Penguin update, spremembe na spletu

Penguin update je bil prvič predstavljen pred nekaj leti, prinesel pa je mnoge spremembe v uporabi spleta.

Optimizacija spletnih strani je v tesni navezi z
penguin update. Tudi blogerjem je penguin update poznan. Namen penguin update je ločevanje med dobrimi in manj dobrimi spletnimi vsebinami. Optimizaciji penguin update prinaša koristi, saj med vsemi spletnimi stranmi na spletu bolje uvršča dobre kot slabe. Penguin update dobre spletne strani uvršča na visoka mesta, slabe spletne strani pa penguin update uvršča niže. Optimizacija spletnih strani ima za cilj boljšo prepoznavnost in gledanost spletnih strani.
Prepoznavnost spletnih strani se prepoznava kot obiskanost spletne strani. Za razvijalce spletnih strani je pomembna tudi vrsta drugih parametrov kot je recimo čas obiska spletne strani. Na ta način se da dokazati čas gledanosti vsebine spletne strani, zanimiva pa je za oglaševalce. S tem upajo, da bo gledanost dosegla tudi promocijo njihovih izdelkov ali storitev, ali kakšne druge vsebine. Spletni marketing je v zadnjem času pridobil na veljavi. Pogojeval ga je razvoj spleta. Predvsem je razvoj potekal v deželah, kjer je splet bil prej dostopen širšim množicam. Širše množice so predstavljale med drugim tudi potencialne kupce izdelkov ali storitev. S tem se je ponudila priložnost za oglaševanje. Sam način oglaševanja je moral biti usmerjen in naravnan na pravila delovanja spleta. Obiskovalci spleta na njem iščejo razne vsebine. Pot do vsebin oziroma kako pridejo do spletnih strani je za razvijalce zelo pomembna. S tem ko poznajo pot do spletnih strani lahko nanjo vplivajo. Namen takega vlivanja je v tem, da se na ta način obiskovalca usmeri do njihove vsebine na spletu. V ta namen so bila razvita mnoga orodja in pristopi, ki so omogočali usmerjanje in večanje pozornosti uporabnikov spleta. Njihova uspešnost je različna, predvsem je bila različna sprejemljivost za obiskovalce spleta.

Penguin update je do današnjih dni doživel nadgradnje.

Dobra optimizacija strani poveča našo vidnost na internetu

Optimizacija straniOptimizacija strani je v današnjem času, ko se večina pomembnih informacij nahaja na svetovnem spletu še kako pomembna za uspeh spletne strani in posledično za naš uspeh. Optimizacija strani je proces, ki se ga je potrebno dobro naučiti, saj obsega veliko aktivnosti, ki zahtevajo svojevrstno znanje. Ko začnete s optimizacijo strani je v prvi vrsti potrebno določiti kako visoki so vaši cilji in kaj si želite od svoje spletne strani. Tako že v samem uvodu kar nekaj energije pobere analiziranje strani, načrtovanje in iskanje ključnih besed. V kolikor nimamo časa je bolje, da je optimizacija strani domena strokovnjaka, ki se na to stvar spozna. Najbolj pomembna aktivnost v samem uvodu je načrtovanje in raziskovanje. Če sta izvedeni strokovno in korektno, potem tudi uspeh ne bo izostal. Optimizacija strani je postopek za katerega potrebujemo kar nekaj časa, volje, sreče in znanja in nikakor ni splet naključij. Še preden se lotimo optimizacije strani se je potrebno lotiti iskanja ključnih besed, kar pomeni, da poiščemo ključne besede, ki so najbolj iskane, obenem pa nimajo prevelike konkurence. Optimizacija strani mora biti opravljena korektno in po kodeksu in uspeh bo zagotovljen. Visoka uvrstitev na iskalnikih zagotavlja dobra optimizacija strani.

Več informacij: www.red-orbit.com