Arhivi Kategorije: Domača pisarna

Kupujte najcenejše kartuše in poskrbite za svoj žep

Najcenejše kartuše gotovo niso originalne kartuše, ampak so kompatibilne, generične in na novo obnovljene kartuše. Seveda lahko do poceni kartuš pridete tudi na drug način, to je z brskanjem po spletnih straneh, ki prodajajo kartuše in potrošni material za tiskalnike. Prav lahko se zgodi, da boste našli akcijsko ponudbo ali pa boste lahko ob nakupu večje količine kartuš, kar nekaj prihranili. Če pa seveda ne potrebujete večje količine kartuš, in jih ne kupujete na zalogo, potem obstaja še boljša in cenovno še bolj dostopna rešitev, to je polnjenje kartuš doma. Potrebovali boste dobro mero zanesljivosti, natančnosti, predvsem pa veliko dobre volje, vse skupaj pa ne bo šlo brez tega, da si kupite set za polnjenje kartuš. Takšen set lahko kupite v spletnih trgovinah, pa tudi v nekaterih fizičnih trgovinah, ki se ukvarjajo s prodajo kartuš in tonerjev. Set za polnjenje kartuš, ki vam bo pomagal do najcenejše kartuše, vsebuje črnilo, iglo, sveder, plastično črpalko, držalo za polnjenje in navodila za uporabo. Toda pri tem je dobro vedeti, da lahko s polnilnim setom polnite le originalne kartuše.

Predvsem se izogibajte univerzalnim kartušam, saj je praksa številnih uporabnikov pokazala, da so izjemno nekakovostne. Vse je pa seveda odvisno od kakovosti samega črnila, zato se pred samim nakupom pozanimajte o prodajalcu, pri katerem boste kupili set za polnjenje kartuš. Črnilo, ki je nekakovostno vam bo naredilo veliko težav, ne le, da bo kvaliteta tiskanja porazna, pri sami uporabi lahko pride lahko tudi do zamašitve kartuše. Vedno kupujte le črnila, ki so namenjena posameznim znamkam in modelom tiskalnikov, saj boste s tem podaljšali življenjsko dobo tiskalnika, tisk bo lepši in obstojnejši, poleg tega pa bo lažje tudi samo polnjenje kartuš. Morda mislite, da nizka cena in visoka kakovost ne gresta skupaj, a tudi najcenejše kartuše so lahko kakovostne.

Pred odhodom zmanjkalo barve za tisk letalske karte?

Nerodna reč, ki se nam pogosto zgodi, pa naj bo pred oddajo seminarske naloge ali pred odhodom na pot, ko je potrebno zgolj še natisniti vavčer ali letalsko karto.

Tonerji so zamenljivi deli laserskih tiskalnikov, ki se s tiskanjem porabijo in jih se zato potrebno menjati, ko v njih zmanjka snovi, ki omogoča tisk. Tako kot so kartuše zamenljivi del brizgalnih tiskalnikov so tonerji zamenljivi del laserskih tiskalnikov. Svojo zalogo si lahko zagotovite prek spleta. Razlika je v njihovi sestavi; kartuše za brizgalne tiskalnike vsebujejo klasično tekoče črnilo, tonerji pa vsebujejo poseben zelo droben prah, ki je sestavljen z plastičnih delcev, ogljika in črnih ali barvnih agentov, ki dejansko pustijo sled na papirju. Tonerji torej delujejo tako, da opisani prah nanesejo na papir prek segretih valjev, ki prah vtisnejo na list: tako poteka proces tiskanja z laserskimi tiskalniki.

Tonerji so tehnično sestavljeni iz dveh delov, ki tvorijo zamenljiv del laserskega tiskalnika. En del so sami tonerji oz. tonerski prah, ki predstavlja barvno komponento laserskega tiskalnika; ta ima povprečno življenjsko dobo v obsegu 2.000 natisnjenih strani. Drugi zamenljiv del, ki ga vsebujejo tonerji pa je vrteči se valj, ki pa ima mnogo daljšo življenjsko dobo (v povprečju 40.000 natisnjenih strani). Od proizvajalca tiskalnika je odvisno, ali so tonerji sestavljeni tako, da je valj neločljivo povezan z tonerskim prahom, ali pa je mogoče menjati tudi vsako komponento posebej. Če ne veste, kakšne vrste toner imate, lahko to preverite pri strokovnjakih. Jasno je, da tisti tonerji, pri kateri ni možno ločeno menjavanje posamičnih komponent, niso najbolj ekonomični, saj je ob tem, ko zmanjka tonerski prah potrebno menjati tudi vrteči se valj, čeprav ima slednji mnogo daljšo življenjsko dobo. Po drugi strani pa so običajni uporabniki mnogo bolj zadovoljni, če so tonerji zamenljivi v celoti, saj je njihova menjava tako mnogo bolj enostavna.