Arhivi Kategorije: pohištvo

Praktične omare z drsnimi vrati

Si lahko sploh zamišljate dom oziroma stanovanje, v katerem ne bi bilo postavljene niti ene omare? Verjetno zelo težko, kajneda? Omare namreč predstavljajo zelo pomemben kos pohištva, ki ga lahko uporabljamo za marsikaj. Namenjene so predvsem shranjevanju predmetov, med katerimi so tudi oblačila in še kaj.

Med bolj priljubljenimi omarami so omare z drsnimi vrati, po katerih posegajo predvsem osebe, ki imajo v svojih stanovanjih nekoliko manj prostora ali pa tisti, ki si želijo svoj dom sodobno in tudi moderno opremiti.

Omare z drsnimi vrati po naročilu

V salonih s pohištvom lahko izbiramo med številnimi različicami omar z drsnimi vrati. Nekatere med njimi so zelo velike, spet druge majhne. Lahko so narejene iz številnih vrst lesa in tudi drugih materialov.

Če nimamo posebne sreče in med njimi ne najdemo take, ki bi zadostile našim potrebam, imamo odlično priložnost, da omare z drsnimi vrati lahko naročimo pri vrhunskih proizvajalcih, ki jih je pri nas kar nekaj. Najboljši med njimi svoje izdelke in storitve ponujajo tudi v svojih spletnih trgovinah, kjer je cena pohištva nižja kot kjer koli drugje na trgu.

Otroške omare z drsnimi vrati

Ker je za otroške sobe značilno, da so najpogosteje nekoliko manjše, vanje postavljamo praktično pohištvo, ki ne zavzame veliko prostora. Ravno zato so omare z drsnimi vrati še posebej primerne tudi za take prostore. Pri odpiranju je zavzamejo dodatnega prostora.

Sicer pa so omare z drsnimi vrati dobrodošle prav v vseh prostorih, še posebej pa v tistih, kjer shranjujemo svoja oblačila in druge podobne predmete.

Na povezavi si lahko ogledate pestro ponudbo garderobnih omar.

Spalnice, prostor sproščanja

Spalnice so prostor sproščanja in regeneracije človeškega organizma. Človeški organizem se najbolje regenerira, če so spalnice individualno prilagojene njegovim zahtevam. Kakovostno spanje in regeneracija temelji na nekaterih zelo osnovnih lastnostih.

Pohištvo spalnice

Osnove dobrega spanja

Dober spanec nam lahko zgotovijo tudi zelo osnovne razmere in oprema. Pomembne lastnosti so optimalna temperatura, vlažnost, podpora telesu ter položaj. Optimalno temperaturo in vlažnost nam lahko nudi tudi spanje na prostem, doma jo zagotavljamo na različne naravne ali umetne načine. Primer umetnega načina zagotavljanja optimalne temperature in vlažnosti so spalnice opremljene s klimatsko napravo. Naravno zagotavljanje optimalne temperature, pa je zagotovljeno z uravnavanjem temperature in vlažnosti brez električne energije ter drugih umetnih načinov. Optimalno podporo telesa zagotavlja ležišče s primerno trdoto, zračenjem ter pravilnim položajem. Kakovostno ležišče je zagotavljajo primerno izbrane vzmetnice, za pravilni položaj pa moramo poskrbeti sami. O spremembah položaja spanja moramo razmisliti predvsem v primer težav s spanjem. V nasprotnem primeru je najverjetneje položaj optimalen. O spremembah je dobro razmisliti pred izbiro spalnice ali opreme zanjo. V primeru slabega spanca je potrebno preizkusiti več različnih položajev spanja ter o različnih vzmetnicah. Položaj spanja pomeni predvsem namestitev ležišča glede na smer neba. Individualno najprimernejši položaj bomo dobili z mešanico teorije in prakse. Sledeč temu bomo postopoma z preizkusom različnih smeri našli individualno najprimernejši položaj. Na njegovi osnovi se lotimo opremljanja spalnice oziroma izbiro opreme zanje. Oprema spalnice je lahko zelo različna od osnovne z ležiščem do vedno razkošnih z dodanimi predalniki, omaricami ali garderobnimi omarami različnih oblik in velikosti. Večinoma smo z proračunom omejeni, zato je potrebno tudi za optimalne spalnice računati s kompromisi. Dobra vzmetnica lahko predstavlja večji ali manjši del proračuna za spalnice, vendar je za dobro spanje največkrat vredno odreči se ostali opremi. Kakovostna oprema spalnice je lahko pridobljena na daljši časovni rok, kakovostno spanje pa je zaželeno od prvega dne uporabe dalje. Opremljate spalnico? Ne spreglejte izbire, ki jo ponuja Harvey Norman.

Usnjene sedežne garniture osvajajo naše domove

Kvaliteta je nekaj, kar šteje. In če uporabljamo kvalitetne predmete, potem je tudi naše življenje boljše. Ko govorimo o kakovosti, mislimo tudi na opremo, ki krasi naše stanovanje. Pomembno je, da je oprema prilagojena našemu prostoru ter da je iz ustreznega materiala. Usnje se še vedno šteje za izjemno kvaliteten in zdrav material, zato je v naših domovih pogosto prisoten. Usnjene sedežne garniture pa so tako oprema, ki je pogosta v naših dnevnih sobah.

