Kreta skriva vse adute grških destinacij!

Grčija je izjemno priljubljena turistična destinacija, saj prepriča z mnogimi edinstvenimi aduti. Gotovo takoj pomislimo na antično civilizacijo, ki je prav v tej državi pustila bogato zapuščino, druga asociacija pa je božanska plaža ob mediteranskem morju. Vse to in še več ponuja Kreta, največji grški otok, ki je pravzaprav Grčija v malem – na enem mestu naletimo na vse zanimivosti, ki delajo Grčijo tako privlačno za turiste. Težko bi izpostavili posamezne adute tega otoka, gotovo pa Kreta slovi po bogati zgodovini. Še preden se je civilizacija zares razvila na celinskem delu Grčije, je bil otok poseljen s pripadniki minojske kulture, ki so za seboj pustili mnoge neprecenljive znamenitosti. Še danes mora vsako potovanje v te kraje vključevati tudi potep po znamenitih minojskih mestih, med katerimi najbolj izstopa Knosos. Danes je utrip v teh mestih seveda bistveno drugačen, a ravno zato tako privlačen – spoznamo lahko pristno mediteransko vzdušje, vključno z izjemnim gostoljubjem prebivalstva in znamenito kulinariko tega kotička sveta. Za tiste, ki uživajo v bogati vsebini in neštetih atrakcijah, je Kreta gotovo izjemno privlačna – na majhni površini ponuja brezmejne dogodivščine.

Nepozabna Grčija l
Doživite last minute počitnice

Kreta za ljubitelje aktivnega dopusta

Poleg tega je Kreta bržčas idealna destinacija tudi za tiste, ki se ne želijo potepati le po starodavnih mestih in sodobnih ulicah, temveč tudi po brezkončnih plažah in grebenih. Otok je geografsko dokaj razčlenjen in ponuja mnoge naravne atrakcije. Plaže so izjemno priljubljene med tistimi, ki na dopustu najraje počivajo ali pa se predajajo raznim užitkom ob morju in v njem, ena izmed značilnosti tega otoka so tudi pečine nad morjem, po katerih je možno plezati. Poleg tega pa ponuja Kreta tudi zanimivo notranjost, ki je dokaj gorata in ponuja veliko priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Vse skupaj lahko povežemo v zelo posrečen dopust, ki se bo gotovo vtisnil v spomin. Oglejte si ponudbo Agencije Oskar.

Modne kopalke za popolno izkušnjo na plaži

V poletje se moramo podati samozavestno in odločno, to pa bo možno le s pravo opremo. Izpostaviti gre predvsem oblačila, med katerimi izstopajo tisti kosi, ki jih uporabljamo ob morju. Seveda mislimo prav na kopalke, ki pridejo še posebej do izraza. Potrebujemo jih za sproščeno plavanje v morju, za sončenje, lahko pa tudi za splošno uporabo v toplih poletnih večerih in za razne prostočasne aktivnosti. Splača se torej izbrati takšne kopalke, ki bodo brezhibno zadostile vsem možnim pogojem in se bodo res izkazale za vsestransko uporabne, hkrati pa morajo odgovarjati tudi nekaterim modnim smernicam. Na srečo nam trendi za prihajajoče poletje prepuščajo veliko svobode pri izbiri različnih izvedb, pa tudi stilov in barv. Očitno bodo značilne velike variacije, ki bodo gotovo ustvarile odličen končni učinek. Ne moremo pa z gotovostjo zatrditi, katere kopalke bodo ob morju najbolj navdušile – vedno bolj priljubljeni postajajo elegantni enodelni modeli, ki pa seveda le stežka konkurirajo bikinkam, ki so v zadnjih letih na plažah najpogosteje zastopane. Poleg tega pa se dokaj pogosto pojavljajo tudi domiselne dvodelne kopalke z nekoliko višjim spodnjim delom ali pa s kakšnimi dodatki, tako da enega samega modnega trenda gotovo ne moremo izpostaviti. Med moškimi modeli imamo prav tako prosto izbiro med boksaricami in krajšimi klasičnimi izvedbami, obe možnosti sta dobro zastopani tako na prodajnih policah kot v praksi.

