Arhivi Kategorije: Avto-oprema za potovanje

Navigacija Sygic za običajne in profesionalne uporabnike

Velik zaslon, enostavno gibanje po meniju, dobra osvetlitev in jasna navodila. Vse našteto so odlike dobre navigacijske naprave. Med vožnjo morate namreč ves čas spremljati promet in nimate časa za nenehno vnašanje novih navodil ali brskanje po številnih podmenijih. Potrebujete jasno in enostavno navigacijo, ki vas popelje od točke A do točke B brez nepotrebnih zapletov. Potovanje po Evropi bo na ta način enostavno in neproblematično. Doma vnesite predvidene točke, shranite načrte poti in jih aktivirajte, ko jih potrebujete.

Beri naprej

Garmin nuvi – najbolj zvest spremljevalec na poti

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je Garmin eden izmed najbolj priljubljenih in naprednih izdelovalcev GPS enot. In prav njegova serija Nuvi je tista, ki je požela največje uspehe. V seriji GPS naprav Garmin Nuvi najdemo različne produkte, ki so namenjeni ljudem z različnimi zahtevami in potrebami.
Med najbolj cenovno ugodnimi različicami, ki vas bo popeljala kamor boste hoteli je vsekakor Garmin Nuvi 205. Kljub relativno nizki ceni lahko v Garminu najdemo slovenski meni in govorno usmerjanje, funkcijo »Kje sem«, sistem GPS Hotix, ki omogoča hitrejše iskanje GPS signalov ter hitrejše nalaganje in premikanje kart. Če si želite Garmin nuvi, ki bo nekoliko tanjši od njegovih predhodnikov, premislite o izbiri Garmin nuvi 1200 GPS navigacije, ki je kar do 25% tanjša od drugih naprav. Odlikuje ga tudi navigacija za pešce, informacije o javnem prevozu ter funkcijo ecoRoute, ki vam izračuna porabo goriva. Nuvi ima tudi vgrajen potovalni komplet, ki potnikom omogoča pregledovanje slik, različnih ur, pretvarjanje valut in merskih enot ter računanje z uporabo kalkulatorja. Funkcije, ki vsekakor pridejo prav na vsakem potovanju.
Za nekoliko zahtevnejše uporabnike pa je tu Garmin Nuvi 3700, ki ga odlikuje predvsem ultra tanka oblika z manj kot 9mm debeline ohišja ter zaslon občutljiv na več dotikov. Navigacija omogoča glasovno upravljanje, ekstremno natančne 3D zemljevide, sprejem prometnih informacij ter številne druge funkcije.

Vlečne kljuke in nosilci za kolesa

Vlečne kljuke se v osnovi delijo na sisteme vlečnih kljuk za osebna vozila in pa na sistem za dostavna ali gospodarska vozila. Te prepoznamo kot bunka sisteme, saj je tu bunka oziroma glava vpeta z vijaki na nosilno gred. Potrebno je vedeti, da je vlečnih naprav za osebna vozila veliko več, a v osnovi ločimo dve glavni skupini in sicer vodoravno in vertikalno snemljive. Vlečne kljuke za osebna vozila se ločijo tudi po vpenjanju oziroma snemanju vlečne kljuke iz nosilnega sistema, ki je nameščen na vozilo. Nekateri večji evropski proizvajalci ponujajo več različnih sistemov vlečnih kljuk za določen model avta oziroma vozila. Med kupci pa so seveda najbolj zaželjene originalne ali pa nevidne vlečne kljuke. Pri teh se kljuka snema navpično in pri demonataži praktično pade v roke. Način snemanja je zelo preprost in enostaven, snemanje pa hitro. Poleg same funkcionalnosti vlečnega sistema pa je pomembna tudi kvaliteta in način izdelave. Nekateri boljši proizvajalci se za dosego kar se da dobre kvalitete poslužujejo uporabe 3-D računalniških programov.

Nosilci za kolesa

Nosilci za kolesa so izjemno popularni pri ljudeh, ki radi kolesarijo in se tudi večkrat odpravijo kam s kolesom pa morajo prej do tja z avtom. Nosilci za kolesa, ki jih lahko najdete tukaj, so narejeni tako, da jih lahko montiramo na streho avta ali pa kar na zadnji del. Izdelani so iz lahkih in trdnih materialov. Nosilci za kolesa so zaščiteni pred krajo z ključavnico na kljuki, kolesa pa se pritrjujejo s pomočjo posebnih nosilcev. Skratka nosilci za kolesa so priporočljivi za vse ki radi kolesarite drugje kot samo v okolici doma.