Arhivi Kategorije: Avtomobilizem

Letne pnevmatike v zahtevnih razmerah

V letnem času lahko na cestah pričakujemo nekoliko boljše razmere, pravzaprav so te za vožnjo pogosto kar idealne. Res pa je, da vremena ne moremo nadzirati, tudi v poletnih dneh se pogosto razvijejo vremenski pojavi, ki vožnjo spremenijo v zelo neprijetno in potencialno nevarno dogodivščino. V poletnih nevihtah se bo na cestišču dobro znašel le avto, ki ima zanesljive letne pnevmatike. Treba je namreč zagotoviti brezkompromisen oprijem na spolzki podlagi, kratko zavorno razdaljo in odlično vodljivost, pa tudi sicer morajo biti letne gume dobro prilagojene na vse mogoče razmere, s katerimi se srečujemo v toplejšem delu leta. Letne pnevmatike nenazadnje pomembno vplivajo tudi na učinkovitost delovanja vozila in na porabo goriva, tudi v idealnih razmerah, poleg tega je od njihove kakovosti odvisna življenjska doba gum in posledično tudi stroški, ki jih bomo imeli z vzdrževanjem vozila. Zahtevne so lahko tudi razmere, ki jih običajno razumemo kot ugodne – vroč asfalt in dolge poti v poletni vročini lahko letne pnevmatike močno obremenijo, zato ne smemo zanemarjati pomena kakovosti in zanesljivosti teh gum.

Letne pnevmatike za brezkompromisno vožnjo

Na letne pnevmatike se pri vožnji močno zanašamo, ne glede na razmere. Prav v vsakem primeru morajo zagotoviti odlično vodljivost vozila in dober oprijem na podlagi, tudi hitro odzivnost in popolno zanesljivost pri upravljanju vozila v kakšnih nepredvidljivih situacijah. Ravno zato se splača tudi letne pnevmatike pozorno izbrati, ne pa zgolj razvrstiti po ceni in izbrati najcenejših. Čeprav se pogosto bolj posvečamo izbiri zimskih gum, si tudi letne zaslužijo pozornosti. Na voljo so testi, ki razkrivajo lastnosti posameznih modelov in omogočajo tudi neposredne primerjave med različnimi možnostmi. Ni nujno, da bodo najboljša izbira najdražje gume, s pozorno izbiro je možno najti zelo ugodne in hkrati zanesljive letne pnevmatike, ki bodo v vseh razmerah omogočale brezkompromisno vožnjo v letnem času. Kupite svoje na spletni strani www.petrol.si.

Vrhunske zimske gume po ugodni ceni

Pri izbiri gum lahko podamo en nasvet, ki je pravzaprav univerzalen tudi pri drugih odločitvah – nikoli se ne orientiramo le po ceni, temveč upoštevamo tiste dejavnike, ki so bolj odločilni glede na namen nakupa. Pri gumah torej ne izbiramo med najcenejšimi modeli, raje se posvetimo izbiri kakovostnih pnevmatik, ki bodo opravile svoje delo. Pa vendar je moč dobiti odlične zimske gume za nizko ceno. Kako? Večinoma je rešitev za poceni zimske pnevmatike akcija, ki zniža cene v času nakupov zimskih gum. Na ta način lahko nabavimo vrhunske gume po dostopni ceni.

Vsekakor pa moramo najprej izbrati dobre gume. Če gledamo razmerje med kakovostjo in ceno, izstopajo zimske gume Sava Eskimo, ki so sicer priznane kot odlične gume za zahtevne zimske razmere. Za nameček je na voljo več izvedb, ki pokrivajo potrebe različnih voznikov in lastnike različnih vozil. Gume Sava Eskimo so prava izbira za zimski letni čas, saj ponujajo izjemne vozne lastnosti na mokrih in spolzkih cestah, zelo dobro pa se obnesejo tudi na snegu in ledu. Če torej upoštevamo le tiste ključne dejavnike, na podlagi katerih je pametno izbirati gume, je Sava Eskimo dobra izbira za praktično vsakogar. Če kot dejavnik odločitve vključimo še ceno, pa se ta serija izkaže za idealno.

Sava Eskimo niso najcenejše gume, so pa gotovo med tistimi, ki za svojo ceno ponujajo največ. So še vedno precej dostopne, še posebej, če velja za te zimske pnevmatike akcija ali pa če najdemo posebej ugodno ponudbo pri kakšnem prodajalcu. Na ta način se lahko opremimo z gumami višjega kakovostnega razreda, ne da bi morali za komplet odšteti celega tisočaka ali še več. Za zimske pnevmatike akcija cene lahko zelo zniža, pa tudi v izhodišču so stroški za gume Sava Eskimo relativno

Filter za gorivo in njegove pomembne naloge


Vozniki jeklenih konjičkov se še kako zelo dobro zavedajo, kako pomemben je filter goriva. Brez njega bi nas naš avto zagotovo pustil popolnoma na cedilu. Pravilno delovanje vozila je namreč še kako zelo odvisno od različnih filtrov, ki nam jih ponuja trg. Prav vsak od njih pa ima svojo pomembno nalogo, ki jo mora temeljito opravljati.

Strokovnjaki nam priporočajo, da naj redno menjujemo različne filtre. Vendar pa lahko nekatere od njih samo dobro očistimo ter jim s tem podaljšamo tudi življenjsko dobo. Kasneje pa jih je vseeno priporočljivo zamenjati, saj vsako naslednje čiščenje postajaj vedno manj učinkovito. Za filtre lahko rečemo, da predstavljajo osnovo za delovanje motorja in tudi skrbijo za naše zdravje. Eden od bolj pomembnih filtrov je tudi filter goriva. Poleg njega so v ospredju še zračni filter, filter zraka kabine ter oljni filter.

