Arhivi Kategorije: Dom

Par naprav za enostavno spomladansko čiščenje

S prvimi toplejšimi žarki spomladanskega sonca je napočil tudi čas, da se lotimo generalnega čiščenja svojega doma. Tega opravila se otepajo le tisti, ki ne poznajo nekaterih trikov, s katerimi si čiščenje povsem poenostavimo. Drugi pa bodo delo opravili hitro in brez težav, predvsem pa z izjemnimi rezultati. Zadostujeta že dve napravi, ki v veliki meri prevzameta zahtevnejše posege pri čiščenju doma in okolice.

Parni čistilnik

Notranje prostore lahko najbolj učinkovito očistimo z močjo pare. Na ta način bomo prepričljive rezultate dosegli brez uporabe nevarnih kemičnih sredstev in brez zahtevnega drgnjenja. Parni čistilnik namreč odstranjevanje trdovratne umazanije povsem olajša, saj s pomočjo vroče pare razgradi tudi zasušene madeže, poleg tega se lahko na ta način lotimo praktično vseh površin, tudi občutljivejših materialov.

Poleg tega je parni čistilnik zelo enostaven za uporabo, ne škodi stanovanjskim površinam in zagotavlja odlične rezultate. Vsekakor je pametno to napravo imeti pri roki, ko se lotimo spomladanskega čiščenja – na voljo imamo široko izbiro, saj je parni čistilnik priljubljena naprava za domačo rabo, posledično je tudi ponudba zelo široka.

Visokotlačni čistilniki

Če v stanovanjskih prostorih potrebujemo nežen, varen in zanesljiv pripomoček, pa si lahko za čiščenje okolice privoščimo nekoliko bolj zmogljivo napravo, ki bo za takšne površine najbolj učinkovita. Odlično rešitev prinašajo visokotlačni čistilniki, ki se najbolje izkažejo pri čiščenju dvorišča, teras, garaž, dovozov in drugih površin, ki niso pretirano občutljive. Gre namreč za čiščenje z močnim curkom vode, kar se izkaže za zelo učinkovito rešitev, a seveda le na površinah, ki lahko zdržijo abrazivno delovanje vode pod tlakom.

visokotlačni čistilniki Karcher

Visokotlačni čistilniki so zelo vsestranski pri čiščenju okolice hiše. S takšno napravo se lahko lotimo praktično vsakega izziva, prav tako lahko s curkom vode dosežemo še tako nedostopne kotičke. Odlična rešitev torej za uporabo pri spomladanskem čiščenju, ko moramo tudi zunanjost hiše pripraviti na toplejše obdobje leta.

Izdelava fotografij preko spleta

Na trgu je veliko podjetij, ki naše fotografije, ki jih jim posredujemo, preoblikujejo v kaj bolj zanimivega ter bolj atraktivnega. Recimo, da jih izdelajo tako, da postanejo foto koledar ali pa foto knjiga. V resnici razvijanje fotografij nima meja. V končni fazi si lahko omislimo povsem svoje želje ter jih posredujemo strokovnjakom. Ti pa izdelajo vrhunske predmete iz naših fotografij.

Oddajte spletno naročilo razvijanja fotografij

Izdelava fotografij je ugodna

Spletna izdelava fotografij

Izdelava fotografij preko spleta v resnici pomeni izredno širok pojem. Nekateri ga enačijo z razvijanjem fotografij, toda ni nujno, da to pomeni povsem enako. Fotografska izdelava pomeni lahko v praksi pomeni tudi to, da fotografijo uporabimo na kakšnem drugem izdelku, ta pa postane še toliko bolj zanimiv zaradi tega.

Hitro, enostavno ter ugodno

Danes je s tem popolnoma drugače. Sodobni aparati nam namreč omogočajo, da je ta postopek izjemno hiter, enostaven ter tudi učinkovit. Poleg tega pa ljudje, ki za nas opravijo to storitev, zanjo zaračunajo malo denarja. Izdelava fotografij preko spleta je proces, ki je nekoč vzel kar nekaj časa, saj je bil potreben obisk pri fotografu. Tehnologija namreč še ni bila razvita v tolikšni meri, da bi lahko tovrstna izdelava bila narejena v eni uri ali pa celo manj.

Fotografija na šolski torbi

Veliko staršev svojim otrokom pripravi kako posebno presenečenje, ki je povezano tudi s šolo. Tako lahko fotografijo svojega otroka ter njegovih prijateljev, ki so bili poleti slikani na morju, dajo izdelati tako, da fotografija na koncu pristane na šolski torbi.

Tako bo otrok postal še bolj priljubljen, njegova šolska torba pa bo tako res nekaj povsem posebnega. Izdelava fotografij preko spleta je danes zelo priljubljena oblika razvijanja fotografij, saj lahko to opravimo iz našega naslonjača. Tako obisk pri fotografu ni več potreben. Fotografijo izdelamo, uredimo in naročimo sami. Čez nekaj dni nas fotografije že čakajo v poštnem nabiralniku.

Vrtni stoli so pozimi lahko temeljito obnovljeni

Vrtni stoli , ki so potrebni obnove, lahko v zimskem času zažarijo v povsem novi podobi.

