Arhivi Kategorije: Obutev

Moške jakne – najpomembnejši kos jesenske garderobe

Jesen je čas, ko se narava prične pripravljati na zimski počitek. Tako se dnevi krajšajo, nižajo se temperature, pogosto nas zjutraj pričakajo megla ter slabo vreme z dežjem, kasneje tudi s snegom. Zato se moramo temu primerno tudi obleči, še posebej, kadar se odpravljamo na sprehod v naravo ali potep po mestu. Najpomembnejši kos oblačila za moške so v tem primeru prav gotovo moške jakne. To so oblačila, ki jih lahko nosite tako v jesenskem kot tudi spomladanskem času, pa tudi v času mile zime.

A včasih se pri iskanju najprimernejše moške jakne dobesedno zatakne. Prav gotovo si želite takšno jakno, ki bo kakovostna, obenem pa vam ne bo popolnoma izpraznila denarnice? A kaj, ko za nizkocenovne moške jakne zelo pogosto velja, da so nekakovostne ter ne zdržijo niti ene sezone. Še posebej v primeru, da ste precej aktiven tip moškega, ki je stalno v gibanju. Zato vam svetujemo, da se pri nakupu moške jakne odločite za priznane blagovne znamke.

Moške jakne so to jesen zelo modne

Lastnosti kakovostne moške jakne

  • Jesenske moške jakne naj bodo funkcionalne, lahke in udobne za nošenje, predvsem pa naj nudijo ustrezno zaščito pred nepredvidljivim in muhastim vremenom, torej pred dežjem, vetrom ali snegom. Zato naj bodo opremljene tudi s kapuco.
  • Seveda ne pozabite izbrati takšne moške jakne, ki bo zadrževala dovolj toplote, da vas pri jesenskih aktivnostih ne bo zeblo.
  • Moške jakne naj odlikuje visoka kakovost, izdelane pa naj bodo z namenom, da se boste dobro počutili, ne glede na to, kaj boste delali.
  • Ne smete zanemariti tudi tega, da so modnega videza.
  • Posebno pozornost namenite še materialu, iz katerega so jakne izdelane. Material mora zagotavljati večjo odpornost proti obrabi, obenem pa zagotavljati vso svobodo gibanja.
  • Moške jakne naj imajo več praktičnih žepov, v katere boste lahko spravili različne drobnarije, ki jih vedno nosite s seboj.

Želimo vam uspešen nakup!

Salonarji v vseh svojih različicah

Čevlji so del našega življenja in ni ga človeka, ki doma ne bi imel vsaj nekaj parov obutve. Nekateri pri tem morda celo pretiravajo, posledično pa imajo doma že toliko parov čevljev, da ne vedo, kam bi jih sploh še spravili. Kljub temu nakupujejo še naprej, saj bi prav za vsako priložnost radi imeli nove ter posebne čevlje. Pravijo, da imajo pri tem glavno vlogo ženske, ki nimajo prav nikoli zadosti čevljev. Še posebno jih navdušujejo salonarji, zato pogosto pristanejo v njihovi spletni nakupovalni košarici.

Ob naročilu čevljev ali salonarjev v spletni trgovini, prejmemo naročilo hitro na dom

Na spletu ponudbe kar mrgoli

Salonarji (https://infashion.si/zenska-obutev/salonarji) veljajo za obuvalo, nad katerim se predvsem navdušujejo ženske. Tovrstne čevlje pogosto obujejo v službo ali na kako pomembno prireditev ali slavje. Seveda pa večina žensk za vsak dogodek želi imeti drugačne salonarje. V današnjem času je ta njihova želja zlahka lahko uresničljiva, saj salonarji veljajo za dokaj ugoden čevelj. Predvsem se njihove nizke cene pokažejo v spletnih trgovinah, kjer se salonarji pogosto prodajajo tudi po akcijskih cenah. Takrat se nakup še posebej izplača, saj dodatno privarčujemo še kar nekaj denarja.

Najprej številni ogledi, nato spletna košarica in nakup

Ljudje, ki vedo, kje lahko kupimo najbolj kakovostne in tudi najcenejše salonarje, nas bodo zagotovo poslali na splet. Tam si jih lahko v spletnih trgovinah dodobra ogledamo. Ker je ponudba ogromna, nam to sicer vzame kar nekaj časa. Kaj kmalu pa se pred nami pojavijo salonarji, ki si jih želimo že kar nekaj časa. Hitro jih spravimo v spletno košarico. Nato sledi nakup, nad katerim smo izjemno navdušeni.

Adidas, globalno znana blagovna znamka

Adidas globalno znana blagovna znamka športne obutve, oblačil in dodatkov.

