Arhivi Kategorije: Lepota

Učinkovite vaje za hujšanje

Hujšanje ni enostavna naloga, tako da je povsem razumljivo, da se pri tem pogosto poslužimo kakšnih bližnjic ali drugih vrst pomoči. Le redko lahko priporočimo iskanje takšnih kompromisov, razen če iščemo bližnjice v vajah, ki pospešijo porabo nakopičene energije in hkrati pripomorejo k urjenju telesa. To so vaje za hujšanje, ki se lahko izkažejo za odlično izbiro na poti do vitkejše linije in nižjega seštevka kilogramov. Seveda moramo še vedno vedeti, da se hujšanje začne v kuhinji, tako da gre v prvi vrsti prilagoditi jedilnik, šele nato se posvetimo vajam, ki pri hujšanju lahko zgolj pomagajo, same po sebi pa ne zadostujejo. Učinkovite vaje za hujšanje se sicer izkažejo za zelo dobrodošlo pomoč, a treba bo izbrati primerno vadbo, saj se pri nepotrebnem naprezanju lahko hitro poškodujemo ali pa brez posebnega učinka opravljamo vaje, ki ne bodo vodile do izgube kilogramov. Najbolje je vaje za hujšanje opravljati pod vodstvom strokovnjaka, ki bo znal pripraviti dober načrt za dolgoročno vadbo.

vaje za hujšanje

Katere vaje za hujšanje so najboljše?

Nemogoče je reči, katere vaje se bodo pri hujšanju najbolje obnesle. To je povsem odvisno od tega, s kakšnim izhodiščem imamo opravka in kaj bi radi dosegli. Vaje za hujšanje se lahko med seboj zelo razlikujejo, pravzaprav sploh ni nujno, da gre za organizirano vadbo ali kakšne točno predpisane postopke. Lahko se preprosto podamo na kolo in z obračanjem pedalov skrbimo za delovanje telesa ter kurjenje kalorij. Rekreativno kolesarjenje je odličen predlog za tiste, ki iščejo vaje za hujšanje, ki ne obremenjujejo telesa, a vseeno vodijo v porabo nakopičene energije. Seveda pa so na voljo tudi vaje za hujšanje, ki ciljajo na bolj specifično izgubo kilogramov in morda vodi tudi do drugih zaželenih rezultatov. Tem se je bolje posvetiti pod strokovnim vodstvom, v poštev pa pridejo običajno šele po tem, ko že izgubimo glavnino maščobnih oblog. Na blogu Linea Snella najdete 5 najbolj učinkovitih vaj za hujšanje.

Dermatološka ambulanta Ljubljana, pravi naslov za področje estetike in dermatologije

Dermatološka ambulanta Ljubljana je pravi naslov za področje dermatologije in estetike. Prav tako, pa je dermatološka ambulanta Ljubljana zaupanja vreden izvajalec laserskih terapij. Danes so laserske terapije vse bolj razširjene, vedno več je izvajalcev laserskih terapij. Zato pa se temu primerno pojavlja tudi več dilem, pri njihovi izbiri.

 

Dermatološka ambulanta na peričevi ulici 37 v Ljubljani

Strokovna in estetska pomoč koži

Dermatologija je medicinska veda, ki se osredotoča na diagnostiko in zdravljenje bolezni ter stanj, v zvezi z kožo, nohti in lasmi. Na področju dermatologije je dermatološka ambulanta Ljubljana strokovnjak za pomoč pri zmanjševanju gub, starostnih peg in drugih znakov staranja, odstranjevanje aken, zmanjševanje in odstranjevanje razširjenih krvnih žilic po obrazu in nogah ter odstranjevanju bradavic in različnih vrst kožnih izrastkov. Na področju estetike dermatološka ambulanta Ljubljana priskoči na pomoč ob nastalih podočnjakih, poskrbi za sijočo kožo s hialuronsko terapijo, pomaga pri oblikovanju ustnic s polnili, pomlajevanju vratu. Prav tako dermatološka ambulanta Ljubljana obvlada mezoterapijo, pomlajevanje z ne invazivno metodo, botoks, površinski kemijski, srednje globoki piling ter piling s sadnimi kislinami.

