B vitamin kompleks

B kompleks-vitamini skupine B, za boljšo umsko zmogljivost

B kompleks je skupek vitaminov B, ki zadovoljijo potrebe telesa po vitaminih skupine B. B kompleks, so vitamini, ki nam pomagajo v boju z utrujenostjo, zmanjšujejo izčrpanost, z njimi naša koža, lasje in nohti ostanejo zdravi, hkrati pa nam ohranjajo zdrav imunski sistem. Ob uravnoteženi in redni prehrani le redko pride do pomanjkanja vitaminov skupine B. To je skoraj vedno povezano z enolično, industrijsko predelano hrano, ki vsebuje malo vitaminov, kar je posebno pogosto v sodobnem prehranjevanju. Vitaminov skupine B lahko primanjkuje vsem skupinam ljudi, še posebej pogosto pa se pojavi pomanjkanje pri starejših ljudeh, pri ljudeh, ki nimajo rednih in polnovrednih obrokih, pa tudi pri strogih veganih.

Še posebej rizična skupina so starostniki, saj se absorpcija vitaminov z leti manjša, enako pa je pomanjkljiva absorpcija značilna za ljudi, ki imajo težave s črevesjem ali pijejo preveč alkohola, in za kadilce. B kompleks pa lahko kupimo tudi v obliki tablet v specializiranih trgovinah ali pa v lekarnah. Takšno zdravilo zagotavlja, da so dnevne potrebe po vitaminih B1, B2, B3, B5, B6 in B12 pokrite. Vsak od vitaminov skupine B ima svojo specifično nalogo, a glede na to, da v telesu nastopajo skupinsko, jih je treba jemati skupaj. Zato je še kako pomembno, da jemljemo več vitaminov te skupine hkrati. Pomanjkanje enega od teh vitaminov namreč lahko povzroči povečano potrebo tudi po drugih iz te skupine.

Poleg tega, da vitamini iz skupine B pomembni za normalen metabolizem, nam pomagajo za normalno delovanje živčnega sistema, k normalni fiziološki funkciji in zmanjšujejo utrujenost in izčrpanost. B kompleks s pomočjo proteinov poskrbi, da ima naša koža sijaj, je mehka in elastična, prav tako pa tudi, da ostanejo naši nohti čvrsti, lasje pa mehki in svilnati. B kompleks so v vodi topni vitamini, zato se višek iz telesa izloči.

http://www.vivalis.si/dr-wolz%C2%AE/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.