Blagovna znamka Adidas je dobro znana tudi v Sloveniji, saj je bila na trgu nekdanje države ena redkih prisotnih tujih blagovnih znamk športne opreme. Tuja športna oprema je imela v tistih časi omejen vstop na trg, zato takratne športne trgovine niso imele niti približno takšno ponudbo kot današnje. Začetki blagovne znamke Adidas segajo v dvajseta leta dvajsetega stoletja. Ustanovitelj blagovne znamke Adolf Dassler je prve izkušnje z izdelavo obutve pridobival v tovarni čevljev poleg očeta Christopha Von Wilhelma Dasslerja. Prvi proizvodni prostori so bili v mamini čistilnici v Herzogenaurachu na Bavarskem. Po povratku iz vojne se je poslu pridružil mlajši brat Rudolf, podjetje se je imenovalo Gebrüder Dassler Schuhfabrik ali prevedeno Tovarna čevljev bratov Dassler. Preboj na svetovna tržišča je omogočila izjemna marketinška poteza Adija Dasslerja, ki je športno obutev ponudil ameriškemu sprinterju Jesseju Owensu. Ameriški sprinter je na olimpijskih igral v Berlinu leta tisoč devetsto šestintrideset dosegel štiri zlate olimpijske medalje, kar je sprožilo veliko zanimanje za športno obutev bratov Dassler. Brata Dassler sta se po vojni sprla, kar je prineslo dve globalno znani blagovni znamki. Adidas je bila blagovna znamka Adolfa Dasslerja, Rudi Dassler je ustanovil blagovno znamko Ruda, ki se je kasneje dobila ime Puma. Podjetje Adidas je bilo prvič uradno registrirano leta tisoč devetsto devetinštirideset. Danes imata tako Adidas kot Puma še vedno sedež v mestu Herzogenaurach v Nemčiji. Pod blagovno znamko Adidas je danes moč kupiti športno obutev, majice, ure, očala, torbe in druge športne ter z oblačili povezane artikle. Oprema je v nekaterih delih ponudbe specializirana za športe, kot so košarka, nogomet, golf, tek, tenis ter razne druge športe. Poleg klasične športne opreme so priljubljeni prodajni artikli tudi sandali, očala, ure in drugi artikli blagovne znamke Adidas.

Adidas je prepoznavno ime v svetu športa.

Nike Air Max, copat lahek kot pero

Nike Air Max je lahka obutev za športne in prostočasne aktivnosti.

Izraz lahek je drugo ime Nike Air Max. Njegova osnovno prednost je majhna obremenitev stopala ter telesa na splošno. Z razumevanjem pojma lahek imamo ljudje največkrat probleme, saj si ne znamo v celoti predstavljati prednosti. Razlika med Nike Air Max copati ter konkurenčnimi, težjimi copati je v rokah opazna, vendar za mnoge zanemarljiva. Na tehtnici bi razlika med Nike Air Max ter konkurenčnimi težjimi copati lahko znašala sto gramov, več ali manj odvisno od modela. Sto gramov se nam zdi zanemarljiva teža, težko si predstavljamo prednosti lažjega Nike Air Max copata. Čisto drugače pa je z razliko, ko jo pomnožimo s številom korakov treninga ali nastopa. Vso razliko mora tekač dvigovati, spustiti na tla, se odriniti ter celoten proces ponavljati razdalji in sposobnosti primerno dolgo. Ko razliko lažjega Nike Air Max copata pomnožimo s številom korakov, pridemo do presenetljive številke. Vso dodatno, lahko bi rekli tudi odvečno težo morajo prenašati mišice, kosti, sklepi, vezi in drugi neposredno obremenjeni deli telesa. Posredno pa je obremenjenih cel niz drugih organov: srce mora skozi pljuča prečrpati več krvi, proces presnove mora zagotoviti več energije, podobno mora več storiti cela vrsta drugih posredno obremenjenih organov. Nike Air Max je primer zmanjšanja teže copata na genialen način. Osnova je jedro, v katerega je pod pritiskom ujet zrak. Na osnovi jedra nato proizvajalec sestavi celoten copat. Jedru se dodajo ostali deli podplata, sledijo zgornji del, podloga in vložek. lahki materiali se uporabljajo tudi za številne druge dele. Jedro zlahka prenese najtežje obremenitve, prožnost materiala pa zagotavlja ohranjanje zračne blazine v celotni življenjski dobi copata. Kako se obnesejo skozi čas ugotovimo na podlagi številnih rabljenih primerih drugih tekačev, ki jih uporabljajo zelo dolgo.

Nike Air Max je zagotovilo za hitrejši napredek ter manj športnih poškodb.

https://www.superge.si/Linija-Nike-Air-Max/