Poganjalci za otroke so kot voda na mlin njihovem razvoju

Otrok se lahko zabava na več načinov. Pomembno pri vsem tem pa je, da se zraven razvija in uči. Poganjalci so odločni za učenje ravnotežja pri otrocih in ohranjanje dobre koordinacije.

Kako otroka navaditi na rekreacijo je nekaj kar se vsi starši na tem svetu sprašujejo. Odgovor je dokaj preprost. Otroci so tako ali drugače mahnjeni na rekreacijo. Niti ne vidimo težav v tem, da otroci ne bi želeli biti aktivni. Težava modernega časa, tablice in računalniki, pa so zgolj zato, ker otrok nima pravega izziva.

Zakaj za otroško igračo izbrati poganjalec?

Če želimo, da se otrok zabava in igra zunaj, potem potrebuje konkretno rešitev. Rešitev, ki se čedalje bolj pogosto uporablja. Poganjalci za otroke so danes nekaj popolnima samoumevnega. Kolo brez pedal. Če bi na to pomislili nekaj desetletij nazaj, torej naši stari starši, b rekli, da z nami nekaj ni v redu. Danes pa vemo, da se otrok ob tem zelo uči, razvija možgane, hkrati pa se rekreira. Celotni paket bogastva za otrok. In vse kar potrebujemo so poganjalci za otroke. Takšna zabava, takšna igrača bo vsakega otroka mikala, da pusti tablico ali računalnik in se odpravi v naravo s starši ali s svojimi sovrstniki. Kot starš nam ne bo potrebno veliko prepričevati otroka. Vse kar moramo narediti je pokazati poganjalca in otrok se bo že pognal. Ko enkrat začne, se ne bo ustavil. Naša skrb pa je, da preprečimo poškodbe. Ker takšno kolo, če lahko temu tako rečemo, nima pedal in zavor, je uporaba čelade obvezna. Morda kakšni ščitniki, vendar najbolj pomembna je čelada. Pogosto se dogaja, da otrok pade s poganjalnika, zato mu moramo to izkušnjo narediti kar se da prijetno.

Igrače krepijo miselnost in vedenje otrok

Izobraževalne igračeIgrače so tiste, ki pri otroku najbolj urijo in krepijo gibalne pa tudi motorične spretnosti. Igra s igračami velikokrat pomeni za otroka enkratno in nepozabno dejavnost, s katero leto za letom raste, se razvija in se osebnostno in emocionalno razvija. Že zelo majhen otrok igrače opazuje, jih grize, tipa in jih raziskuje s pomočjo ust. Najpogosteje je prav igrača tisto, kar kupimo otroku za darilo ob najrazličnejših priložnostih.  Prikupne mehke, samosvoje in prikupne živalce, ki navdušujejo mlado in staro po celem svetu so gotovo tisto, kar poznamo prav vsi. Mehke in plišaste igrače so tiste, ki jih ima rad prav vsak manjši, pa tudi malo večji otrok. In, če se spominjate svoje mladosti, se gotovo spomnite lesenih igrač, ki zaradi svojega povsem naravnega materiala znova prihajajo v ospredje, pa čeprav so bile vedno nekje tam. Lesene didaktične sestavljanke, igre spretnosti ali miselne igre bodo gotovo navdušile še tako zahtevnega kratkohlačnika. S takšnimi igračami se razvija spretnost in hitrost, kar bo otroku v prihajajočih letih še kako koristilo. Igrače so res namenjene predvsem otrokom, a le zakaj ne bi otroka spustili vase in se z njim igrali različne vloge. Središče otrokovega življenja so prav gotovo igrače.

Namizne družabne igre za vse starosti

Mnogi smo z leti že pozabili, kako zabavne utegnejo biti namizne družabne igre in skupno druženje, ki nam ga te ponujajo. Igranje je dejavnost, ki jo po veliki zmoti razumemo, kot da bi pripadala le otroškemu svetu, tudi na potovanjih. Vsakdo izmed nas se rad igra, le da smo mogoče v času odraščanja že pozabili, da to tudi lahko počnemo. Kot odrasli ljudje smo si v glavo zmotno pribili prepričanje, da se lahko družimo le ob resnih pogovorih. Namizne družabne igre nam ponujajo priložnost, da ponovno okusimo radosti igranja, na katere prepogosto pozabljamo. Zagotovo je od naše zadnje skupne igre na tržišču že kar nekja novih iger, zato je dobro pred nakupom, preveriti ponudbo.

Zmotno je prepričanje, da imajo namizne družabne igre omejitve glede starosti igralcev. Dejansko so namizne družabne igre prilagojene različnim ciljnim skupinam, ki med drugim zajemajo tudi različne starostne skupine. Če torej hočete izkusiti nekaj novega ob večernem druženju s prijatelji in znanci, je čas, da za to priložnost izrabite namizne družabne igre. Skupno druženje postane kvalitetno, zabavno in smešno ter nam omogoči, da se za čas igre popolnoma potopimo v igranje in tako odmislimo vse skrbi, ovire in omejitve, ki nas pestijo v vsakdanjem življenju.