Dermatološka ambulanta Skin centra Ljubljana ima na področju estetike preprosto vizijo : izboljšati videz pacienta na najbolj naraven in ne invaziven način. Na splošno v področje estetske dermatologije spadajo različne laserske tehnike, dermatokirurške tehnike, vbrizgavanje polnil ter razne kombinirane tehnike za zmanjševanje brazgotin in izboljšanje izgleda kože. Estetika je danes področje, katero pridobiva na pomenu. Na dosegu rok imamo vedno več fotografskega in video materiala, ta se od pošiljatelja do naslovnika ali naslovnikov prenaša bistveno hitreje ter v bistveno boljši kakovosti. Zato so takšne ali drugačne nepravilnosti bistveno hitreje opazne in temu primerno lahko bistveno bolj moteče. Vsi pa seveda želimo izgledati čim bolje, temu primerno uporabimo različne pristope. Manjši pristopi so učinkoviti tudi v obliki samopomoči, strokovno najboljšo pomoč pa nudijo dermatologi, Dermatološka ambulanta Ljubljana je zato pravi naslov, ko se naravna podoba in zaželen izgled v dojemanju osebe ne ujemata.

Dermatološka ambulanta Ljubljana, strokovna pomoč

Dermatološka ambulanta Ljubljana je strokovna pomoč na področju dermatologije, estetike ter laserske terapije.

  • Zdravje kože zelo vpliva na zdravje človeka, vedno bolj pa se zavedamo pomena estetike. Kombinacija zdrave kože ter estetske skrbi zanje je pogoj za kakovostno življenje človeka sodobnega časa.
  • V področje dermatologije dermatološka ambulanta Ljubljana vključuje: zdravljenje krčnih žil, kronske venske bolezni, aken, opravlja odstranjevanje bradavic, poskrbi za dermatološke preglede, ultrazvok spodnjih okončin, pregled znamenj ter sledenje spremembam z digitalno dermatoskopijo, zgodnje prepoznavanje kožnega raka, pregled znamenj z dermatoskopijo in zdravljenje predstopenj kožnega raka.

Dermatološka ambulanta Ljubljana Skin center

Estetika in laserska terapija

Področje estetike zastopa hialuronska terapija, dermatološka ambulanta Ljubljana opravlja pomlajevanje vratu, poskrbi za podočnjake, oblikovanje ustnic s polnili, dermalna polnila, mezoterapijo, pomlajevanje z ne invazivnimi metodami, botoks, ematrix sublativno pomlajevanje kože, estetiko, pomlajevanje obraza, zmanjševanje gub, površinski kemični piling, srednje globoki piling ter piling s sadnimi kislinami, zdravi prekomerno potenje ter odstranjuje nadležne izrastke na koži. Dermatološka ambulanta Ljubljana je zaupanja vreden naslov za številne laserske terapije. Med nje sodijo : lasersko odstranjevanje dlak, lasersko odstranjevanje žil, laserska terapija rozaceje, laserska terapija prirojenih žilnih nepravilnosti, lasersko odstranjevanje senilnih angiomov in drobnih žilic, lasersko odstranjevanje žilic na nogah, lasersko odstranjevanje peg in pigmentnih lis, laserska terapija luskavice, lasersko pomlajevanje obraza ter lasersko odstranjevanje bradavic.

Prav tako je dermatološka ambulanta Ljubljana pravi naslov za kakovostne odgovore s področja dermatologije, estetike in laserske terapije. O teh področjih pišejo razni digitalni mediji, vendar je povsod prisoten dvom v strokovnosti. Dermatološka ambulanta Ljubljana lahko ponudi v odgovorih kakovostno znanje na podlagi izobrazbe, nenehnega izpopolnjevanja ter dolgoletnih izkušenj, v ostalih primerih, pa je kakovost in koristnost vprašljiva. Omenjeno izkušnjo lahko dodatno izboljšajo dermatologi oz dermatovenerologi Skin centra, predvsem z prehodom od svetovanja do dejanskega zdravljenja ali odprave najrazličnejših težav s področja dermatologije ali estetike. Digitalni mediji predvsem pomagajo, da je dermatološka ambulanta Ljubljana bolj dostopna z največjo možno mero zaupnosti.

