Arhivi Kategorije: Izobraževanje

Mnoge šolske torbe pa so opremljene tudi s prav posebnimi koleščki.

Šolske torbe, ki prinašajo tudi udobje

Začetek vsakega šolskega leta je lahko za naše otroke izjemno težak in tudi stresen. Pri tem jim lahko pomagamo tudi starši. Ko na primer nakupujemo opremo in potrebščino za šolo, je dobro, da je ta zelo kakovostna in tudi všečna našim otrokom. Veliko pozornost je pri tem potrebno nameniti tudi šolskim torbam. Sodobne šolske torbe pa niso samo zelo privlačne na pogled, ampak tudi zelo udobne, saj so izdelane po najnovejših standardih, ki narekujejo tudi ergonomsko obliko takih torb.

Vse več staršev šolske torbe nakupuje tudi po spletu

Večina od staršev in otrokovih skrbnikov je zelo zaposlena. Pri nakupovanju vsega potrebnega za otrokovo šolo se zato vse pogosteje zanašajo na spletne trgovine, za katere dobro vedo, da ne ponujajo samo najcenejših tovrstnih izdelkov na trgu, ampak tudi najbolj kakovostne. Večinoma v spletnih trgovinah nakupujejo tudi šolske torbe.

Torbe priznanih blagovnih znamk ter proizvajalcev

Spletna trgovina, ki jo vsakodnevno obišče veliko staršev ter skrbnikov, ki svojemu otroku želijo vse najboljše v šoli, na spletne prodajne police postavlja šolske torbe, ki veljajo za izdelke znanih in tudi nadvse priznanih blagovnih znamk ter proizvajalcev. Take torbe so narejene iz vrhunskih materialov, ki zdržijo tudi najbolj ekstremne vremenske razmere. Poleg tega so vse torbe za šolo tudi ergonomsko oblikovane, kar pomeni, da jih bodo naši otroci lahko z lahkoto nosili in se pri tem tudi udobno počutili.

Mnoge šolske torbe pa so opremljene tudi s prav posebnimi koleščki, ki jih otrok lahko uporablja, kadar se mu šolska torba vendarle zdi pretežka.

Izobraževanje odraslih v Ljubljani za poklica ekonomski in logistični tehnik

Izobraževanje odraslih Ljubljana je priložnost za pridobitev izobrazbe za poklica ekonomski in logistični tehnik. Izobraževanje odraslih za poklica ekonomski in logistični tehnik v Ljubljani ima dolgo tradicijo, skozi učne programe je šlo veliko število danes priznanih strokovnjakov.

Naložba v prihodnost

Za začetek ni nikoli prepozno

Programa logistični in ekonomski tehnik sta aktualna, takšno izobraževanje odraslih v Ljubljani obiskuje veliko število ljudi. Zato ni nobenega strahu, da bomo prvi z izkušnjo izobraževanja odraslih. Prav tako pa tudi ne zadnji, saj je v prihodnosti pričakovati vedno več zanimanja za izobraževanje odraslih. K tej ugotovitvi nas vodi stanje na področju dela, razvoja, ustvarjanja, kot tudi obstoječi trendi. Poklici so zelo živa stvar, kar med drugim pomeni v času in prostoru zelo različno zanimanje zanje. Mnogi poklici so že stvar preteklosti, drugi poklic se ponovno obujajo, najbolj zanimivi so seveda iskani poklici. To so poklici, za katere velja na trgu dela veliko zanimanje. Z drugo besedo: za takšne poklice obstaja več povpraševanja, kot za ostale poklice. Med zanimive sodita ekonomski in logistični tehnik. Zanje obstajajo štirje osnovni programi, dva za program ekonomski in dva za logistični tehnik. Vanje se lahko vpišejo bodisi kandidati z uspešno zaključeno osnovno šolo, kandidati z uspešno zaključeno srednjo poklicno šolo katere koli smeri ali kandidati z uspešno zaključeno srednjo poklicno šolo, smeri administrator ali trgovec. Glede na pridobljeno izobrazbo je predvideno dve ali tri leta trajajoče izobraževanje odraslih v Ljubljani. Ob vpisu v izobraževanje odraslih v Ljubljani program ekonomski ali logistični tehnik je potrebno predložiti originalna spričevala, fotografijo in osebni dokument. Predavatelji so strokovnjaki z bogatimi strokovnimi in pedagoškimi izkušnjami. Izobraževanje odraslih v Ljubljani program ekonomski in logistični tehnik poteka po prilagojenem predmetniku za šolanju ob delu za odrasle osebe Obstaja možnost samoizobraževanja, ki nudi več možnosti prilagoditve. Klasična predavanja izobraževanja odraslih v Ljubljani sicer potekajo trikrat tedensko v popoldanskem času in ob sobotah. Za več informacij o tovrstnem izobraževanju si priberite naslednji blog.

Kako opraviti nemogoče izpite v šoli

Starši so ponavadi izjemno razočarani nad otroki, kadar so neuspešni v šoli. Če pravočasno skupaj najdejo rešitev, potem se razočaranje lahko prelevi v veselje on dodatno znanje, ki ga otrok tudi v šoli ne bi dobil. Inštrukcije so najpogostejša rešitev, kamor se zatekajo starši in otroci skupaj. Čeprav jim je na začetku grozno, ko mora njihov otrok, ki je sicer najbolj pameten in priden, hoditi na inštrukcije in morajo zato tudi plačati.