Namizne družabne igre so tudi zelo dober način za prekoračevanje generacijskih in starostnih razlik. Ko starši ne vedno več, kako bi se lahko kvalitetno družili s svojimi otroci, tudi na skupnih potovanjih,  je čas, da se na mizo privleče namizne družabne igre. V igranju smo namreč vsi enaki in vsi v enakih začetnih položajih, ne glede na to, koliko življenjskih izkušen in let nas sicer loči drug od drugega. Za starše so namizne družabne igre tudi dober način, kako bolje spoznati lastne otroke. Ravno skozi sproščeno igranje bomo namreč najbolje odkrili karakterne lastnosti naših otrok; ali tej igrajo predrzno, sproščeno ali jih napetost razdraži ali motivira.

Za kvalitetno in zabavno preživljanje skupnega, prostega časa so tako namizne družabne igre idealna izbira, dosegljiva že preko internetne trgovine, ki lahko presega tako starostne kot tudi druge omejitve, s katerimi se sicer srečujemo v vsakdanjem življenju.

Zakaj so lesene igrače najbolj varne

Lesene igrače se uvrščajo med najbolj kakovostne izdelke za otroke. Morda se na prvi pogled zdijo preproste, vendar to je prav eden izmed njihovih ključnih adutov. Večkrat so starši zmotno prepričani, da morajo biti igrače kompleksne in zapletene, da otroka privlačijo. Vendar prav lesene igrače dokazujejo, da to še zdaleč ne drži. Otroci so izjemno iznajdljivi, kajti sposobni so se igrati prav z vsemi možnimi stvarmi. Karkoli primejo v roke, je za njih lahko igrača. Vendar seveda ni vsak predmet za to tudi primeren. Lesene igrače so izdelane iz naravnega materiala, lesa, ki je gledano tudi kulturno zgodovinsko material, ki je bil med prvimi, ki se a je človek naučil obdelovati. Lesene igrače prinesejo v svet otroka nekaj te kulturne zgodovine in navdušenje, ki ga otroci, ki uporabljajo lesene igrače za vsakdanjo igro, potrjuje, da ima človek poseben odnos z lesom. Kje še dobiti leseno igračo? Preverite na: www.malibojevnik.si in kupite vašemu otroku najljubšo.

Lesene igrače so prijetne na dotik, ker stik kože in lesa ustvari prav poseben topel občutek. Nobena plastika ali druga umetna masa ne more pričarati takšnih občutkov, kot jih les. Poleg tega pa so lesene igrače popolnoma varne, kar se toksičnih snovi tiče. Pri umetnih materialih nikoli ne moremo vedeti, kaj se iz njih sprošča in kako lahko to vpliva na zdravje otroka. Običajno so vse igrače testirane, kar se vsebnosti toksičnih snovi tiče, vendar včasih se vseeno izkaže, da so v laboratoriju žal nekaj spregledali. Lesene igrače pa do takšnih težav ne bodo nikoli pripeljale in starši so lahko popolnoma brez skrbi, če otroci takšne lesene igrače spravljajo v usta. Mehak les in previdno zaobljeni robovi so danost, ki lesene igrače uvršča na vrh varnih igrač – in varnost je tisto, kar želimo dati svojemu otroku.

Namizne igre ponujajo kvalitetno preživljanje prostega časa

Namizne igre se lahko igrajo na več različnih načinov, vedno pa je za njih značilno, da zahtevajo več kot enega igralca. Načeloma lahko namizne igre ločimo na tiste, katere se igra strogo v dvoje, in tiste, ki zahtevajo več kot dva igralca. Slednje imenujemo tudi družabne igre, saj so posebej primerne kot način druženja večje skupine ljudi; tudi na potovanju ali počitnicah.

Najsi bodo namizne igre namenjene dvema igralcema ali pa širši druščini, je njihova značilnost vedno ta, da ponujajo kvaliteten način skupnega preživljanja prostega časa. Družine se pogosto pritožujejo, da jim primanjkuje načinov, kako kvalitetno preživeti prosti času skupaj z otroci. Pogosto tako preprosto obsedijo pred tv-ekranom ali računalniškim zaslonom, kar jih postavlja v pasivno obliko druženja. Kvaliteten način skupnega druženja pa ne sme temeljiti na pasivnosti, temveč na aktivnosti vseh udeležencev. Ravno zato so namizne igre primerna rešitev za vse, ki ne vedo, kako aktivno preživljati skupni čas. Prednost, ki jo prinašajo namizne igre je ta, da so vsi igralci, tako otroci kot odrasli, v istem položaju, v katerem se lahko tako starši kot otroci zabavajo skupaj.

Namizne igre pa postajajo tudi vse bolj popularen način druženja odraslih oseb. Vsi se namreč radi igramo, le da pogosto pozabimo na to. Oživljanje igranja kot načina preživljanja prostega časa zahteva običajno nekaj napora, da se do tega spravimo, vendar se nato hitro spomnimo, kako zabavne so lahko takšne dejavnosti. Namizne igre so zasnovane tako, da so primerne za različne starostne skupine, zato lahko predstavljajo namizne igre kvaliteten način druženja za vsako generacijo in tudi za preseganje medgeneracijskih omejitev.