Arhivi Kategorije: Dom

Par naprav za enostavno spomladansko čiščenje

S prvimi toplejšimi žarki spomladanskega sonca je napočil tudi čas, da se lotimo generalnega čiščenja svojega doma. Tega opravila se otepajo le tisti, ki ne poznajo nekaterih trikov, s katerimi si čiščenje povsem poenostavimo. Drugi pa bodo delo opravili hitro in brez težav, predvsem pa z izjemnimi rezultati. Zadostujeta že dve napravi, ki v veliki meri prevzameta zahtevnejše posege pri čiščenju doma in okolice.

Parni čistilnik

Notranje prostore lahko najbolj učinkovito očistimo z močjo pare. Na ta način bomo prepričljive rezultate dosegli brez uporabe nevarnih kemičnih sredstev in brez zahtevnega drgnjenja. Parni čistilnik namreč odstranjevanje trdovratne umazanije povsem olajša, saj s pomočjo vroče pare razgradi tudi zasušene madeže, poleg tega se lahko na ta način lotimo praktično vseh površin, tudi občutljivejših materialov.

Poleg tega je parni čistilnik zelo enostaven za uporabo, ne škodi stanovanjskim površinam in zagotavlja odlične rezultate. Vsekakor je pametno to napravo imeti pri roki, ko se lotimo spomladanskega čiščenja – na voljo imamo široko izbiro, saj je parni čistilnik priljubljena naprava za domačo rabo, posledično je tudi ponudba zelo široka.

Visokotlačni čistilniki

Če v stanovanjskih prostorih potrebujemo nežen, varen in zanesljiv pripomoček, pa si lahko za čiščenje okolice privoščimo nekoliko bolj zmogljivo napravo, ki bo za takšne površine najbolj učinkovita. Odlično rešitev prinašajo visokotlačni čistilniki, ki se najbolje izkažejo pri čiščenju dvorišča, teras, garaž, dovozov in drugih površin, ki niso pretirano občutljive. Gre namreč za čiščenje z močnim curkom vode, kar se izkaže za zelo učinkovito rešitev, a seveda le na površinah, ki lahko zdržijo abrazivno delovanje vode pod tlakom.

visokotlačni čistilniki Karcher

Visokotlačni čistilniki so zelo vsestranski pri čiščenju okolice hiše. S takšno napravo se lahko lotimo praktično vsakega izziva, prav tako lahko s curkom vode dosežemo še tako nedostopne kotičke. Odlična rešitev torej za uporabo pri spomladanskem čiščenju, ko moramo tudi zunanjost hiše pripraviti na toplejše obdobje leta.

Fasada je zahtevna investicija, saj cena predstavlja pomemben delež celotnih stroškov

Cena fasade v nekaterih primerih presega zmožnosti investitorja. Fasada zato počaka določeno obdobje, ko cena postane dostopnejša. Pred tem je izvedena ureditev notranjosti do stopnje, ki omogoča bivanje. S časom se nabere dovolj sredstev, da fasada in njena cena ne predstavlja več velike ovire.

Izbira fasade je iz več razlogov zahtevna

Zunanji izgled je zagotovo ena večjih dilem. Če pogledamo hiše ali druge objekte v okolici, vidimo množico barv in kombinacij barv. Med njimi nam bo zagotovo ena ali nekaj barv zelo všeč, nekaj bo sprejemljivih, nekaj barv in kombinacij nam ne bo všeč. Pri skupini všečnih ali zelo všečnih je treba dodatno paziti na optično prevaro. Objekt mora biti vsaj približno enako velik oziroma mora imeti približno enako velike površine. Na večjih površinah namreč ista barva postane na videz svetlejša v primerjavi z barvo uporabljeno na majhnih izbranih mestih. Fasada in njena cena se spreminja tudi z raznimi dodatki. Dodatki so lahko drugi materiali, dodatki okrog oken in vrat in podobno. Pri tem se ne spremeni cena v času izvedbe, fasada lahko zahteva večje stroške tudi v prihodnosti. Dodana večja lesena površina zahteva v prihodnosti barvanje in druge vzdrževalne posege. Cena bo temu primerno drugačna, če bo imela fasada dodane lesene površine. Investitorji se za izbiro barve odločajo na različne načine. Nekateri imajo barvo že izbrano, drugi v večji meri tretji, pa se odločijo za študijo. Pri študiji gre za približek končne podobe v določeni barvi ali barvi kombinaciji. Hitro bomo ugotovili, da se s spremembo barve spremeni izgled. Toliko bolj, kolikor več dejavnikov vpliva na izgled. Cena je nadalje različna, če se odločimo za klasično izvedbo z različnimi debelinami stiropora, z različnimi vrstami stiropora ter glede na različne druge dejavnike. Ker je fasada investicija prihodnosti, mora biti cena ocenjena s čim več lastnostmi uporabe objekta v prihodnosti.  Kako do dobre fasade si preberite tukaj.