družba mladih na plaži v modnih kopalkah

Da bodo kopalke res povsem uporabne

Modni trendi torej ne postavljajo konkretnih omejitev, zato pa moramo še toliko bolj paziti na to, da izberemo kakovostne kopalke, ki jih bomo res lahko brezskrbno uporabljali. Običajno so namreč takšna oblačila med poletnim dopustom kar redno v uporabi, včasih tudi pod kakšnimi obremenitvami, na katere morda niso povsem pripravljena. Dobre kopalke bodo brez težav preživele več sezon in v vsakem trenutku ponudile zelo prijetno izkušnjo.

Brezskrbno v tujino s Coris zavarovanjem

V Sloveniji imamo dokaj dobro urejen sistem zdravstvenega zavarovanja. Čeprav slišimo mnoge pripombe in predvsem tarnanje nad visokimi stroški, je zavarovanje v praksi dobro urejeno – ni nam treba skrbeti, da v primeru kakšnih zdravstvenih težav ali poškodb ne bi bili deležni strokovne oskrbe, prav tako za nujne primere ni treba plačevati vrtoglavih zneskov. Drugače pa je v tujini, sploh za tuje državljane na obisku v državah, kjer zdravstvo deluje na drugačen način. V tem primeru bo treba poskrbeti za turistično zavarovanje, odlično rešitev pa pri tem ponuja Coris. To je zavarovanje za tujino, ki velja v vseh državah, v katere radi potujemo, tako pa pokriva potrebe praktično vsakega turista. Coris ima tudi to prednost, da je zavarovanje zelo prilagodljivo, kar je pri takšni ponudbi še kako pomembno – ne moremo namreč pričakovati, da bo isto zavarovanje ustrezalo tako tistim, ki se odpravljajo na dolgotrajen aktiven dopust, kot tistim, ki nameravajo v tujini preživeti le dan ali dva na kakšnem poslovnem obisku. Coris dobro poskrbi za vse.

dekle v tujini, brezskrbno s coris zavarovanjem

Katere opcije nam ponuja Coris?

Zavarovanje Coris prilagodimo svojim potrebam že pred sklenitvijo zavarovalne police. Izbiramo lahko med številnimi opcijami, ki odgovarjajo željam in zahtevam različnih turistov. Najprej seveda izberemo obdobje veljavnosti zavarovanja in področje, kjer bo zavarovanje veljalo, nato pa določimo tudi nekatere posebne okoliščine, za katere bi bili radi zavarovani. Coris ponuja tri pakete, ki z različno višino kritja odgovarjajo različnim zahtevam in destinacijam, prav tako imamo nekaj možnosti pri izbiri posebnih storitev oziroma kritja za kakšne posebne primere. Za doplačilo lahko računamo še na nadomestilo v primeru raznih poškodb in na širše kritje. Tako je Coris idealna izbira tako za kratkotrajne izlete kot tudi za kakšne bolj tvegane aktivnosti v državah, kjer nas lahko vsaka poškodba zelo drago stane – ponekod bo obisk bolnišnice povzročil za več deset tisoč evrov stroškov!

Ciper za idealne počitnice

Nekatere destinacije so posebej posrečene za slovenske turiste, ki iščejo nepozabno izkušnjo, a za to ne nameravajo zapravljati veliko denarja ali potovati zelo daleč. V Mediteranu dobimo kar nekaj privlačnih opcij, med temi pa izstopajo predvsem otočki, ki ustvarijo pravo tropsko idilo. Če k temu dodamo še bogato turistično ponudbo teh dežel, lahko najdemo lokacijo za idealne počitnice. En izmed dobrih predlogov je gotovo tudi Ciper, ki je sicer relativno velik mediteranski otok, ki bo bržkone uspel navdušiti tudi zahtevnejše popotnike. Ciper namreč ponuja zelo posrečeno kombinacijo različnih atrakcij, nikakor ni le prostor za oddih za tiste, ki uživajo ob obali in v morju. Otok ima bogato tradicijo, na njem opazimo mešanje kultur in navad, dolgo zgodovino in živahno vsakdanje življenje. S tem lahko brez težav zapolnimo svoj prosti čas tudi pri daljšem oddihu, tako da je možno dopust optimalno izkoristiti. Poleg tega se Ciper odlično povezuje z drugimi privlačnimi destinacijami v Sredozemlju, kar pomeni, da lahko potovanje nadgradimo tudi z obiskom drugih atrakcij, le dober program bo treba najti ali oblikovati.