Z uporabo se vrtni stoli trošijo, na njih negativno vpliva proces staranja. Posebno to velja za naravne materiale ter nekatere manj odporne materiale. Les je zelo prijeten naravni material, ki pa je lahko brez ustrezne zaščite in vzdrževanja lahko tudi hitro ob svoje kakovostne lastnosti. Podobno velja za tkanine in vse podobne materiale. Enako se vremenski vplivi ter uporaba poznajo na nekaterih drugih materialih.

vrt in vrtni stoli

Zima je čas za temeljito obnovo vrtnih stolov

Trajne materiale je smiselno obnavljati

Trajni materiali so tisti, ki z ustreznim vzdrževanjem lahko dosežejo več desetletji uporabe ali celo presežejo stoletje. Njihova obnova ni smiselna zgolj iz čistega gospodarskega vidika. Ekološka zavest nam narekuje, da trajne materiale koristimo, vzdržujemo in obnavljamo. Najlažje je sicer uporabljati brez vzdrževanja ter iztrošeno nato zamenjati z novim. Vendar zavrženi vrtni stoli pomenijo obremenitev okolja, če niso ustrezno odvrženi. Obnova in vzdrževanje sta danes v mnogih primerih tudi trend, ki ga imenujemo retro vrtni stoli in pohištvo.

V to skupino sodijo vrtni stoli starejšega letnika proizvodnje z značilnimi materiali, oblikami, barvami ter drugimi značilnostmi iz obdobja v času izdelave. Takšni vrtni stoli pogosto tudi niso več v izdelavi, zato je povpraševanje zanje lahko veliko. Posebno to velja za nekatere kultne modele in serije. Kovina, les in tkanina so tudi materiali, ki jih lahko obnovimo ali močneje poškodovane zamenjamo z novimi deli. Zima je ravno pravšnji čas, da lahko brez velikega odrekanja drugih obveznosti obnovimo vrtne stole ter vrtno pohištvo na splošno. Postopki so lahko dolgotrajni, v nekaj zimskim mesecih pa lahko vse postopke brez težav izvedemo. Potrebujemo pa predvsem dober načrt, ki ima med drugim tudi rok za dokončanje. Nenazadnje pa dober načrt pa zahteva tudi zavedanje, da vrtni stoli lahko zahtevajo nekatere profesionalne prijeme obnove ter čisto vsega morda nismo sposobni kakovostno izvesti.

Priporočamo ogled vrtnih stolov: https://vrtno-pohistvo.si/.

 

Plinski žar je zelo praktična rešitev

Plinski žar je praktična rešitev, ko želimo hitro in enostavno pripraviti jedi.

Vir energije za plinski žar je moč enostavno prenašati, njegova uporaba je preprosta ter ga je moč enostavno nadzorovati. Enostavno prenašati plinski žar pomeni, da ga lahko uporabljamo kjerkoli. Doma, v okolici doma, na počitnicah ali poljubno kjerkoli je dovoljena njegova uporaba. Poleg samega žara moramo s seboj vzeti zgolj jeklenko ter pribor. Tudi če je prazna ali v njej ni dovolj energenta, jo ob vsaki uri lahko zamenjamo z novo. Prodajaln z neprekinjenim odpiralnim časom je več kot dovolj, največkrat so to bencinski servisi po vsej državi. Enostavnost nadzora vira energije iz jeklenke je posebno očitna v primerjavi z ogljem, za katerega je v osnovi zahtevan kakovosten les za kurjavo. Zgolj po primerjavi najbolj osnovnih kriterijev se plinski žar izkaže kot boljšo rešitev. Vir energije ima v večini primerov povsem enake lastnosti, saj je plin v jeklenkah povsem enak. Lahko sicer naletimo na nihanja, vendar so v primerjavi z ogljem praktično zanemarljiva. Zato lahko natančno vemo, kako plinski žar uporabljati za želeno kakovost priprave hrane. Vir energije nam daje točno določen učinek, ki ga lahko enostavno nadziramo ter po potrebi povečujemo ali zmanjšujemo njegov učinek. Oglje je že v kakovosti zelo različno, najbolj smo prepričani v kakovost ob samostojni izdelavi ali stoprocentni prepričanosti v kakovost in poštenost izdelovalca. Vendar vsi vemo, da tudi načeloma enaka drevesa, enak ali primerljiv proces sušenja lesa ter druge načeloma enake lastnosti dajo na koncu drugačen rezultat. Temu primerno poznamo učinek od primera do primera različnih lastnosti vira energije. Plinski žar oziroma njegov vir energije iz jeklenke teh razlik ne pozna, zato ga je mogoče tudi enostavno ter v praktično vseh primerih po enakih načelih in postopkih nadzirati.

Plinski žar velja za zelo priljubljeno, praktično, enostavno ter v lastnostih možno zelo individualno izbiro. Izberite svoj žar na https://www.harveynorman.si/pohistvo/vrtno-pohistvo/zari.

Otroške sobe v dom prinesejo barvitost

Dom je prostor, kamor se večina izmed nas radi vračamo. Po napornem dnevu se spet veselimo vstopiti v domači prostor. Tam smo spet lahko taki, kot smo. Počutje pa je v veliki meri odvisno tudi od opreme v našem domu. Tako vsaj pravijo strokovnjaki, če že ne psihologi. Vsak prostor zahteva posebno opremo. Pravijo, da tudi barvo. Torej je vsak prostor zase svet in uporaben za svoj namen. Mladi ljudje pa se še posebej navdušujejo nad opremljanjem svojega bivališča. Predvsem otroške sobe so za njih velik projekt.

Sobe za otroke so že od nekdaj poseben prostor. Predstavljajo kraj, ki nas popelje v drug svet. Vsaj tako naj bi bilo. Otroške sobe naj bi opremljali drugače. Tudi barve na stenah naj bi bile drugačne. Toda, kaj postaviti v tako sobo, da bi bila zanimiva za nas in tudi za naše malčke? Ker domišljija ne pozna meja, lahko marsikaj.

Beri naprej