Indonezija, tropski raj za avanturistično potovanje

Indonezija je otoška država, ki leži v Jugovzhodni Aziji in obsega večji del otoškega sveta med Indokitajskim polotokom na severozahodu, Filipini na severu, Novo Gvinejo na vzhodu in Avstralijo na jugu. Sestavlja jo okoli 17.000 otokov in otočkov, pet največjih pa je: Sumatra, Java, Sulawesi, Kalimantan (indonezijski del otoka Borneo) ter Papua. Glavno mesto je Džakarta na otoku Java.

Podnebje je ekvatorialno, otoki so zato pod močnim vplivom monsunov. Indonezija je v veliki meri poraščena s tropskim deževnim gozdom, kjer lahko z izkušenimi vodiči občudujemo barvitost tropskega rastja in pester živalski svet. Indonezija te ne pusti ravnodušnega ob pogledu na rajske plaže. Uživanje ob morju, na dolgih peščenih plažah Indijskega ali Tihega oceana je balzam za dušo.

Nepozabna izkušnja je zagotovo vzpon na enega izmed ognjenikov. Indonezija je po ognjeniški aktivnosti v samem svetovnem vrhu. Izleti na ognjenike, ki peljejo med bujnim tropskim rastjem so pravo doživetje.

Turizem je za gospodarstvo Indonezije vedno bolj pomembna dejavnost. Indonezija je primerna za avanturistična potovanja in trekinge in ena izmed top destinacij za surferje ter raj za potapljače. Bali je turistično najbolj prepoznaven otok Indonezije. Tropski raj, bogata kultura in hkrati živahen turistični utrip so prepoznavne barve tega otoka. Poleg Balija so turistično dostopni še seveda Java, otok Lombok s prelepimi koralnimi plažami ter otok Sulawesi, ki slovi po pogrebnih obredih ter posebnih hišah, tongkonanih.

Indonezija je nedvomno ena najboljših destinacij za potovanje, s pestrimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi bo izpolnila sanje in želje še tako zahtevnega popotnika.