Arhivi Kategorije: Dom

Praktične omare z drsnimi vrati

Si lahko sploh zamišljate dom oziroma stanovanje, v katerem ne bi bilo postavljene niti ene omare? Verjetno zelo težko, kajneda? Omare namreč predstavljajo zelo pomemben kos pohištva, ki ga lahko uporabljamo za marsikaj. Namenjene so predvsem shranjevanju predmetov, med katerimi so tudi oblačila in še kaj.

Med bolj priljubljenimi omarami so omare z drsnimi vrati, po katerih posegajo predvsem osebe, ki imajo v svojih stanovanjih nekoliko manj prostora ali pa tisti, ki si želijo svoj dom sodobno in tudi moderno opremiti.

Omare z drsnimi vrati po naročilu

V salonih s pohištvom lahko izbiramo med številnimi različicami omar z drsnimi vrati. Nekatere med njimi so zelo velike, spet druge majhne. Lahko so narejene iz številnih vrst lesa in tudi drugih materialov.

Če nimamo posebne sreče in med njimi ne najdemo take, ki bi zadostile našim potrebam, imamo odlično priložnost, da omare z drsnimi vrati lahko naročimo pri vrhunskih proizvajalcih, ki jih je pri nas kar nekaj. Najboljši med njimi svoje izdelke in storitve ponujajo tudi v svojih spletnih trgovinah, kjer je cena pohištva nižja kot kjer koli drugje na trgu.

Otroške omare z drsnimi vrati

Ker je za otroške sobe značilno, da so najpogosteje nekoliko manjše, vanje postavljamo praktično pohištvo, ki ne zavzame veliko prostora. Ravno zato so omare z drsnimi vrati še posebej primerne tudi za take prostore. Pri odpiranju je zavzamejo dodatnega prostora.

Sicer pa so omare z drsnimi vrati dobrodošle prav v vseh prostorih, še posebej pa v tistih, kjer shranjujemo svoja oblačila in druge podobne predmete.

Na povezavi si lahko ogledate pestro ponudbo garderobnih omar.

Vhod je odraz doma

Oblikovanje in opremljanje stanovanjskih prostorov vzame ogromno časa in energije, tudi veliko denarja, a rezultat je gotovo navdušujoč za vse stanovalce. Vsak, ki se zaveda pomena lepo oblikovanega stanovanja, bo v kakovost bivanja pripravljen investirati. To pa ne velja le za notranje prostore, temveč tudi za zunanje površine in vse vmes. Nekaj pozornosti si gotovo zasluži tudi vhod, ki je lahko odraz celotnega doma. Gre namreč prav za tisti element, ki povezuje dom s svetom, tako pa mora ponuditi še kaj več kot le prehod iz zunanjosti v stanovanjske prostore. Vhod mora biti lepo oblikovan, enostaven in učinkovit pri uporabi, tudi vabljiv in prijeten za obiskovalce, hkrati pa imajo vhodna vrata tudi nalogo varovanja pred morebitnimi vsiljivci. Pravzaprav bi lahko našteli še mnoge funkcije, ki jih mora vhod v stanovanje učinkovito opravljati, še posebej pri tistih bolj zahtevnih stanovalcih, ki želijo dostop do svojih prostorov nadzirati preko brezžičnega domofona ali podobnih domislic, ki lahko razširijo funkcionalnosti samih vhodnih vrat.

Moderno oblikovan vhod

Vhod lahko poljubno oblikujemo, pri tem pa si morda lahko privoščimo tudi nekaj več svobode kot pri mnogih drugih elementih stanovanja. To pomeni, da lahko navdih iščemo tudi v aktualnih modnih trendih, ki narekujejo uporabo določenih barv in materialov. Modne smernice se na tem področju sicer relativno počasi spreminjajo, vedno pa so v modi nekatere brezčasne kombinacije, ki omogočajo, da vhod zelo modno oblikujemo, tudi če bi radi aktualnost ohranili skozi daljše časovno obdobje. Ne gre le za vrata, ki resda lahko že sama močno spremenijo videz celotnega domovanja, temveč lahko vhod dopolnimo tudi z drugimi elementi. Zelo pogosto vhodna vrata dopolnimo z nadstreškom, ki ima tako funkcionalno kot estetsko vrednost, enako velja za druge elemente, tudi za samo dvorišče oziroma dostop do praga. Za idealno podobo doma poskrbi le posrečena kombinacija vseh detajlov. Obiščite najbližji salon Pirnar ter si izberite vhod po meri in vaših željah.

