Ali nas otroški kolesarski sedež oziroma kolesarska prikolica pri vožnji s kolesom ovirata?

Zdravo življenje je v današnji družbi vedno večji trend in eden najbolj priljubljenih športov je še vedno kolesarjenje. Toda kaj to pomeni za starše z malimi otroki, za katere nimajo varstva? Odgovor na to vprašanje je, da prisotnost novega člana v družini na mobilnost staršev dandanes nima več večjega vpliva. Otroški kolesarski sedež je priljubljena rešitev marsikaterega starša, saj omogoča prevoz malčka, s katerim se lahko tako že v zgodnjih mesecih odpravimo na izlet, nudi pa mu tudi dobro počutje in varnost. Prav tako je otroški kolesarski sedež lahko nastavljiv in primeren za na skoraj vsako kolo, potrebno je le izbrati prave dimenzije. Glede tega nam bodo v vsaki pooblaščeni prodajalni otroških kolesarskih sedežev znali primerno svetovati.

Kolesarski sedež

Če se nameravamo odpraviti na krajši oziroma daljši izlet, nam bo prav tako prav prišla tudi kolesarska prikolica, v katero bomo lahko dali našo prtljago. Kolesarsko prikolico lahko kupimo v različnih dimenzijah, odvisno od naših želja in potreb. Okvir kolesarske prikolice je ponavadi zgrajen iz lahke zlitine, tako da nam na našem potovanju ne povzroča prevelike obremenitve, vendar je kljub temu še vedno dovolj robusten in stabilen na cesti. K okvirju se idealno prilega tudi po meri narejena vodotesna torba.

Dejstvo je, da vsaka dodatna oprema na kolesu zmanjšuje našo okretnost in vpliva tudi na hitrost vožnje, vendar pa imamo od dodatne opreme več koristi, kot negativnih posledic, če jo le znamo pravilno uporabljati. Torej, če si hočemo že v naprej zagotoviti varno potovanje, je potrebno, da dodatno opremo pravilno namestimo in jo najprej preizkusimo doma in na krajših izletih. Tako se bomo navadili na drugačno obremenitev na našem kolesu in na novo težo našega kolesa in se ga bomo naučili lažje kontrolirati, preden nas pot zanese kam bolj daleč.