Spalnice, prostor sproščanja

Spalnice so prostor sproščanja in regeneracije človeškega organizma. Človeški organizem se najbolje regenerira, če so spalnice individualno prilagojene njegovim zahtevam. Kakovostno spanje in regeneracija temelji na nekaterih zelo osnovnih lastnostih.

Pohištvo spalnice

Osnove dobrega spanja

Dober spanec nam lahko zgotovijo tudi zelo osnovne razmere in oprema. Pomembne lastnosti so optimalna temperatura, vlažnost, podpora telesu ter položaj. Optimalno temperaturo in vlažnost nam lahko nudi tudi spanje na prostem, doma jo zagotavljamo na različne naravne ali umetne načine. Primer umetnega načina zagotavljanja optimalne temperature in vlažnosti so spalnice opremljene s klimatsko napravo. Naravno zagotavljanje optimalne temperature, pa je zagotovljeno z uravnavanjem temperature in vlažnosti brez električne energije ter drugih umetnih načinov. Optimalno podporo telesa zagotavlja ležišče s primerno trdoto, zračenjem ter pravilnim položajem. Kakovostno ležišče je zagotavljajo primerno izbrane vzmetnice, za pravilni položaj pa moramo poskrbeti sami. O spremembah položaja spanja moramo razmisliti predvsem v primer težav s spanjem. V nasprotnem primeru je najverjetneje položaj optimalen. O spremembah je dobro razmisliti pred izbiro spalnice ali opreme zanjo. V primeru slabega spanca je potrebno preizkusiti več različnih položajev spanja ter o različnih vzmetnicah. Položaj spanja pomeni predvsem namestitev ležišča glede na smer neba. Individualno najprimernejši položaj bomo dobili z mešanico teorije in prakse. Sledeč temu bomo postopoma z preizkusom različnih smeri našli individualno najprimernejši položaj. Na njegovi osnovi se lotimo opremljanja spalnice oziroma izbiro opreme zanje. Oprema spalnice je lahko zelo različna od osnovne z ležiščem do vedno razkošnih z dodanimi predalniki, omaricami ali garderobnimi omarami različnih oblik in velikosti. Večinoma smo z proračunom omejeni, zato je potrebno tudi za optimalne spalnice računati s kompromisi. Dobra vzmetnica lahko predstavlja večji ali manjši del proračuna za spalnice, vendar je za dobro spanje največkrat vredno odreči se ostali opremi. Kakovostna oprema spalnice je lahko pridobljena na daljši časovni rok, kakovostno spanje pa je zaželeno od prvega dne uporabe dalje. Opremljate spalnico? Ne spreglejte izbire, ki jo ponuja Harvey Norman.

Kotel na pelete, izkoristek naravna danosti

Kotel na pelete omogoča izkoristek, ki ga naravna danost Slovenije ponuja v izobilju. Lesa je v Sloveniji v izobilju, peleti se ponujajo na praktično vsakem koraku. V primerjavi z drugimi alternativami kotel na pelete ponuja številne ugodnosti. Dostopnost energenta, ekološka ozaveščenost ter odlična prilagodljivost so poglavitne prednosti.