Prenosna klima za prijetno poletje

Prenosna klima je idealen pripomoček za vroče dni, ko se moramo ohladiti ter si omogočiti uživanje v notranjosti našega doma. Vsakdo v času poletja išče možnost ohladitve in kdor doma nima vgrajene klime, si lahko pomaga s prenosno klima, ki je ravno tako učinkovita. Prenosna klima je idealna tudi zato, ker jo lahko v vsakem trenutku prenesemo na želeno destinacijo. Tako lahko hladimo več različnih koncev hiše. Nekateri jo s seboj odnesejo tudi na morje in si ohladijo razgret apartma. Prenosna klima je izjemno tiha naprava, ki nas med svoji delovanjem ne bo motila in bo neslišno hladila prostor. Ker ima vgrajena praktična kolesca, ko bomo lahko brez težav odpeljali tja kamor bomo želeli. Skoraj vse prenosne klime spadajo v energijski razred A in so izredno varčne. Proizvajalci se namreč zavedajo, da je kupcem varčnost na prvem mestu, saj visoki računi elektrike nikogar ne razveselijo.

Prednosti sodobne prenosne klime

Prenosna klima ima vgrajen LCD zaslon, kjer boste lahko brez težav spremljali vse nastavitve in način delovanja. Večina prenosnih klim ima majhno ter kompaktno velikost, tako da jo lahko postavimo povsod. Z samodejnim zaznavanjem temperature v prostoru, se bo po potrebi izklopila oziroma ponovno vklopila, ko bo to potrebno. Prenosna klima se upravlja s pomočjo digitalnega daljinskega upravljalnika. Vsaka klima ima različne nastavitve delovanja. Če želimo, da deluje optimalno, bomo izbrali avtomatski način delovanja. To pomeni, da bo naprava samodejno, glede na temperatura, uravnavala gretje, hlajenje in tudi razvlaževanje. Torej lahko prenosno klimo uporabljamo tudi v hladnih dneh in se z njo prijetno grejemo. Prenosna klima lahko hladen zrak usmerja v strop in tako se nam bo prostor hitro in enakomerno ohladila. Kadar pa bomo stanovanje hoteli segreti, se bodo usmerjevalniki zraka usmerili navzdol in tako zagotovili enakomerno segrevanje. Poleg tega pa ima prenosna klima tudi nočni način delovanja in omogoča avtomatsko zviševanje oziroma zniževanje moči. Preverite ponudbo na strani www.harveynorman.si.

Moderna hiša, prioritete investitorjev

Moderna hiša je v prvi vrsti večinoma enodružinska hiša. V drugih okoljih je moderna hiša lahko tudi večstanovanjska hiša. Gre za okolja, kjer je na manjšem prostoru koncentracija prebivalcev večja. V praksi lahko vidimo zelo različne izvedbe, predvsem bolj ali manj lične. Nekatere izvedbe v veliki meri ohranjajo značilnosti enodružinske hiše, predvsem posnemanju videza in praktičnosti. Hkrati pa z načrtovanjem in gradbenimi prijemi prinašajo vse prednosti večstanovanjske hiše. To so predvsem združevanje funkcij, elementov in drugih lastnosti, njihov cilj je predvsem prihranek pri stroških izvedbe ter kasneje bivanja in stroškov vzdrževanja.

