Hrvaška, država najlepših plaž

Hrvaška je zagotovo ena izmed najbolj turistično razvitih držav v Evropi. Nahaja se na točki, kjer se srečajo Srednja Evrope, Jadransko morje in tudi Balkan. Kot zanimivost vsekakor velja omeniti, da ima Hrvaška več kot 1000 otokov. Turistično je najbolj razvita Hrvaška prav ob morju.

Hrvaška obala spada med najbolj čiste v Sredozemlju. Najbrž vedo vsi, da ima Hrvaška izjemno dolgo obalo, le malo pa jih ve, koliko znaša. Zadnje meritve so pokazale, da ima kar 1777 kilometrov dolgo obalo. Skupno število plaž je glede na zadnje podatke doseglo številko 116. Zelo pomemben pa je tudi podatek, da so vse te plaže dobile prestižno Modro zastavo. To je mednarodno priznani okoljski znak, ki potrjuje neokrnjenost narave. Tako da po vseh standardih so plaže in morje čisti in lepo oskrbovani.

Med najbolj znane plaže, ki jih ponuja Hrvaška spada plaža Bačvice, ki se nahaja v Splitu. To je dejansko glavna plaža tega mesta. Polna je toboganov, trampolinov in otroških igrišč. Tudi ponudba barov in lokalov je vrhunska. Naslednja znana in priznana plaža je Zlatni Rat na otoku Brač. Ta plaža je večkrat prikazana na turističnih oglasih za celo Hrvaško, saj je nekakšen neuradni zaščitni simbol za lepote, ki jih ponuja Hrvaška. Po izbiri britanskega portala Timseline je plaža Bonj, ki se nahaja na otoku Hvar ena izmed 20 najboljših plaž v celotni Evropi. Ta laskavi naziv si zagotovo zasluži. Kdo še ni slišal za Zrće? To je znana plaža na otoku Pag, kjer se nahajajo številni klubu in bari, kjer potekajo nore zabave.

Vendar pa Hrvaška ni znana le po plažah ampak ima tudi številne kulturne znamenitosti. Istrska mesteca kakršno je Rovinj ali Pola, ali pa mesta v Dalmaciji, kakršna sta Split in Dubrovnik, ponujajo nešteto kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, ki so vsekakor vredne ogleda. Vzemite si čas in vsako leto obiščite kakšno drugo, Hrvaška je vsekakor vredna vašega prostega časa.

Več informacij najdete na tej spletni strani

Istrsko mesto Rovinj

Rovinj je prelepo staro istrsko mesto, ki leži na zahodni obali istrskega polotoka. Spada na tako imenovano območje »terrarosa« ali rdeča Istra. Za boljšo predstavo velja omeniti, da Rovinj leži zelo blizu Pulja, tako da vsi tisti, ki želijo obiskati to prelepo istrsko mesto, lahko izkoristijo tudi to, da si ogledajo zraven še Pulj.

Rovinj leži na posebno lepem delu Istre. Ta del je poln prijetnih zalivov, kjer lahko v poletnih mesecih obiščemo urejene dostopne plaže. Pred nami pa se bo razprostiralo kar 22 otokov. Podnebje je toplo celo leto, saj gre za mediteransko območje. Povprečna julijska temperatura pa je 22,5 stopinje Celzija. To seveda vključuje povprečje nočne in dnevne temperature, tako da si lahko predstavljamo prijetno topel dan in prijetno sveže noči. Temperatura, ki jo ima Rovinj, je torej za poletni čas ravno pravšnja.

Če se sedaj osredotočimo na sam Rovinj, je potrebno omeniti tudi nekaj znamenitosti Rovinja, ki bodo v vas nedvomno sprožile precej zanimanja, če vas zanima kulturna zgodovina. Staro mestno jedro leži na polotoku. Gre za precej majhno površino, zaradi katere so bili arhitekti v preteklosti prisiljeni v iznajdljiv način gradnje. Hiše so majhne in strnjene, kar daje poseben čar temu mestu. Nedvomno so morate ogledati cerkev Sv. Eufemije, na kateri je postavljen stolp s kipom tega svetnika. Cerkev so zgradili v 18. stoletju, ki so ji kasneje dodali posebno pročelje v beneško baročnem slogu. Zvonik te cerkve je visok kar 60 metrov.

Rovinj ima tudi obzidje in mestna vrata, ki so bili zgrajeni v 7. stoletju našega štetja. Ob vratih si boste lahko ogledali zanimiv Balbijev lok. Tudi cerkev Sv. Toma je znamenitost, ki je ne smete zamuditi. Za ogled te znamenitosti boste morali zapustiti Rovinj, saj se cerkev nahaja 4 km izven mesta. Ta cerkev je pravi spomenik karolinškega obdobja, ki je pustilo svoj pečat v Istri.

http://www.maistra.si/

Zakaj v all inclusive hotel

Za tiste, ki nimajo na razpolago veliko časa za dopust, je all inclusive hotel najboljša rešitev. Obisk takšnega hotela vam bo zagotovil, da boste zadovoljeni na vseh ravneh vaših zahtev in pričakovanj. Najboljša stvar, ki jo ponuja all inclusive hotel, je predvsem to, da se vam ni potrebno odločati, saj so vse storitve pred pragom vaše hotelske sobe.

