Smučišča v Sloveniji, naravno okolje

Smučišča v Sloveniji so v smučarske namene izkoriščeno izjemno lepo naravno okolje .

Alpski deželi primerno so smučišča v Sloveniji obiskana, na njih smučajo smučarji različnih zahtevnostnih stopenj. Posebnost smučišč je njihova raztresenost po celotnem območju dežele na sončni strani Alp. Na zemljevidu smučišča v Sloveniji najdemo na praktično celotnem ozemlju. Izjema so predeli severovzhodne Slovenije, Krasa, Dolenjske ter Notranjske. Vendar ta območja skrivajo številna manjša smučišča v Sloveniji. To so smučišča, ki jih starši uredijo za otroke ali pa prebivalci lokalnih skupnosti poprimejo za delo ter uredijo smučišča za prve smučarske užitke. Med najbolj znana smučišča v Sloveniji sodijo : Kranjska Gora, Krvavec, Mariborsko Pohorje , Velika planina, Golte, Vogel, Rogla, Kanin, Kope ter Cerkno. Obiskovalcem je znano, da so ta smučišča raztresena po širokem ozemlju dežele. Zato smučišča v Sloveniji nudijo posebno doživetje, če jih čim več izkusimo. Kanin nudi povezavo s sosednjo Italijo, ter smučanje na nasprotni strani Prestreljenika. Preko smučišča Sella Nevea, se lahko slovenski ali drugi obiskovalci Kanina na slovenski strani, odpravijo pogledat k sosedom. Čaka jih izjemna kulisa z Montažem in Višem, ter priložnost za smučarske užitke. Kanin je za smučišča v Sloveniji najbolj zahodna točka, Mariborsko Pohorje je najbolj vzhodna. Smučišči sta si različni, da si bolj ne bi mogla biti. Prednost obeh je v tem, da se lahko do smučarski prog odpravimo iz mesta. Bovca oziroma Maribora. Podobne izkušnje lahko nudijo tudi številna druga smučišča v Sloveniji. Zanimivost vseh smučišč je v tem, da si niso oddaljena z velikimi razdaljami, ter jih z lahkoto povežemo v paket ponudbo. Zraven pa se lahko doda obisk pokrajin ob prometnicah, ki so prav tako ogleda vredno doživetje v vseh letnih časih. Potrebno si je zgolj vzeti čas, se ustaviti vsaj za kratek počitek.

Smučišča v Sloveniji so bogastvo, ustvarjeno na osnovni izrednih naravnih lepot in posebnosti.

Kje iskati hotel v mestu Koper

Koper je mesto, ki ga je preprosto potrebno obiskati za dlje časa, zato se splača najeti hotel in si vzeti čas za spoznavanje vseh njegovih skritih biserov. Mesto Koper slovi po tem, da je izjemno urejeno in čeprav ni zelo veliko mesto, ima tisti mestni utrip, ki mu daje pečat urbanega okolja. Koper je mesto, ki ponuja hotel ob hotelu, pri čemer velja omeniti, da je eden bolj mikaven od drugega. Za katerega se v tej množici odločiti, bo, resnici na ljubo, težka odločitev. Za tiste, ki obiščejo Koper zaradi morskih užitkov, bo bolj primeren hotel, ki se nahaja bližje morju. Tisti pa, ki Koper obiščejo zaradi poslovnih razlogov, lahko najdejo sebi primeren hotel tudi na kakšni drugi lokaciji.

Hoteli v Kopru ponujajo izjemno priložnost za poslovne sestanke, ki lahko na poslovnih partnerjih pustijo dober vtis. Koper je mesto, ki je prijazno do turistov in do poslovnežev, ne glede na to od kod prihaja in zakaj obišče to mesto. Da bi torej lahko izbrali pravi hotel, kadar obiščemo Koper, moramo postaviti v ospredje namen našega obiska. Seveda ne smemo pozabiti na to, da preden se odpravimo na pot, rezerviramo sobo, saj lahko hotel obiščemo ravno takrat, ko je Koper polno zaseden s turisti, ki jih večinoma ne primanjkuje. Koper ponuja številne vodne parke, ki v poletnih mesecih omogoča prijetno kopanje tudi za tiste, ki se raje kopajo v bazenih kot pa v morju. Vsak hotel, ki ga bomo obiskali, nam bo brez dvoma pustil prijeten spomin na to, kako je Koper gostoljubno mesto.