Energetska varčnost je pomembna prioriteta

Energetska varčnost je pogosta želja investitorjev. Varčevanje energije je že dolgo splošno znana in zaželena prioriteta v gospodinjstvih, lotevajo se ga na razne načine. Veliko je odvisno od proračuna, možnosti in drugih dejavnikih. V nekaterih primerih se začne z majhnimi, v drugih z večjimi ali velikimi koraki. Majhni koraki so recimo zamenjava potratnih gospodinjskih aparatov z varčnimi, večji pa zamenjava stavbnega pohištva, ogrevalne ali ohlajevalne naprave, energetska sanacija starejšega objekta in podobno. Moderna hiša večino teh ukrepov vključuje že v fazi načrtovanja, pred gradnjo in dokončno izvedbo so pogosto prisotne tudi prilagoditve. V fazi načrtovanja je namreč težko predvideti, kako se bo moderna hiša vključevala v prostor, kako bo z gibanjem sonca ter posledično svetlobo v njej tekom dneva ter v različnih letnih časih ter druge v fazi načrtovanja v težko določljive podrobnosti. Faza načrtovanja zato včasih poteka dlje o povprečnega časa, saj ga potrošijo podrobnosti. Vsekakor pa si je dobro vzeti čas ter dodobra obdelati vse lastnosti, ki jih bo imela moderna hiša. Le tako bo moderna hiša lahko ohranjala investitorju zaželene lastnosti v prihodnosti. Moderna hiša bo v podrobnostih popolnoma dovršena, ko na pomoč pri načrtovanju in izpopolnjevanju podrobnosti investitorju priskočijo razni svetovalci in strokovnjaki, ki področje obvladajo po teoretični in praktični plati. Zelo pomemben del je tudi izbira vhodnih vrat. Preverite pestro in dovšeno izbiro vhodnih vrat Pirnar.

Vhodna vrata skozi čas

Vhodna vrata so svojevrstno merilo razvoja, napredka, pa tudi mode in sprememb razne druge sorte. Povsem na začetku človek vhodna vrata ni potreboval, saj se je selil iz kraja v kraj, aktualno je bilo nabiralništvo, domovanja so bila kvečjemu skromna zavetja. Avstralski staroselci živeči v divjini to prakticirajo še danes, celo leto imajo okrog pasu skromen predpasnik, spijo na prostem ob ognju. Ljudstva živeča v azijskih prostranstvih na drugi strani še danes živijo v šotorih, na njih bomo zaman iskali klasična vhodna vrata. Napredek je prinesla bolj ali manj stalna naselitev. Šlo je za bodisi za stalno naselitev določenega ljudstva na določenem ozemlju ali pa naselitev vojaških posadk na osvojenih ozemljih. V prvem primeru so bila vhodna vrata razmeroma enostavna, njihova posebnost je bil od tal nekoliko dvignjen spodnji del. Vhodna vrata spodaj nekoliko dvignjena je bila posledica stopnje razvoja. V domovanjih so namreč tudi kurili ogenj, dimnika pa še niso iznašli. Zato je nekoliko večja reža pod vhodnimi vrati omogočala kolikor toliko dobro prezračevanje. Vhodna vrata v preteklosti tudi niso imela ključavnice, slednja je iznajdba sodobnejšega časa.

Masivna vhodna vrata

Masivna vrata je človeštvo iznašlo z uvedbo utrdb. Masivna vhodna vrata so med drugim omenjena v raznih zgodovinskih virih. Šlo je za masivna vhodna vrata v pravem pomenu besede. Kljub masivnosti, so predstavljala najšibkejši člen obrambe. Zato niso bila zgolj izredno masivna, varovali so jih tudi z vodnimi jarki, okrepljeno obrambo okrog vrat in raznimi drugimi podobnimi ukrepi. Z napredkom človeštva so utrdbe postopoma izginjale ali izgubljala svoj pomen, človeštvo se je začelo naseljevati v manj varovanih objektih in predelih. Kar lahko vidimo pri marsikaterem starem mestu. Njegov razvoj se je pogosto začel znotraj utrdb, v kasnejših stoletjih in obdobjih pa se je naseljevanje nadaljevalo zunaj utrdb. Masivna vhodna vrata niso nič novega, je pa občutek varnosti po zgledu starodavnih utrdb zimzelena želja investitorja gradnje.