Odgovor je enostaven – inštrukcije predmetov

Inštrukcije predmetov pa se kaj kmalu izkažejo za sila prijetno dejavnost, sploh če se oseba, ki se odloči za to, dobro ujame z inštruktorjem, ki na svojevrsten način posreduje svoje znanje. Še več, tudi kasneje, ko smo zaradi njih uspešnejši in smo popravili oceno, še vedno radi zahajamo tja, ker bi radi preverili svoje znanje.

Na trgu je ogromno ponudbe v povezavi z inštrukcijami. Podjetja tako ponujajo inštrukcije iz vseh možnih predmetov, in sicer tako za osnovno kot tudi za srednjo šolo, nekatera pa tudi za fakultete. Oblika inštrukcij je lahko raznovrstna, med najbolj priljubljenimi pa sta individualno ter skupinsko učenje. Vsaka oblika zase je posebna in odločimo se za obliko, ki je pisana na našo kožo. Še vedno je najbolj priljubljena skupinska oblika inštrukcij, ki je cenejša in bolj sproščena.

Inštrukcije predmetov pa niso nujno namenjene samo za popravljanje ali izboljševanje ocen. Najamejo jih tudi izredno bistri ljudje, ki se pripravljajo na kakšno tekmovanje in bi določene stvari še radi vprašali. Takim svetujemo individualno obliko, kjer se nam inštruktor posveti v celoti, na koncu pa moramo odšteti nekaj evrov več. Vsekakor pa se nam izredno izplača.

maturitetni tečaji in izobraževanja

Kako je z maturitetnimi tečaji?

Recimo, da smo končali srednjo poklicno šolo. Za nadaljnji študij izberemo smer študija, ki od nas zahteva, da opravimo še maturitetni tečaj.

Maturitetni tečaj je enoletni izobraževalni program, na katerem se udeleženci pripravljajo na splošno maturo. Programi se izvajajo različno, lahko kot redna oblika izobraževanja ali pa se izvaja kot tečaj po posameznih izpitih.

Maturitetni tečaj Ljubljana obsega vse Ljubljanske srednje šole in gimnazije. V maturitetne tečaje se lahko vpišejo vsi kandidati, ki so uspešno zaključili srednje poklicno, srednje strokovno izobraževanje oziroma tretji letnik gimnazije, v primeru, da so zaključili izobraževanje za najmanj eno leto. Prav tako je maturitetni tečaj primeren za vse, ki so uspešno zaključili osnovnošolsko izobraževanje in so uspešno opravili preizkus znanja iz ravni tretjega letnika gimnazije.

Navadno maturitetni tečaj obsega 3 obvezne predmete in 3-4 izbirne.

Maturitetni tečaj zagotavlja udeležencem osnovno znanje, ki ga kandidati potrebujejo za opravljanje splošne mature

Poznamo maturitetne tečaje za mlade in maturitetne tečaje za odrasle. Maturitetni tečaj za mlade poteka kot oblika rednega šolanja. Tečaji se načeloma pričnejo oktobra in trajajo do časa mature. Vse poteka zelo podobno kakor navaden pouk. Preverja se sprotno znanje, obisk je obvezen in brez šolnine. Maturitetni tečaj za odrasle je zelo podoben tistemu za mlade. Kandidati oziroma udeleženci pridobijo status udeleženca izobraževanja odraslih.

Šolanje v maturitetnem tečaju se zaključi z maturo. Maturo se lahko opravlja v dveh rokih in sicer v spomladanskem ali jesenskem roku. Uspešno opravljena matura udeležencu prinese formalno izobrazbo V. stopnje in mu omogoči vpis na fakulteto.

učenje nemškega jezika

Na kratko o inštrukcijah za šolske predmete

V srednji šoli ima veliko dijakov probleme z nemščino, saj se je pred tem niso še nikoli učili, sedaj pa je kar naenkrat obvezna. Izjema so seveda tisti, ki so se nemščino učili že v osnovni šoli pri izbirnem predmetu. Le-ti imajo tako že nekakšno podlago za nadaljnje učenje, ostali pa si morajo žal priskrbeti kakšne inštrukcije ali pa se morajo zanesti na pomoč kakšnega prijatelja. S pomočjo kakšnega brskalnika ali pa, če kar kliknete na: »inštrukcije nemščina« lahko najdete kar precej ponudnikov inštrukcij za nemščino. Tako imate kar pester izbor, prav tako pa v kolikor s kakšnim inštruktorjem niste zadovoljni, ga lahko brez problema zamenjate s kom drugim.

Enako je tudi pri študentih, ki se na nekaterih fakultetah prvič srečajo s statistiko. Nekateri izmed njih so se z njo sicer srečali že v srednji šoli, vendar pa je na fakulteti statistika bistveno težja. Tako jim tudi tiste »osnove«, ki so jih pridobili v srednji šoli, ne pomagajo kaj dosti in se tudi oni dostikrat poslužijo inštrukcije statistike. Ponudnikov teh inštrukcij je za razliko od inštruktorjev za nemščino precej manj, saj se je ne uči tako veliko ljudi kot se jih uči nemščino.

V zaključku pa bi radi poudarili, da so bilo katere inštrukcije lahko še kako uporabne. Uporabne pa niso le takrat, ko nam kaj res ne gre, ampak se jih lahko poslužimo tudi takrat, kadar nismo čisto sigurni vase in bi radi utrdili oziroma izboljšali naše znanje. Poslužimo pa se jih lahko tudi s tem namenom, da se mogoče naučimo še kaj več kot pa bi se sicer.