Ljudje, ki imajo le 5 ali manj dni časa za dopust, se mnogokrat vrnejo dolov razočarani, ker so preveč časa na dopustu porabili za to, da so iskali storitve, ki so jih potrebovali. Ker se niso odločili za all inclusive hotel, so morali v savno na drugi konec turističnega kraja. Pred tem pa so se morali pozanimati, kjer se savne sploh nahajajo. Podobno se lahko zgodi tistim, ki si želijo rekreacije. Vsak boljši all inclusive hotel vam bo ponudil tudi fitnes ali kakšno drugo kapaciteto, kjer boste lahko poskrbeli za rekreacijo. Tako lahko vidimo, da je all inclusive hotel namenjen predvsem tistim posameznikom, ki želijo aktivne počitnice, vendar pa ne želijo zapravljati časa z iskanjem možnosti na različnih koncih in krajih.

Naslednja prijetna lastnost, ki jo ponuja all inclusive hotel, je dostopna hrana in pijača. Običajno so v ponudbi trije obroki. Dan se prične z zajtrkom, nato sledi kosilo, kulinarični del pa se zaključi z večerjo. Vam pa ni potrebno skrbeti ne za kuhanje, ne za iskanje restavracije in ne za pospravljanje. Druga s tem povezana prijetna lastnost, ki jo ponuja all inclusive hotel, je pijača. V ceni paketa je mnogokrat vključena neomejena količina brezalkoholnih pijač in omejena količina alkoholnih pijač, ki jih lahko naročite v dnevu. Nekatere ponudbe pa ponujajo celo neomejeno količino alkohola, kar je predvsem mikavno za tiste, ki si na dopustu zares želijo dati duška. Nasploh je all inclusive hotel kraj za razvajanje, ki ga boste na koncu dopusta le s težavo zapustili.

Pokličite nas

Planinske koče, kraj za oddih in sprostitev

Planinske koče so gostišča in prenočišča, ki so v gorah namenjena obiskovalcem, kot počitek po naporni prehojeni poti. Za najem planinske koče se lahko odločimo tudi takrat, ko organiziramo zabavo, pa ne vemo kje. Nekateri se želijo do nje pripeljati udobno in z avtomobilov, kaj nekatere od njih tudi dopuščajo, spet drugi se želijo do nje povzpeti po čim bolj strmi in naravni poti. Planinske koče imajo svoje oskrbnike, v slovenskih gorah so to praviloma ljudje, ki premorejo neverjetno energijo, ljubezen do narave in znajo poskrbeti za dobrobit obiskovalcev. Z najemom planinske koče lahko vaše počitnice ali oddih preživite brez gneče na cesti in brez prilagajanju vsakodnevnemu urniku. V kolikor ste ljubitelj planin in ste po naravi samosvoji, se boste gotovo prepustili počitniškemu ritmu v družbi družine in prijateljev, v kateri izmed naših planinskih koč. Jutra na planinah so resnično nekaj posebnega, opazujete lahko, kako se zjutraj narava prebuja in preživite dan, brez kakršnegakoli stresa med vašimi najbližjimi. Planinske koče že s svojim ambientom, prav vsakemu obiskovalcu pričarajo nepozabno doživetje narave. Planinske koče imajo v notranjosti staro pohištvo, ki ob prasketanju ognja pričara čudovito domačnost. Urejena okolica in domačnost, je to kar ponujajo planinske koče.

Razlogi za potovanje v Španijo

Številni turisti se vsako leto odpravijo na potovanje v Španijo, k čemer jih zvabijo različni razlogi. Danes je Španija četrta država po obiskanosti; pred njo se nahajajo le ZDA, Kitajska in Francija. Potovanje v Španijo kot svojo turistično destinacijo najraje izberejo Britanci, Francozi, Skandinavci in prebivalci osrednje Evrope. Razlogi za potovanje v Španijo pa so različni. Počitniško vzdušje, ki ga ustvarja mediteranska klima v kombinaciji s toplim morjem, privabijo turiste predvsem v poletnih mesecih. V tem primeru so najljubše destinacije Kanarsko in Balearsko otočje ter obmorske pokrajine na vzhodu in jugu države, ki svojo obalni pas obračajo proti Sredozemskemu morju. Morje, topla klima in naravne danosti pa niso edine, ki na potovanje v Španijo vsako leto zvabijo številne turiste. Prav tako priljubljen je tudi mestni turizem.

V tem oziru sta najbolj obiskani mesti Madrid, španska prestolnica, in Barcelona, prestolnica katalonske pokrajine. Obe večji mesti spadata tudi med najbolj obiskani mesti v Evropi; privabljajo pa z kulturno dediščino, pestrim nočnim življenjem, umetniškimi stvaritvami, številnimi muzeji in drugimi atrakcijami. Na potovanje v Španijo pa vabijo tudi manjši kraji, ki imajo vsak svojo pestro zgodovino in privlačne znamenitosti: Kordoba, Salamanka, Sevilja, Granada, Oviedo, Bilbao, Toledo, Santiago de Compostela itd. Razlogov za potovanje v Španijo je več kot preveč.