 

Indeks telesne mase ter njegove dodatne spremenljivke

Indeks telesne mase je izračun, pri katerem je upoštevana telesna višina ter telesna masa.

Dodatne spremenljivke za indeks telesne mase so spol, starost ter etnična pripadnost. Mejne vrednosti moramo zato prilagoditi. Razlike v telesnih značilnostih med spoloma se med drugim odraža tudi telesni teži glede na višino, odraščajoča oseba ima drugačne značilnosti kot odrasla, etnične skupine pa so med seboj prav tako različne v telesnih značilnostih. Poznamo skupine, ki imajo nadpovprečno telesno višino ali druge od povprečja odstopajoče značilnosti. Za pravilen in bolj verodostojen izračun je potrebno naštete spremenljivke upoštevati. Nekateri ljudje pa se na indeks telesne mase ne ozirajo pretirano ter ukrepajo pravočasno, okoliščinam primerno in učinkovito ob zaznanem pretiranem povečanju ali znižanju telesne mase. Odstopanje v smeri povečanja telesne teže ob prehodu iz toplejše v hladnejše obdobje leta ni nobena redkost. Toplejši deli leta imajo daljše dneve, več se gibamo, metabolizem ter druge telesne funkcije delujejo bolj aktivno in intenzivno, sezonsko se spremeni tudi jedilnik. Zato mnogim v tem obdobju leta indeks telesne mase ne povzroča težav oziroma imajo optimalno telesno maso ali kvečjemu malenkostno odstopanje od optimalne telesne mase. V hladnejših delih leta se indeks telesne mase lahko poveča, ker se človek obratno manj giba na prostem, aktivnosti so manj obsežne in intenzivne, sezonsko se spremeni jedilnik. Mnogi ob tem ne zganjajo panike, saj je njihov indeks telesne mase pogojen z obdobjem leta. V toplejših delih leta se bo ponovno uravnal, nekoliko več maščobe pa koristi kot izolator pred mrazom. Vendar to velja za osebe, katerih indeks telesne mase ima manjša odstopanja. Pri večjih odstopanjih se ne gre tolažiti s sezonskimi odstopanji, ampak čim prej poseči po spremembah. Ukrepi so lahko zelo enostavni in hkrati učinkoviti, če je oseba dosledna. Na tak način so mnogi izgubili nekaj deset kilogramov v nekaj mesecih.

Indeks telesne mase je mera, ki kaže na primernost ali neprimernost telesne mase glede na telesno višino. Dodatno

So poceni parfumi lahko kvalitetni?

Cena in kvaliteta gresta pogosto z roko v roki. Če je neka stvar draga, potem se smatra, da je kvalitetna. Če pa je neka stvar manj kvalitetna, potem se sklepa, da je poceni. Žal ali pa na srečo pa ni vedno tako. Lahko se namreč zgodi, da kupimo zelo drago stvar, ki jo kasneje zavržemo, ker je bila popolnoma nekvalitetna in neuporabna. Lahko pa smo kupili poceni stvar, za katero nismo odšteli skoraj nič, pa jo še danes uporabljamo in smo z njo več kot zadovoljni. Torej ni pravil, s katerimi bi lahko uravnavali svet. Poceni parfumi so v zadnjem času pravi hit, obenem pa se poraja cel kup vprašanj, ali so poceni parfumi sploh kvalitetni, ali so poceni parfumi ponaredki … Žal pa vam moramo ob tej priliki povedati, da poceni parfumi niso nikakršni ponaredki, prej obratno. Gre namreč za vrhunske parfume, ki so zaznamovani z najprestižnejšimi znamkami vseh časov. Poceni parfumi so torej lahko tudi parfumi, za katere smo v bližnji preteklosti odšteli celo premoženje, danes pa lahko enako dišimo že za zelo malo denarja. In kje se nahajajo tovrstni poceni parfumi. Odgovor je sila preprost. Predvsem se poceni parfumi nahajajo na spletnih straneh, kjer je naročilo tako zelo enostavno in preprosto. Poceni parfumi torej danes niso več nobena skrivnost, in sicer v tem smislu, da so tudi kvalitetni in ne samo poceni. Pojdite torej na primerno spletno stran in si naročite poceni parfum ter uživajte v lepih dišavah.