemben strošek, pri katerem skuša marsikdo privarčevati. Originalni toner za HP tiskalnike je seveda dražji kot generični izdelek, za katerim ne stoji nobeno pomembno ime proizvajalca. Razlog za razliko v ceni je v tem, da si podjetje HP ne more privoščiti, da bi toner, ki nosi njihovo ime bil slabe kakovosti. Po drugi strani pa se tisti, ki proizvajajo ne-originalni toner HP nimajo česa bati, saj njihov poslovni model ne temelji na prepoznavni znamki, temveč na nizkih stroških. Cenovna konkurenca, katero predstavljajo proizvajalci ne-originalnih, generičnih izdelkov za tiskalnike je vsekakor v današnjem času zelo močna. Da je podjetje HP uspelo ohraniti pomemben tržni delež v tej panogi, je nedvomno posledica tega, da njihov poslovni model zagotavlja visoko kakovost tonerjev HP. Obnovljeni toner HP je res kar precej cenejši, zato pa le redki zagotavljajo spodoben tisk, takšen, kot smo ga vajeni z originalom. V primerjavi s konkurenco je toner HP izdelan iz precej manj materiala, med samo proizvodnjo pa originalen toner HP je tako v veliki meri narejen iz reciklirane plastike, bolj natančno je v njem kar 20 % pridobljenega recikliranega materiala. Zato, takoj ko se nam toner HP izprazni, poskrbimo za naravo in okolje, in ga odložimo na pravi, saj podjetje HP poskrbi, da so odvrženi tonerji brezplačno reciklirani.

http://www.printink.si/