Usnjene sedežne garniture so boljše

Verjetno se mnogi sprašujejo, zakaj je usnje še vedno tako priljubljeno in verjetno bo tako tudi ostalo. Odgovor je sila preprost. Usnje namreč spada med najtrpežnejše materiale, poleg tega pa daje učinek modernosti. Je torej brezčasen material in je pogosto tudi sinonim za prestiž. In ravno zato so usnjene sedežne garniture tako zelo priljubljene. Kaj je še boljšega, kot nekaj, kar je izredno lepo na pogled, poleg tega pa tudi enostavno za vzdrževanje.

Pogosto izžarevajo eleganco

Usnjene sedežne garniture so ponavadi postavljene v dnevni prostor. Prostoru dajejo posebno moč in lepoto ter seveda tudi prijetno vzdušje, ki ga potrebuje prav vsak izmed nas. Tako bomo še z večjim veseljem na obisk povabili naše prijatelje in znance ter jih posedli na nekaj, na kar smo še posebej ponosni. Ko bodo vstopili v prostor, bodo najprej zaznali eleganco, ki jo premorejo prav vse usnjene sedežne garniture.

Če želimo, da je naš dom sodoben in lep, potem ga moramo tako tudi opremiti. Vsak detajl je seveda pomemben. Še posebej pa so pomembni elementi, na katerih se zadržujemo veliko časa in na katerih se nahajajo tudi naši najbližji. Med njimi so tudi sedežne garniture. Poskrbimo torej, da bodo lepe in udobne.

Sestava sedežne garniture za različne priložnosti

V zadnjem času je moč zaslediti veliko podjetij, ki ponujajo sestavljene sedežne garniture. Glavni namen je prilagoditev v prostoru glede na priložnost. Nakup je možen po komponentah in se lahko sestavlja in dokupuje po željah posameznikov.

Sedežne garniture služijo počitku in jih največkrat umestimo v dnevni prostor. V preteklosti je bilo mogoče kupiti le sedežne garniture, ki so bile že sestavljene in so imele vključen spalni prostor pod sediščem. Danes pa obstajajo tudi ponudbe, ki vključujejo sestavljanje komponent po želji posameznika. Pred nakupom je pomembno zrisati načrt in kupiti komponente, ki jih lahko umestimo v prostor. Po želji lahko spreminjamo postavitev in dokupujemo dodatke glede na potrebe. Pri nakupu se lahko odločimo tudi za različne barve, ki jih lahko pri postavitvi pomešamo med sabo. Velika prednost je nakup za stanovanja, ki so manj prostorna. S premikanjem pohištva tako lahko uravnavamo velikost prostora glede na situacije.

Med ponudniki je konkurenca še dokaj majhna. Velika večina sploh ne pozna te vrste sestavlja sedežne garniture v prostoru. Čeprav je nakup dražji je vseeno primeren tako za mlade kot tudi starejše iskalce primerne sedežne garniture. Sestavljanje je priljubljeno tudi pri vseh ostalih komponentah notranje opreme.

Nakup je primeren za vse, ki si želijo bolj razgibanega stanovanja ter imajo radi spremembe. Na začetku je bolje opraviti nakup manjšega števila komponent in se kasneje odločiti za dokup komponent. Obstajajo ponudniki, katerih primarna dejavnost je prodaja sestavljenih sedežnih garnitur ter ponudniki, ki poleg klasičnih vključujejo tudi novejše sestavljene sedežne garniture.

moderna oprema za pisarno

Pisarniško pohištvo mora ustrezati vsem

Ko izbiramo pisarniško pohištvo za službeni prostor, je treba izbiri posvetiti dovolj časa. Najprej moramo vedeti, kakšno pisarniško pohištvo potrebujemo glede na naš tip dela. Le če bomo prostoru namenili dovolj pozornosti, se bomo v njem udobno in prijetno počutili, zaradi tega pa bomo pri svojem delu tudi bolj produktivni.

 

Pisarniško pohištvo lahko izberemo v trgovini ali pa ga damo narediti po meri. V obeh primerih lahko izbiramo med bogato ponudbo barv, oblik, materialov in razporeditve.

 

Ker bomo verjetno v pisarni več ur na dan, je zelo pomembno, da ne poskušamo prihraniti pri nakupu pisarniškega stola. Če izberemo kakovosten in ergonomsko oblikovan stol, s tem veliko pripomoremo k pravilni drži in sedenju ter s tem preprečimo bolečine v vratu in hrbtu. Vseeno pa je priporočljivo, da se vsaj enkrat na uro vstanemo in nekaj minut namenimo raztezanju in kratkemu sprehodu po pisarni. Če se le da, smo na to pozorni, ko izbiramo postavitev za pisarniško pohištvo.

 

Najlažje je kupovati pisarniško pohištvo v trgovinah, ki imajo bogatejšo izbiro na tem področju. Tam imajo namreč večjo izbiro modelov, posebej prilagojenim pisarniškim prostorom. Pohištvo mora biti zanesljivo in funkcionalno izdelano. To še posebej velja za vrata, ki se morajo izvleči in zapirati hitro in enostavno. Sestava mora biti stabilna, pa vendar enostavna za hitro razstavljanje in sestavljanje v primeru selitev.

 

Če bomo v pisarni sprejemali stranke, moramo pomisliti tudi na njihovo udobje. Kavč ali stoli, na katerih bodo stranke čakale, naj bodo ravno prav oblazinjeni, material enostaven za čiščenje, postavitev v prostoru pa naj bo taka, da stranka čuti vašo prisotnost in hkrati ne bo preblizu vašega osebnega prostora.