 

Izkoristek, prihranki, življenjska doba

Energijski izkoristek ni edina prednost, ki jo kotel na pelete ponuja investitorju. Ponujajo se različni prihranki, možna je razmeroma dolga življenjska doba celotnega sistema. Peleti so energent narejen iz surovine, katere je v naši okolici v izobilju. S tem kotel na pelete investitorju omogoča prihranke na več načinov. Več ponudnikov pomeni konkurenco, kar zagotavlja stroškovno ravnovesje. V primeru uvoženih energentov iz oddaljenih krajev pomeni tveganje za stroškovno ravnovesje, saj je cena energentov podvržena vplivom številnih dejavnikov. Mnogi dejavniki ob tem ne izvirajo iz klasičnih ponudbe in povpraševanja, ampak iz drugih virov. Investitor to najbolj občuti pri nihanju cen energentov. Veliko manj tveganja za investitorja nudi lesna biomasa, kot energent. V tem primeru se lahko odloči za kotel na pelete ali kotel na drva. V primerjavi s kotlom na drva ima kotel na pelete kar nekaj prednosti. Osnovni princip delovanja je podoben, saj vir toplote zagotavlja les oziroma lesna biomasa. Razlika je v postopku, ki ima za posledico ogrevanje. Investitor lahko izbere kotel na pelete, pri katerem odpade cel niz aktivnosti za razmeroma dolgo obdobje. Kotel na drva je potrebno polniti, več ali manj odvisno od prostornine kotla, dimenzij kotla, zunanjih temperatur ter lastnosti samega ogrevanega prostora. Med aktivnosti spada tudi čiščenje oziroma odstranjevanje pepela. Večino naštetih aktivnosti investitorju kotel na pelete prihrani. Dovajanje energenta je avtomatizirano, kar pomeni odsotnost ročnega polnjenja za več časa. Enako odpade dnevno čiščenje oziroma odstranjevanje pepela iz kurišča. Nezanemarljiva prednost so tudi ekološke subvencije v primerih, ko je izbrani kotel na pelete do njih upravičen. Če se določate za nakup kotla n atrda goriva, vsekakor preglejte ponudbo na Merkurjevi spletni strani.

Izdelava fotografij preko spleta

Na trgu je veliko podjetij, ki naše fotografije, ki jih jim posredujemo, preoblikujejo v kaj bolj zanimivega ter bolj atraktivnega. Recimo, da jih izdelajo tako, da postanejo foto koledar ali pa foto knjiga. V resnici razvijanje fotografij nima meja. V končni fazi si lahko omislimo povsem svoje želje ter jih posredujemo strokovnjakom. Ti pa izdelajo vrhunske predmete iz naših fotografij.

Oddajte spletno naročilo razvijanja fotografij

Izdelava fotografij je ugodna

Spletna izdelava fotografij

Izdelava fotografij preko spleta v resnici pomeni izredno širok pojem. Nekateri ga enačijo z razvijanjem fotografij, toda ni nujno, da to pomeni povsem enako. Fotografska izdelava pomeni lahko v praksi pomeni tudi to, da fotografijo uporabimo na kakšnem drugem izdelku, ta pa postane še toliko bolj zanimiv zaradi tega.

Hitro, enostavno ter ugodno

Danes je s tem popolnoma drugače. Sodobni aparati nam namreč omogočajo, da je ta postopek izjemno hiter, enostaven ter tudi učinkovit. Poleg tega pa ljudje, ki za nas opravijo to storitev, zanjo zaračunajo malo denarja. Izdelava fotografij preko spleta je proces, ki je nekoč vzel kar nekaj časa, saj je bil potreben obisk pri fotografu. Tehnologija namreč še ni bila razvita v tolikšni meri, da bi lahko tovrstna izdelava bila narejena v eni uri ali pa celo manj.

Fotografija na šolski torbi

Veliko staršev svojim otrokom pripravi kako posebno presenečenje, ki je povezano tudi s šolo. Tako lahko fotografijo svojega otroka ter njegovih prijateljev, ki so bili poleti slikani na morju, dajo izdelati tako, da fotografija na koncu pristane na šolski torbi.

Tako bo otrok postal še bolj priljubljen, njegova šolska torba pa bo tako res nekaj povsem posebnega. Izdelava fotografij preko spleta je danes zelo priljubljena oblika razvijanja fotografij, saj lahko to opravimo iz našega naslonjača. Tako obisk pri fotografu ni več potreben. Fotografijo izdelamo, uredimo in naročimo sami. Čez nekaj dni nas fotografije že čakajo v poštnem nabiralniku.