Bohinj, kraj s čudovitimi apartmaji

Slovenija je turistično izjemno bogata dežela, vendar redki so kraji, ki lahko ponudijo toliko, kot ponujajo Bohinj s svojimi turističnimi apartmaji. Najprej velja omeniti, da je Bohinj geografsko ime za prostor v Sloveniji, ki obsega Bohinjsko dolino, Nomenjsko dolino in znamenito jezero z njegovo okolico, ki leži na JV delu Julijskih Alp. Bohinj se ponaša s številnimi naravnimi znamenitostmi, med katerimi je najbolj znano Bohinjsko jezero, ki je največje stalno jezero v Sloveniji, v katerega se poleg številnih prehodnih hudournikov izliva tudi Savica. Nekateri apartmaji se nahajajo zelo blizu jezera, kar bo številnim turistom omogočilo, da bodo Bohinj v vsej njegovi lepoti doživeli tako rekoč od blizu. Za Bohinj velja, da so apartmaji ena izmed najboljših namestitev, ker so razporejeni po celotnem prostoru. Prednost tega je, da lahko najamemo tisti apartma, ki ne nahaja bliže turističnim točkam, ki so nam bolj zanimive.

Vsak rekreativni pohodnik si bo zaželel obisk slapa Savice, ki predstavlja tipični kraški izvir, Bohinj ponuja tudi izjemno privlačno pohodniško pot na Črno prst in številne druge poti. Vsak pohodnik, ki obišče Bohinj in njegove gorske vrhove, pa si bo po naporni poti zaželel prijetnega zavetja, ki ga ponujajo številni apartmaji, ki so tam na voljo. Apartmaji se nahajajo tudi v bližini žičnice, ki pripelje do priljubljenega smučarskega središča Vogel – Bohinj, ta pa leži nad Bohinjskim jezerom. Lahko smo povsem brez skrbi, saj večinoma apartmaji Bohinj ponujajo vse, kar si želimo: parkirišče, balkon, vrt, žar, ogrevanje, klimo itn., zato bo izkušnja, ki nam jo je pričaral Bohinj, zagotovo ostala v lepem spominu.

Kranjska Gora – Meka slovenskega hribovskega turizma

Kranjska Gora je ena od mek slovenskega hribovskega turizma. Že vse od starih jugoslovanskih dni, je bila Kranjska Gora pribežališče petičnežev in ljudi, ki so se želeli družiti s sebi enakimi.

V zadnjih 20 letih je Kranjska Gora dodobra spremenila svojo podobo. Stare hotele so prenovili, ogromno objektov pa je postavljeno popolnoma na novo. Razširili in podaljšali so smučišča, ter se tržno usmerili v destinacijo za družine in igralniški turizem.

To jim tudi dobro uspeva in tako v zimskem, kot tudi letnem času ne boste srečali mladih, željnih zabave, saj Kranjska Gora le tega ne ponuja v izobilju. Imajo sicer super snežni park in poleti bike park, vendar večino teh gostov ne prihaja na tedenske počitnice.

S svojo celotno prenovo ponudbe hotelov, apartmajev, naprav, izven penzionske ponudbe, je Kranjska Gora izredno priljubljena destinacija predvsem med domačimi gosti, Slovenci, in gosti iz držav bivše Jugoslavije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine. Precej pa je tudi angleških gostov, ki se ne uvrščajo med zahtevne smučarske goste, ampak bolj kot goste, ki cenijo ponudbo destinacije kot celoto.

Kranjska Gora ima še veliko načrtov za razvoj. Vse pa kaže na to, da bi se želeli še bolj pozicionirati kot destinacija za družine in s svojo dodatno ponudbo, visoko kvaliteto namestitev in priročnostjo povečevati število nočitev tudi v nizkih sezonah.