Filter goriva za odstranjevanje nečistoč

Filter goriva je najpogosteje nameščen med črpalko za gorivo ter rezervoarjem. Njegova glavna funkcija je, da poskrbi za odstranjevanje nečistoče v našem gorivu. S tem v veliki meri prepreči , da bi se črpalka pokvarila oziroma zamašila.

Filter goriva se kot tak lahko očisti ali zamenja, to je odvisno predvsem od izvedbe in pa tudi od navodil ter priporočil posameznih proizvajalcev.

Znaki za zamenjavo filtra

Najpogostejši znaki, ki kažejo, da je potrebno zamenjati filter goriva, so zmanjšana moč avtomobila, slabša zmogljivost, težji vžig ter podobno. Nečistoče v gorivu namreč močno zmanjšujejo izkoristek potenciala pogonskega goriva. V takem primeru je zamenjava nujna in kar se da hitra. Pravočasna menjava filtra nam omogoča, da bo avto deloval tako, kot mora.

Nujne storitve avtomobilskih servisov

Avtomobilskih serviserjev se načeloma izogibamo, saj obisk delavnice običajno pomeni, da je z našim jeklenim konjičkom nekaj narobe. A ko servis potrebujemo, gre pogosto za nujne storitve, ki jih ne moremo prelagati. Pravzaprav se ravno v takšnih primerih izkažejo prednosti zanesljivih serviserjev, ki priskočijo na pomoč z učinkovitimi rešitvami. Kdaj se bodo takšni serviserji najbolj izkazali?

Hitri servis na cesti

Ena izmed ključnih storitev mnogih serviserjev je gotovo hitri servis na cesti, ki se izkaže za nadvse dobrodošlo storitev takrat, ko gre na cesti kaj narobe. Pravzaprav ne le na cesti, temveč na prav vsaki lokaciji. Najpogosteje se ta storitev namreč uporablja pri težavah z zagonom motorja, torej gre za asistenco na parkiriščih in v garažah. A seveda so serviserji na terenu velika odrešitev tudi v primeru, da zaradi takšnega ali drugačnega razloga obtičimo ob cesti. Lahko da gre za pomanjkanje goriva, okvare avtomobila, morda celo nesrečo. V vsakem primeru bo hitri servis na terenu zelo učinkovit, če se pri tem seveda zanesemo na pravega serviserja. Gre za nujno storitev, zato se je pametno izbiri izvajalca pozorno posvetiti.

Menjava gum

Morda se menjava gum ne zdi posebej nujna storitev, a predvsem zimske pnevmatike lahko zahtevajo hitro namestitev, da se v času pripravimo na zahtevne razmere na cesti. Morda nas preseneti nenadna sprememba razmer, ali pa se zakonsko določen rok za uporabo prilagojenih gum kar prehitro približa. V takšnih primerih seveda ni druge rešitve, kot da nam zimske pnevmatike hitro namesti zanesljiv servis. Pogosto se precej mudi, poleg tega je sredi novembra in sredi marca okoli servisov lahko precejšnja gneča. Pametno je torej ukrepati že pravočasno, a če nam to ne uspe, se zelo izkaže zanesljiv servis, ki tudi menjavo gum obravnava kot nujno storitev. Najbolj so v tem oziru na udaru zimske pnevmatike, a seveda tudi pri letnih ni veliko drugače.

 

avtoservis namesti zimske pnevmatike

Kaj za najem avtomobila potrebujemo in kaj vse dobimo?

Vsi vemo, kaj je najem avtomobila, ampak ali veste tudi, kaj vse potrebujemo zanj in kaj v zameno dobimo? No, v tem članku si bomo pogledali, kaj za najem avtomobila potrebujemo in kaj vse je vključeno v ceno samega najema. Videli bomo točno, katere dokumente bodo od nas v tovrstnih institucijah zahtevali ter tudi kaj za dodatna doplačila lahko pričakujemo. Za konec pa si bomo na kratko še pogledali, kako je najem avtomobila mogoče opraviti in si priskrbeti varno vozilo že v nekaj minutah. Če vas tovrstne informacije zanimajo, vas vsekakor vabimo k nadaljnjemu branju.

Proces za najem avtomobila in kaj v zameno za plačilo lahko pričakujemo

Kot morda že veste, je najem avtomobila danes zelo preprosto, saj potrebujemo le internetno povezavo, vedeti, kje najti ponudnika, dvakrat ali trikrat klikniti in že imamo zagotovljeno varno vozilo za točne datume po naši izberi. Vse, kar za sam najem avtomobila torej potrebujemo, je samo dostop do spleta. No, seveda ni tako preprosto, saj moramo za najem avtomobila jasno tudi plačati. To pa naredimo, ko gremo na želeno lokacijo sami po avtomobil ali pa, ko nam ga dostavijo na naslov po naši izberi. S seboj pa je treba imeti seveda tudi osebni dokument, da podjetje, ki najem avtomobila ponuja, lahko preveri, ali vozilo predaja pravi osebi ali ne. Ne pozabite pa tudi na vozniško dovoljenje in pa kreditno kartico, s katero boste seveda plačali za sam najem avtomobila, ki ga boste vozili. To pa je v bistvu vse, kar morate vedeti kot nov najemnik. Zdaj pa poglejmo še, kaj v zameno za plačilo dobimo mi, kot stranka. Jasno je seveda, da nam je priskrbljeno izbran avtomobil, poleg tega pa tudi vsi dodatki, ki jih je bilo mogoče izbrati pri samem naročilu preko spleta, kot tudi že vsi všteti dodatki, kot so vinjeta, zimska oprema in podobno.