ciper - afroditine skale

Kako doseči Ciper?

Odročna lokacija sredi morja ponuja mnoge prednosti, predvsem idilične plaže in izvrstne vremenske pogoje. A Ciper bo treba najprej doseči, kar morda ne bo povsem enostavno. Med najbolj priljubljene opcije se uvrščajo luksuzne potniške ladje, ki lahko ustvarijo povsem edinstveno izkušnjo. Že potovanje z ladjo poskrbi za nepozabno zabavo, Ciper pa s svojimi atrakcijami poskrbi še za piko na i. Nadalje pa imamo seveda na voljo tudi druge opcije, med katerimi si zaslužijo posebne omembe ugodne letalske povezave. Na Ciper lahko letimo z mnogih evropskih letališč, povezave pa so precej ugodne, če vemo, kje iskati dobre cene in ponudbe. Za kar najboljšo izkušnjo lahko koristimo ponudbe turističnih agencij, ki poskrbijo za prav vse obveznosti pred in med potovanjem.

Združeni arabski emirati

Medtem ko pri načrtovanju dopusta radi pogledujemo po zanimivih evropskih destinacijah ali pa se podajamo na dolga potovanja v odročne tropske kraje, imamo veliko ponudbe tudi nekje vmes. Ena od takšnih držav so Združeni arabski emirati, ki ponujajo prav posebno izkušnjo tistim popotnikom, ki niso vajeni dopustovanja v takšnem okolju. Seveda bodo prišli na svoj račun tudi tisti, ki so že izkusili edinstven utrip Bližnjega Vzhoda in bi se radi še pobližje spoznali z utripom življenja v tem delu sveta. V zadnjem času izstopajo Združeni arabski emirati predvsem s sodobnimi mesti in naglim razvojem, tako da privlačijo poleg pravih avanturistov tudi turiste, ki se radi predajajo udobju sodobne civilizacije. Od hotelov s sedmimi zvezdicami do odročnih vasic v pretežno puščavskem okolju – vse to ponujajo Združeni arabski emirati tistim, ki so se pripravljeni podati na prav posebno avanturo v okolje, ki postaja za turiste vedno bolj privlačno.

združeni arabski emirati

Združeni arabski emirati in turizem

Turizem je v tem delu sveta v porastu, zasluge za to pa lahko pripišemo predvsem hitremu razvoju območja in relativni stabilnosti v zadnjih desetletjih. S tem so postali Združeni arabski emirati precej priljubljena bližnjevzhodna destinacija, po številu mednarodnih obiskovalcev se že kosajo s Saudovo Arabijo, ki ima sicer veliko tako imenovanega verskega turizma. S tem se Emirati bližajo Turčiji, ki je sicer daleč najbolj obiskana država v tej regiji, v bližnjem geografskem okolišu pa Združeni arabski emirati nimajo opaznega konkurenta za naziv najbolj obiskane države. In to z dobrim namenom, saj ponujajo veliko zanimivosti, ki se jih splača obiskati v živo. Že sprehod po futurističnih mestih je lahko pravo doživetje, le korak stran pa se lahko spoznamo s kamelami in starodavnimi ljudstvi, ki živijo v popolnem stiku s puščavskim okoljem. Združeni arabski emirati vsekakor ponujajo zanimivo kombinacijo atrakcij, ki upravičuje obisk za vsakega pravega popotnika. Obiščite jih z Agencijo Oskar!